21.10.14

Ο Μπαρουφάκης της Αμερικής;



Δεν είμαστε οι μόνοι.
Έχουν και στην Αμερική Καζάκηδες, Χίους, και Μπαρουφάκηδες…





Έτσι λοιπόν, ένας οικονομικός αναλυτής της CIA, που είναι γνωστός καταστροφολόγος, έχοντας προβλέψει απίθανες καταστάσεις στο παρελθόν, άρχισε ξανά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Όπως λέει, η επόμενη μεγάλη ύφεση, το επόμενο μεγάλο κραχ, είναι προ των πυλών…




Πρόκειται για τον Jim Rickards, σύμβουλο «οικονομικών ρίσκων και ασύμμετρου πολέμου» της CIA, που προειδοποιεί: «οι Αμερικάνοι θα πρέπει να ετοιμάζονται για μια οικονομική καταστροφή ύψους $100 τρισεκατομμυρίων… όλοι γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο χρέος, και όλοι ξέρουν ότι η κεντρική μας τράπεζα έχει τυπώσει άπειρα τρισεκατομμύρια δολάρια… τώρα όμως θα πληρώσουμε τη νύφη»…
Πέρα από το χρέος, ο Μπαρουφ… Rickards προτείνει και άλλους λόγους για ανησυχία.
Πιο συγκεκριμένα επικαλείται τον λεγόμενη Misery Index, δείκτη  της Federal Reserve, που παρουσιάζει δυσμενή στοιχεία τα οποία οι περισσότεροι, λέει, αγνοούν.
Ο συγκεκριμένος δείκτης προσθέτει την πραγματική ανεργία με τον πραγματικό πληθωρισμό, αλλά ο κινδυνολόγος αναλυτής επιμένει ότι οι αρμόδιοι της Τράπεζας παραποίησαν τα στοιχεία και τους υπολογισμούς έτσι ώστε να μη βγει η αλήθεια.
Όπως ισχυρίζεται, ο δείκτης αυτός έχει πιάσει επικίνδυνα επίπεδα, παρόμοια με εκείνα λίγο πριν από το μεγάλο κραχ του 1929.
Αυτά αποτελούν προπομπούς του τι μέλλει γενέσθαι, λέει… δηλαδή ενός σύνθετου συστήματος που είναι έτοιμο να διαλυθεί.
Και καταλήγει ότι σε λίγο καιρό θα δούμε μια πτώση του χρηματιστηρίου κατά 70%, που θα ακολουθηθεί από μια 25ετή σκληρή ύφεση, που πιθανώς να πυροδοτηθεί από πιστωτική κατάρρευση της Κίνας!
Τι συμβουλεύει; Επενδύσεις σε άνθρακα, σιδηροδρόμους, σιτάρι, και χρυσό.
Βέβαια, πριν πανικοβληθούμε και τρέχουμε στα μπακάλικα και στα σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε γάλα εβαπορέ και χαρτί υγείας, αξίζει να θυμόμαστε πως ο ίδιος άνθρωπος είχε προβλέψει πέρσι ότι ως το 2020 το συνολικό χρυσάφι που διατηρούν οι χώρες των G-20 θα έχει κρυφτεί μέσα σε σπηλιά ενός ελβετικού βουνού, για να γλιτώσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα…
Κάτι τέτοια διαβάζει η Ραχήλ, και μετά αναρωτιέται τι σκαρώνουν οι Νεφελίμ

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου