24.10.14

Kατάληψη μετά παραλογισμών…



Ενα πράγμα δεν κατανοεί η κυβέρνηση.
Ο καλύτερος σύμμαχος στη διαμάχη της με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι αυτού.




Δεν αναφερόμαστε στις παρανομίες τις οποίες διευκολύνουν τα στελέχη του, όπως ήταν η προχθεσινή εισβολή και κατάληψη του Καποδιστριακού.
Αναφερόμαστε στη συνεχή διολίσθηση του κόμματος στον παραλογισμό...



Eτσι χθες στην πρώτη σελίδα της «Αυγής» διαβάζουμε τον εξής ακροβατικό συλλογισμό: «Αντιμέτωποι με το φιάσκο στην οικονομία, κυβερνητικοί εταίροι και Φορτσάκης ενορχηστρώνουν αντιπερισπασμό με επαναφορά του μοτίβου του “ανεύθυνου” και “ανώριμου” ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει... “ταραχές και αναρχία”! Αποκρύπτοντας ότι το ιδιωτικό σύστημα φύλαξης στοιχίζει ακριβότερα από το δημόσιο, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους, πρύτανης και κυβέρνηση εκτρέπονται σε ύβρεις, μετατρέποντας ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο σε φρούριο, στο όνομα “του νόμου και της τάξης” και με την απειλή εισαγγελέων και ΜΑΤ αντί του διαλόγου που είχαν εγκαινιάσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προχθεσινή συνάντηση με τον αντιπρύτανη» (22.10.2014).
Ας συμφωνήσουμε ότι υπάρχει φιάσκο στην οικονομία.
Το γεγονός ότι κάποιοι κατέλαβαν το Καποδιστριακό, όταν άνοιξαν οι πόρτες για να μπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πώς συνδέεται με το φιάσκο;
Εκτός αν οι τρεις βουλευτές δουλεύουν για την κυβέρνηση. Πήγαν εκεί για να μπουν οι καταληψίες, έτσι ώστε να γίνει ο «κυβερνητικός αντιπερισπασμός», όπως είναι ο πρωτοσέλιδος υπέρτιτλος της «Αυγής» και υλοποιηθεί η «Στρατηγική της έντασης», όπως είναι ο τίτλος της.
Επιπλέον: ας υιοθετήσουμε τον ισχυρισμό ότι «το ιδιωτικό σύστημα φύλαξης στοιχίζει ακριβότερα από το δημόσιο».
Σημείωση: περί ισχυρισμού του προέδρου των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κ. Ζαχαρία Τριγάζη πρόκειται.
Ο συνδικαλιστής έδωσε συνέντευξη στο υπό κατάληψη κτίριο της Συγκλήτου και ανέφερε ότι «η σύμβαση ανέρχεται στα 2 εκατ. για 57 εργαζομένους» («Αυγή» 22.10.2014), ενώ στην πραγματικότητα «σε δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου, στις 30 Απριλίου και στις 27 Ιουλίου 2014 αποφασίστηκε ότι το ύψος της σύμβασης είναι 3,4 εκατ. ευρώ αλλά για μία πενταετία» («Καθημερινή» 22.10.2014).
Δεν θα σταθούμε όμως εκεί, ούτε καν στον ισχυρισμό του κ. Τριγάζη ότι κάθε υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας κοστίζει 1.300 ευρώ, ενώ ο δημόσιος φύλακας κόστιζε 1.050 ευρώ.
Το βασικό είναι ότι ακόμη κι αυτά τα 1.050 ευρώ οι φύλακες του Καποδιστριακού τζάμπα τα έπαιρναν.
Το πανεπιστήμιο βρισκόταν διαρκώς υπό κατάληψη, μαθήματα δεν γίνονταν, καθηγητές προπηλακίζονταν, διαλέξεις ματαιώνονταν, ενώ οι κλοπές και οι καταστροφές ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Επομένως ακόμη κι αν ήταν αληθής ο ισχυρισμός του προέδρου των διοικητικών ότι η φύλαξη κοστίζει 35% περισσότερο, η κοινωνία θα βγει κερδισμένη αν τα ΑΕΙ γίνουν «φρούριο» όπως καταγγέλλει η «Αυγή».
Διότι μέχρι τώρα μόνο ΑΕΙ δεν ήταν.
Χρησίμευαν ως αποθήκες φύλαξης μολότοφ, ως καφενεία διάφορων πικραμένων, ως χώροι ανενόχλητης δράσης διάφορων τραμπούκων.
Επομένως, όσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν (και μάλιστα διά παραλογισμών), το υπάρχον μπάχαλο, μια χαρά υπηρεσίες στην κυβέρνηση προσφέρουν.

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου