13.11.14

Το «ψώνιο» αρχαιολόγος που έχει άποψη για την Αμφίπολη…



Τον γύρο των ελληνικών Μέσων κάνουν οι δηλώσεις της «διάσημης» αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ (Dorothy King) σχετικά με την Αμφίπολη και τα ευρήματα στον Τύμβο Καστά, η οποία παρουσιάζεται ως κάποια αυθεντία, ενώ πρόκειται περί θεαματικού σούργελου.



Λοιπόν, η εν λόγω 39χρονη Αμερικανίδα, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, πρόκειται περί γνωστής ανθελληνικής προσωπικότητας, η οποία έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο λέει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα.



Μάλιστα, εκτός από το βιβλίο, έχει εμφανιστεί αμέτρητες φορές σε βρετανικά κανάλια, όπου αποκαλεί την αρχαιοκαπηλία του Λόρδου Έλγιν «δικά μας γλυπτά», ουρλιάζει «κάτω τα χέρια από τα μάρμαρά μας» και άλλα τέτοια γραφικά.
Ενώ είναι συντηρητική στις εκλογές στήριξε Ομπάμα.
Ακόμα, είναι γνωστή ως blogger αλλά η Guardian την έχει αποκαλέσει «ξανθιά κυνηγό θησαυρών» που αρνήθηκε να φωτογραφηθεί στο Playboy.
Οπαδός διαφόρων θεωριών μυθιστορίας, θα ήθελε να ήταν ο θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς, η Ντόροθι Κινγκ προσπαθεί να βρει, μεταξύ άλλων, και αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Ιησού.
Είναι, σαν να λέμε, αρχαιολόγος του History Channel και των βιβλίων «επιπέδου»… ομάδας Έψιλον.
Πρόκειται περί αστείας περίπτωσης και μιας και κανένας στον ελληνικό Τύπο δεν έκανε τον κόπο να ψάξει περί τίνος πρόκειται, το κάναμε εμείς, γιατί είναι τουλάχιστον τραγικό να ασχολούμαστε με τι λέει ένα ψώνιο για την Αμφίπολη! Έλεος συνάδελφοι, έλεος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου