3.9.14

Επικίνδυνη, εκτός από γελοία, μόδα...



Είπα να μην ασχοληθώ καθόλου με αυτή τη παγκόσμια μόδα που εδώ και κάποιο διάστημα έχει εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα ορεινά χωριά της μπανανίας μας.
Όμως δεν αντέχω πλέον, αφού η βλακεία έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, και άρχισαν να χάνονται μέχρι και ζωές…



Μιλάω για τη γελοία μόδα του ice bucket challenge, όπου διάφοροι διάσημοι και μη αυτομπουγελώνονται ή βάζουν άλλους να τους μπουγελώσουν με παγωμένο νερό, για… φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Την ώρα που η μισή Αφρική πεθαίνει από την λειψυδρία….



Και μπορεί στην Ελλάδα των υψηλών θερμοκρασιών και του αυγουστιάτικου καύσωνα η συγκεκριμένη μόδα να έχει τη πλάκα της, και να θέλει να αυτομπουγελωθεί μέχρι και η Ραχήλ (όπως άκουσα) μπροστά στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά αλλού στον κόσμο έχουμε νεκρούς και τραυματίες.
Για παράδειγμα, ο Βέλγος φωτογράφος και ερασιτέχνης αλεξιπτωτιστής Bruno Brokken, που μάλλον δεν υπολόγισε σωστά τη ποσότητα του νερού που ήθελε να φάει στο κεφάλι.
Μάλιστα, είχε ναυλώσει ειδικό πυροσβεστικό αεροπλάνο, το οποίο θα έριχνε 400 γαλόνια(!) νερού επάνω του, από ύψος 7 περίπου μέτρων.
Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει αναίσθητος, και να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του.
Ο 51χρονος ριψοκίνδυνος «τζόβενος» έπαθε ότι έπαθε σε περιφερειακό αεροδρόμιο της Ισπανίας, και τώρα βρίσκεται ανάσκελα στο νοσοκομείο σκεπτόμενος το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας.
Κάτι ανάλογο έπαθε το σαββατοκύριακο και ένας Σκοτσέζος 18χρονος, ο Cameron Lancaster, χωρίς όμως να έχει τη τύχη του Βέλγου.
Ο νεαρός ήθελε να πηδήξει μέσα σε λάκκο με  νερό σε ένα λατομείο, από έναν γκρεμό ύψους 25 μέτρων.
Δυστυχώς όμως σκοτώθηκε στη διάρκεια της προσπάθειάς του, αφού το βάθος του νερού δεν επαρκούσε για να συγκρατήσει τη βουτιά του.
Έτσι, όσο η μόδα αυτή διαδίδεται παντού, τόσο υπάρχουν διάφοροι ανισόρροποι που θέλουν να την κάνουν πιο επικίνδυνη, και πιο ενδιαφέρουσα, για να τραβήξουν επάνω τους τη προσοχή, και να γίνουν φίρμες στον κόσμο του ίντερνετ.
Για παράδειγμα μια «ελαφριά» ξανθιά κυρία που αυτομπουγελώθηκε με έναν κουβά παγωμένου νερού την ώρα που ήταν επάνω σε άλογο, το οποίο τρόμαξε, άρχισε να καλπάζει, και η ίδια έπεσε σαν σακί από πατάτες, τραυματίζοντας τον αυχένα της.
Μια άλλη παρόμοια περίπτωση συνέβη στο Κεντάκι της Αμερικής, όπου η συμμετοχή τεσσάρων πυροσβεστών στο Ice Bucket Challenge είχε ατυχή κατάληξη, αφού και οι τέσσερις υπέστησαν ηλεκτροπληξία!




Οι τέσσερις άνδρες συμμετείχαν σε εκδήλωση μπουγελώματος του πανεπιστημίου Campbellsville, όπου οι δυο βρίσκονταν όρθιοι σε κουβά πάνω σε σκάλα πυροσβεστικού οχήματος και έριχναν νερό στους παριστάμενους.
Δυστυχώς όμως η σκάλα και ο κουβάς ακούμπησαν μάλλον  επάνω σε καλώδια,  και οι πυροσβέστες χτυπήθηκαν από το ρεύμα.
Τώρα ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο άλλος έχει ευτυχώς σταθεροποιηθεί.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχουν και σοβαρά εγκαύματα, τα οποία θα χρειαστούν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.
Εκτός από τους δυο που ήταν μέσα στον υπερυψωμένο κουβά, δυο άλλοι πυροσβέστες που τον ήλεγχαν από το έδαφος επίσης υπέστησαν ηλεκτροπληξία, αφού το ρεύμα διαπέρασε τη σκάλα και τους χτύπησε.
Και αυτοί είναι επίσης στο νοσοκομείο,  σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη αν και ο κουβάς δεν ακούμπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια, αφού ακόμη και η απόσταση των 2-3 μέτρων από αυτά δημιουργεί «αψίδα» ενέργειας εξαιτίας του υψηλού βολτάζ.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας από αυτούς που πρώτοι ξεκίνησαν τη μόδα του  Ice Bucket Challenge, η οποία παρεμπιπτόντως κατάφερε να συγκεντρωθούν ως σήμερα $40 εκατομμύρια για τις έρευνες της ασθένειας ALS, σκοτώθηκε τη περασμένη εβδομάδα πηδώντας από ένα κτίριο…
Ας ελπίσουμε ότι μας διαβάζει η Ραχήλ, και τρομάξει, και αναθεωρήσει την απόφασή της για μπουγέλωμα στη πλατεία της Μεσολακκιάς (αφού στον χώρο των ανασκαφών δεν της επιτρέπεται η πρόσβαση, με εντολή Σ...τρέιντζ).

Strange Attractor

CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου