25.10.14

Τι λέει ο Αλέξης για αυτό;



Πολλές φορές αναρωτιέμαι για το πόσοι από όλους αυτούς που όψιμα έχουν ερωτευτεί τον Αλέξη και ονειρεύονται μια συριζέικη Ελλάδα, γνωρίζουν τι σαχλαμάρες έχει πει κατά καιρούς ο χαρισματικός αυτός  «νέος και άφθαρτος» πολιτικός ηγέτης.




Αναρωτιέμαι δηλαδή αν θυμούνται τους διθυράμβους του για τον Ούγκο Τσάβεζ, τις αγκαλιές της Δούρου μαζί του, και για το όραμα των συνιστωσών να βαδίσει και η χώρα μας στα χνάρια της ηρωικής Βενεζουέλας…



Μιας Βενεζουέλας που στη συνέχεια βυθίστηκε στη διαφθορά και στην εγκληματικότητα, και στην οποία έπαψαν να κυκλοφορούν ακόμη και τα πιο βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης (όπως π.χ. το χαρτί υγείας).
Μιας Βενεζουέλας δηλαδή που σπαράσσεται από πολιτικές κόντρες, και όπου παρά τα τεράστια πετρελαϊκά της αποθέματα, συνεχίζει να ζει στην απόλυτη φτώχεια, με τους επίγονους του μεγάλου χέφε Τσάβεζ να αποδεικνύονται ανεπαρκέστεροι ακόμη και από εκείνον…
Τα τελευταία νέα από τη χώρα «φάρο» του τσιπρέικου σοσιαλισμού δεν είναι καθόλου ευχάριστα (ως συνήθως).
Το αντίθετο θα έλεγα, και ίσως γι αυτό εδώ και καιρό τα μεγαλοστελέχη του Σύριζα έχουν πάψει να την αναφέρουν καν. Ακόμη κι ο Στρατούλης κάνει πως δεν υπάρχει.
Τέλος πάντων…
Στη δυτική λοιπόν περιφέρεια Ζούλια της Βενεζουέλας, οι κάτοικοι απαγορεύεται πλέον να αγοράζουν πάνω από ένα κιλό «χρυσού» την εβδομάδα!
Και αν αναρωτιέστε γιατί και πως, να ξέρετε ότι με τον όρο «χρυσός» εννοούν το … γάλα σε σκόνη.
Το οποίο είναι τόσο σπάνιο, και τόσο πολύτιμο,  που οι αρχές αποφάσισαν να το διαθέτουν με το δελτίο. Σοσιαλιστικά πράγματα δηλαδή, που θα έλεγε και η Δούρου!
Μάλιστα για την εφαρμογή του μέτρου χρησιμοποιείται η υψηλή τεχνολογία!
Πριν δηλαδή μπει κάποιος σε ένα σούπερμαρκετ, όπου μπορεί να αγοράσει περιορισμένες ποσότητες βασικών ειδών όπως καφέ, ρύζι, και ζάχαρη (για χαρτί υγείας ούτε λόγος) οι αρχές του παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα με … σκάνερ!
Αν είναι τυχερός, όταν επιτέλους καταφέρει και μπει στο κατάστημα, ίσως βρει μερικά από τα παραπάνω προϊόντα, αφού λόγω της μεγάλης έλλειψής τους τα ράφια των σούπερμαρκετ είναι συνήθως εφοδιασμέα κατά 30% το πολύ.
Το μέτρο των δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ως στόχο την αποτροπή δεύτερης επίσκεψης στο μαγαζί, μπας και φτάσουν τα προϊόντα για όλους…
Σύμφωνα όμως με τους πολύπαθους κατοίκους του σοσιαλιστικού αυτού παραδείσου, η όλη κατάσταση θυμίζει εφιάλτη.

Τα αυτόματα μηχανήματα (σαρωτές) που παίρνουν το αποτύπωμα είναι συνήθως χαλασμένα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μέχρι και 5 ώρες αναμονής στην ουρά για να μπορέσει κάποιος να μπει στο σούπερμαρκετ, και αν είναι τυχερός να βρει λίγη ζάχαρη!
Τα οποία σούπερμαρκετ παρεμπιπτόντως φυλάσσονται νυχθημερόν από πάνοπλους αστυνομικούς, μέσα και έξω, μη τυχόν και κλέψει κανείς κανένα σακούλι με αλεύρι…
Η κυβέρνηση κατηγορεί για όλη αυτή τη κατάντια τους λαθρέμπορους και τους μαυραγορίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο Μαδούρο μεταφέρουν παράνομα το 40% των ελεγχόμενων και διατιμημένων προϊόντων της χώρας στη γειτονική Κολομβία, με σκοπό το κέρδος.
Οι οικονομολόγοι της Δύσης όμως θεωρούν το παραπάνω ποσοστό υπερβολικό, κάνοντας λόγο για ένα πιο λογικό 10%.
Για την ένδεια της χώρας κατηγορούν το υπερτιμημένο νόμισμα και τους συναλλαγματικούς ελέγχους.
Η Βενεζουέλα εισάγει πάρα πολλά προϊόντα, και οι συναλλαγματικοί περιορισμοί δυσκολεύουν τους εισαγωγείς να πληρώνουν αυτά που φέρνουν.
Αν καταργηθούν οι συναλλαγματικοί περιορισμοί, καθώς και οι διατιμήσεις, τότε σύμφωνα με τους ξένους οικονομολόγους ίσως τα ράφια των σούπερμαρκετ να ξαναγεμίσουν από προϊόντα.
Πάντως, όπως και να το δει κανείς, ο Σύριζα έχει μεγάλη πλάκα.
Από τη μια διαμαρτύρεται κάθετα (!) επειδή ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών έβαλε σεκιουριτάδες να φυλάνε το κτίριο και να ελέγχουν την είσοδο σε αυτό, και από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια που η χώρα ίνδαλμα του Αλέξη, παίρνει μέχρι και δακτυλικά αποτυπώματα των φουκαράδων που θέλουν να αγοράσουν γάλα σε σκόνη!!!!!
Χώρια τα πολυβολεία έξω από τα μπακάλικα!
Εκτός και αν αυτό είναι το τελικό σχέδιο και για τη χώρα μας αν ποτέ αναλάβουν το Μαξίμου οι συνιστώσες του χάους (και της βλακείας).

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου