5.9.14

Το βαρέλι της βλακείας δεν έχει πάτο.



Ως άτομο που ψάχνομαι παιδιόθεν, γεμάτος από έμφυτη περιέργεια, κατά καιρούς με πιάνουν εμμονές και αρχίζω να διαβάζω εντατικά για διάφορα ζητήματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Μέχρι να τα εξαντλήσω ή να τα βαρεθώ, και να πάω στο επόμενο.



Για αυτό και έχω μια (επιδερμική μάλλον) γνώση για πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους ζητήματα.
Από ιστορία μέχρι … ζωοτεχνία.
Μέχρι και με την (εκλαϊκευμένη) κβαντοφυσική ασχολήθηκα κάποτε, χωρίς  όμως να μπορώ ούτε μια απλή εξίσωση να λύσω…




Και ένα από αυτά τα θέματα που πάντα με ενδιέφερε και το έψαξα ενδελεχώς (όσο μπορώ) είναι και το ζήτημα της ιστορικής ύπαρξης του Ιησού, το λεγόμενο χριστολογικό, και για το οποίο υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία.
Δεν έχω καταλήξει πουθενά, αφού για μένα ισχύει το διαχρονικό γηράσκω αεί διδασκόμενος, ή πιο απλά όσα πιο πολλά μαθαίνω, τόσο καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζω τίποτα.
Στα διάφορα όμως που διάβασα για τον Χριστό, αυτό που είναι σίγουρο (με βάση τις μέχρι τώρα πηγές) είναι ότι δεν άφησε πίσω του τίποτα γραπτό.
Είπε και έκανε πολλά, αλλά τον λόγο του τον κήρυξε προφορικά και όχι γραπτά.
Ήταν «άνθρωπος» της πράξης και του λόγου, και όχι του … χαρτιού.
Η μόνη γνωστή περίπτωση όπου κάτι «έγραψε» περιγράφεται  στο Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο (εδάφιο 8:6 νομίζω), όπου την ώρα που οι Φαρισαίοι του έφεραν μια μοιχαλίδα, περιμένοντας πως θα την καταδικάσει, ο Ιησούς σκυμμένος και απορροφημένος από τις σκέψεις του, έγραψε ή σχεδίασε κάτι στο χώμα με το δάχτυλό του.
Στη συνέχεια τους αποστόμωσε για τα καλά, λέγοντας το περίφημο «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».
Εδώ και 2.000 χρόνια οι ειδικοί, θεολόγοι κλπ προσπαθούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έγραψε.
Εικασίες υπάρχουν πολλές, με κάποιους να πιστεύουν ότι απλά έκανε κάποια αφηρημένα σχέδια (doodles), μια διαδικασία δηλαδή που βοηθά πολλούς στη σκέψη τους, αφού τους χαλαρώνει.
Όπως και να έχει, κανένας  ειδικός δεν γνωρίζει να άφησε ο Ιησούς κάτι γραμμένο.
Όλα αυτά όμως μέχρι χθες.
Διότι όπως συνειδητοποίησα χθες βράδυ, ανοίγοντας ένα λινκ στο φέισμπουκ, όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πέσει έξω.
Ο Ιησούς όχι μόνο έγραφε, αλλά υπάρχουν και χειρόγραφες επιστολές του, που τις έχει στα χέρια του ο … Κυριάκος Βελόπουλος.
Και αυτό φαίνεται σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί ( εδώ ) όπου ο Βελόπουλος συγκλονισμένος πουλάει βιβλίο με τις εν λόγω επιστολές «γραμμένες από το χέρι του Θεανθρώπου»!!!!
Μιλάμε δηλαδή για την ΑΠΟΛΥΤΗ ανακάλυψη!
Ποια Βεργίνα, ποιος Τουταγχαμών, και ποια Αμφίπολη…
Ο Βελόπουλος έχει χειρόγραφα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!
Φανταστείτε την αξία τους!
Ή αυτήν των … γραμματοσήμων τους (ατάκα φίλου στο φέισμπουκ).
Τι να λέμε;
Μέχρι και η Ραχήλ έμεινε με το στόμα ανοικτό…
Το που τα βρήκε βέβαια είναι άλλο θέμα… και καλά θα κάνουν να ασχοληθούν οι ειδικοί με το ζήτημα.
Εγώ απλά έχω μείνει σέκος, έχω πάθει τη πλάκα μου, και ακόμη τρέμει το χέρι μου από τη συγκίνηση.
Δεν ξέρω αν είναι μια πετυχημένη τρολιά, ένα καλογυρισμένο βίντεο hoax, ή κάτι άλλο, αλλά αν είναι αληθινό, τότε μιλάμε για δυο τινά: Τεράστια βλακεία και αγραμματοσύνη, ή μια απλή απατεωνιά.
Και επειδή τον Βελόπουλο μόνο αγράμματο δεν τον θεωρώ…
Και για να το κλείνω, οι Αμερικάνοι λένε ότι there’s a sucker born every minute, και έχουν απόλυτο δίκαιο.
Μόνο που στην Ελλάδα της γρηγοράδας, αυτό γίνεται κάθε δευτερόλεπτο.
Πάντως, αν όντως ο Κυριάκος κατάφερε να πουλήσει έστω και μερικά από αυτά τα βιβλία με τις «χειρόγραφες επιστολές» του Ιησού, τότε αναθεωρώ όλα αυτά περί ποσοστών της βλακείας των ανθρώπων που διαβάζω κατά καιρούς και τα διορθώνω… προς τα πάνω.
Μάλιστα σκέφτομαι, τώρα που είναι και επίκαιρο το θέμα, να πάω στη Μεσολακκιά, κοντά στον τάφο, και να πουλάω στους επισκέπτες … φωτογραφίες του ίδιου του Μ. Αλέξανδρου, που θα λέω ότι τις τράβηξε ο Ηφαιστίωνας, ο γιος του Αμύντορα, όταν στρατοπέδευσαν στο σημερινό Αφγανιστάν.
Διότι αυτό θα ήταν πολύ πιο πιστευτό, από αυτά που πλασάρει ο Βελόπουλος.
Και αφού υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για τις επιστολές αυτές, φανταστείτε πόσοι περισσότεροι θα υπάρχουν που θα ήθελαν μια φωτογραφία του μεγάλου μας στρατηλάτη!
Και άρα και εγώ, θα έπιανα τη καλή… ως πιο πονηρός.

Strange Attractor

ΥΓ- Με το παραπάνω «παραλήρημά» μου σε καμιά περίπτωση δεν μέμφομαι τον Κ. Βελόπουλο, που καλά κάνει αυτό που κάνει, και που ίσως να το πιστεύει κιόλας ως ιστορικός αλλά και ευλαβής που είναι.
Μέμφομαι όμως το γεγονός ότι εν έτει 2014 υπάρχουν συνέλληνες που ψηφίζουν για το μέλλον μας, και συγχρόνως αγοράζουν «επιστολές» που έγραψε ιδιοχείρως ο υιός του Θεού.
Ελλάδα ολέ…

2 σχόλια:

  1. Καλά κάνει αυτό που κάνει: Πρόκειται περί κοινής απάτης, άλλο που δεν είναι εύκολο να το αποδείξει κανείς σε ένα π.χ. δικαστήριο. Ή, εναλλακτικά, μπορεί να επικαλεστει ότι το πιστεύει όντως. Ένα είδος βλακειας δηλαδή, ασορτί με τους πελάτες του. Για να μην πω ότι κι από χριστιανικής απόψεως διαπράττει μέγιστο θεολογικο ολίσθημα. Που να μην ήταν ευλαβης δηλαδή.
    Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο βλακοπουλος βλασφημος ο πσωρας τρισαθλιος κοι οι οπαδοι τους?/γελανε οι οθονες τα πληκτρολογια με τους οπαδουςτους,.ρε πππππου ππππαμε ρεεεεε,.κι αυτοι ψηφιζουν,.,.,αναθεωρω,.αν δεν κανω λαθος ο αριστοτελης δεν συμφωνουσε να ψηφιζη ο οχλος και να αποφασιζει ποιοι θα εκλεγουν για να διοικουν αλλα να διοικουν οι πιο ικανοι,θα μου πεις ποιοι ειναι οι ικανοι,θα γινει μπαχαλο οπως και η απεραντη αυτοκρατορια του Μ.Αλεξ.που ειπε στον καλυτερο αφηνω να διοικιση,.ΥΓ,ο σωρρας ειναι τουφα, ο βδελοπουλος γιατι ειναι στο απυροβλητο και δεν τον κραζουν εστω τα καναλια αλλα το καλουνε κι απο πανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή