12.11.14

Μπράβο στην κα Περιστέρη!



Η περίπτωση της ανασκαφής του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη τα είχε και τα έχει όλα.
Χαρές, λύπες, ενθουσιασμό, υπερβολές, απογοητεύσεις, πανηγύρια, μπηχτές, καρφωτές, αντεγκλήσεις, αγωνία, και … κλάματα.
Μόνο σεξ που δεν είχε.
Σαν μια ακόμη βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, μόνο που το τέλος της θα είναι ελληνικό!




Σε πείσμα όλων εκείνων που από την αρχή σαμποτάρισαν με κάθε τρόπο, και λασπολόγησαν όσο μπορούσαν την όλη προσπάθεια...





Το τι άκουσε η Περιστέρη από διάφορους αρχαιολόγους του καναπέ δεν λέγεται.
Μέχρι και βετεράνους αρχαιοκάπηλους επιστράτευσαν κάποιοι, μαζί με τις … μαϊμούδες τους, προκειμένου να απαξιώσουν την ανασκαφή.
Μέχρι και φιλοσκοπιανές αρχαιολόγους, που από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αποφαίνονταν για τη… ρωμαϊκότητα του τάφου!
Τον ίδιο πόλεμο υπέστη και η Παναγιωταρέα,  από το δικό της συνάφι, η οποία από την αρχή ήταν εκεί, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην επικοινωνιακή διαχείριση της τεράστιας αυτής ανακάλυψης, που θέλουμε δεν θέλουμε έγινε με την προσωπική έγκριση και την υψηλή επιστασία του ίδιου του Σαμαρά, που αν μη τι άλλο είναι γνωστός φανατικός λάτρης, και άρρωστος φίλος της Μακεδονίας.
Πως είναι ο Κουράκης δηλαδή; Καμία σχέση…
Από κει και πέρα κάποιοι (με το άκουσμα της αρχικής είδησης) έβαλαν πλερέζες, φοβούμενοι μη τυχόν τονωθεί το ηθικό του ελληνικού λαού, μη τυχόν αποδειχτεί και στους πλέον ανθέλληνες η ελληνικότητα της Μακεδονίας, και μη τυχόν πάρει πόντους η κυβέρνηση, λες και οι πολίτες ψηφίζουν ανάλογα με το πόσα αρχαία βρίσκει το κάθε κόμμα ή η κάθε κυβέρνηση.
Λες δηλαδή και έσκαβε στην Αμφίπολη ο ίδιος ο Σαμαράς, παρέα με τον Χρύσανθο.
Και βέβαια να μη ξεχνάμε και την Αιλυνίδα (με κεφαλαίο το Α) Ραχήλ, που ντάλα καλοκαίρι, μέσα στο καύσωνα βγήκε στα σόσιαλ μίντια και καλούσε τους «Αίλλυνες» να αφήσουν τις παραλίες και να σπεύσουν στη Μεσολακκιά διότι όπως έμαθε, ο Σαμαράς στέλνει κρυφά τους Γερμανούς να σηκώσουν τα ευρήματά μας (αφού).
Το ότι άκουσε γερανούς και κατάλαβε Γερμανούς, είναι μια άλλη πιο θλιβερή ιστορία, που ανάγεται στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής, για να μη πω της Εισαγγελίας…
Τέλος πάντων… αυτοί είμαστε ανέκαθεν ως λαός, αυτές τις μορφές λατρεύουμε και ψηφίζουμε, οπότε τι να λέμε;
Και πάνω που κέρδιζαν έδαφος οι σαμποτέρ, πάνω που είχαν παγώσει οι ελπίδες…
Ως από μηχανής Θεός, ως ένα είδος poetic justice που λένε και οι Σπανιόλοι, πάνω που είχε τελματώσει η προσδοκία, πάνω που είχαν αρχίσει να ξεσαλώνουν από τη χαρά τους οι πυλώνες της αριστεράς και της προόδου, ήρθε και πάλι η Περιστέρη, αυτή η μικροκαμωμένη γίγαντας της επιστήμης της, και έκανε το θαύμα της!
Στον τρίτο θάλαμο, εκεί που ο Μπογδάνος μίλησε προχθές απαξιωτικά για εύρεση βόθρου(!), και πιο συγκεκριμένα σε βάθος 1.60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους! 

Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3.23μ., πλάτους 1.56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. και βάσει  κάποιων ορθοστατών που βρέθηκαν, το ύψος του τάφου υπολογίζεται να έφτανε στο 1.80 μ.
Και βέβαια το πιο συγκλονιστικό είναι ότι μέσα εκεί βρέθηκαν καρφιά κλπ που μας δείχνουν ότι υπήρχε ξύλινο φέρετρο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο σκελετός που βρέθηκε, σχεδόν ανέπαφος!
Ναι! Βρέθηκε σκελετός! Και επαναλαμβάνω: Σχεδόν ανέπαφος.
Όσο και αν αμφέβαλλαν οι διάφοροι καλοθελητές τρεις μήνες τώρα.
Όσο κι αν ήθελαν κάποιοι να πρόκειται περί μούφας ανασκαφής.
Όσο κι αν ούρλιαζαν κάποιοι ότι πρόκειται περί αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για να ξεχάσουμε το πόνο μας.
Όπως κάποτε ο γίγας διανοητής Κρίτων Αρσένης (πρώην Πασόκ, νυν Σύριζα, κλασικά), που απέδωσε τη σύλληψη των χρυσαυγιτών σε ιταμή προσπάθεια αντιπερισπασμού, ώστε να περάσει μια τροπολογία για την παράνομη υλοτομία!!!!!!
Ή όπως την άλλη φορά, τότε που αντιτάθηκε σθεναρά στην ευρωβουλή εναντίον της ΑΟΖ μας, διότι έτσι θα διαταράσσονταν η αναπαραγωγή  της μεσογειακής σαρδέλας (ή του κολιού)…
Κάτι τέτοια διαμάντια εγώ ο ποταπός  δεν τα ξεχνώ. 


Τώρα λοιπόν, το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η ταυτότητα του νεκρού, με τους ειδικούς επιστήμονες να εξετάζουν γονιδιακά (DNA) τον σκελετό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τον ταυτοποιήσουν.
Και αν τελικά είναι αυτός που όλοι θέλουμε να είναι, τότε ποιος μας πιάνει…
Ίσως μάλιστα αποφασίσουν (από την απογοήτευσή τους) να μεταναστεύσουν σε καμιά Βενεζουέλα οι Στρατούλης και Σκουρλέτης, και γλιτώσουμε επιτέλους από τις ανοησίες τους.
Όπως και να’χει, όποιος κι αν είναι ο σπουδαίος νεκρός, μπράβο στη Περιστέρη, και μπράβο στην ομάδα της.
Όσο για τους κακοπροαίρετους;
Ξύδι μακεδονικό…

Strange Attractor



ΥΓ- Από σημερινό φρέσκο σχόλιο κάποιου αγαναΧτιστή στο φέισμπουκ:

«Γιατι αυτο το πανηγυρακι με την Αμφίπολη?
Περνούσαν νομοσχέδια, ενω ο κόσμος περίμενε να μάθει τι βρήκαν στο μνημείο... αυτο έγινε... ειναι αδυνηρα απλο...».

Και όπως λέω κι εγώ: Simple things for simple minds!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου