2.11.14

Υπήκοοι Καγκουριστάν…



Ένας αντρότυπος που όταν τον βλέπω νιώθω ότι ξεπατικώνω σε συμπεριφορά το κοριτσάκι που πρωταγωνιστούσε στον « Εξορκιστή».
Είναι ο άντρας που οδηγεί «πάπια» φορώντας άσπρη πετσετέ-κάλτσα μέσα από μοκασίνι, με το τελείωμα του παντελονιού να γλύφει με το ζόρι την αρχή του αστραγάλου.




Το συγκεκριμένο «μόρφωμα» είναι μια κατηγορία αντρότυπου τόσο συναρπαστική για μένα που φαντασιώνομαι την στιγμή που αποκτώντας μια μεταφυσική ικανότητα θα μπορούσα να εξατμίσω όλες τις πετσετέ άσπρες κάλτσες των αντρικών ποδιών που κυκλοφορούν στο βόρειο ημισφαίριο (με το νότιο δεν θ’ ασχοληθώ, γιατί αυτό το έχει αναλάβει η Αντζελίνα Τζολί) μαζί με τους φέροντες αυτές.



Ο Ασπροκαλτσάς αναγνωρίζεται πανεύκολα ακόμη και τις εποχές που καταργεί την άσπρη, γαριασμένη κάλτσα. «Καρφώνεται» αμέσως, γιατί οδηγεί μηχανή παντός τύπου, με σαγιονάρα-δίχαλο, φοράει φανελάκι αμάνικο και μιλάει στο κινητό.
Η επιλογή της άσπρης κάλτσας δεν αποτελεί μοναδική επιλογή, το λευκό πετσετέ φετίχ, είναι αποτέλεσμα ενός στυλ ζωής που τιμώ τόσο, όσο και τα τραγούδια της Βέρας Λάμπρου (μεγάλο σουξέ το «Νινί σέρνει καράβι).




·       Ο άντρας που φοράει άσπρη κάλτσα με μοκασίνι και που φοράει από πάνω φανέλα αμάνικη, αγαπάει το φαγητό. Τι τρώει; Ό,τι του φτιάχνει η μάνα του (το αν είναι παντρεμένος δεν παίζει ρόλο).
 
·       Η σχέση του με την εκκλησία είναι αυτή που θέλει η μάνα του. Πηγαίνει στην Ανάσταση τρία λεπτά πριν το «Χριστός Ανέστη», έχει ρίξει τρία βεγγαλικά στον πηγεμό και στα «καπάκια», μετά το «Χριστός Ανέστη», κρατώντας στο ένα χέρι όλες τις λαμπάδες της οικογένειας, στιβάζει με συνοπτικές διαδικασίες το σόι στο αυτοκίνητο. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά, τσουγκρίζει αβγό με την μάνα του, η οποία τον σερβίρει πρώτο μαγειρίτσα. Ξεκινάει να τρώει πριν απ’ όλους και τελειώνει τελευταίος.


·       Ο άντρας με την άσπρη κάλτσα, ρουφάει με θόρυβο ό,τι κυκλοφορεί σε υγρό. Μαγειρίτσα; Κοτόσουπα; Φασολάδα; Γίδα βραστή; Ό,τι κι αν είναι, ρουφάει έτσι ώστε να τον ακούσει ο γείτονας από το διπλανό τριάρι.
 
·       Βλέπει πάντα μπάλα μαζί με κουμπάρο και μπατζανάκη.
 
·       Αγαπημένα του ποτά οι μπύρες, το ούζο, το τσίπουρο, το ρακί και το ρακόμελο (όταν έχει κρυολόγημα).
 
·       Όταν παθαίνει λουμπάγκο, παίρνει πρώτα την μάνα του να τον ξεματιάσει. Ο Ασπροκαλτσάς κατά μέσο όρο ματιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα.Το ξόρκι που χρησιμοποιεί η μητέρα του είναι πάντα «διάβασμα με λάδι και νερό».
 
·       Τους γκέι τους λέει «καραπουστάρες» και κάνει τον σταυρό του τόσο συχνά όσο και τα «καντήλια» που ρίχνει σε όλους εκείνους που του μοιάζουν.
 
·       Στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει τσοντοκάναλα.
 
·       Όταν είναι στην παραλία καλοκαίρι, αποχωρίζεται την κάλτσα αλλά «καρφώνεται» γιατί: α) Παραγγέλνει φραπέ με γάλα και έξι κουταλιές ζάχαρη και β) Όταν το παιδί του θέλει να κάνει τσίσα του, του λέει δυνατά «κατούρα στη θάλασσα».
Αυτόν τον άντρα μπορεί να τον συμπονέσετε γιατί τις περισσότερες φορές γίνεται μάρτυρας τραγωδίας. Πιάνει την γυναίκα του (που αν και είχε πνίξει δεκάδες ζευγάρια κάλτσες σε νερό με χλωρίνη για να γίνουν ξέξασπρες) να το κάνει με τον συνεταίρο του μέσα στο μαγαζί του.

     Νανά Παλαιτσάκη
     Provocateur


ΥΓ: Νιώθω ότι σήμερα μπόρεσα με σχετική ευκολία, αφού έχω «σκύψει» πάνω στο φαινόμενο με ζήλο μεγαλύτερο και από εκείνο που η Κιουρί παρακολουθούσε με την βοήθεια του μικροσκόπιου τις λοιμώξεις, να παρουσιάσω τον αντρότυπο που με στοιχειώνει.

1 σχόλιο:

  1. Μ' αρέσει που προσθέσατε το Υ.Γ., αλλά αυτό μου αφήνει το περιθώριο να σχολιάσω ότι όλο το υπόλοιπο κείμενο που έγινε με πολύ χιουμοριστική γραφή ,χαλάει διαβάζοντας το υστερόγραφο, καθότι κ. Παλαιτσάκη αν δεν ξέρουμε ή δεν είμαστε σίγουροι για κάτι , ανοίγουμε αν όχι την εγκυκλοπαίδεια, το Βικιπαίδεια, για να ανακαλύψουμε , ω του θαύματος οτι η κ,. Κιουρί ήταν φυσικός και χημικός , οπότε οι λοιμώξεις δεν ήταν το φόρτε της χαχχαχαχχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή