23.11.14

Τι μπάλα παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό που να θέλει και να μπορεί να βρει λύσεις για τα προβλήματα στα ελληνικά γήπεδα.
Έχουν περάσει πολλοί από τις διάφορες θέσεις αλλά άλλοι ούτε μυρωδιά δεν πήραν όσο κάθησαν και άλλοι απλά εκμεταλλεύθηκαν τη θέση για τις γνωστές «αγαθοεργίες», διορισμούς, λεφτά σε συλλόγους της εκλογικής τους περιφέρειας, φορολογικές διευκολύνσεις.



Ένα τίμιο πάντως και κερδοφόρο πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να μας προσφέρουν, για να έχουμε λόγο κι εμείς να τους θυμόμαστε…


Νεοδημοκράτες και Πασόκοι με τις θλιβερές πράξεις και παρουσίες τους μας έπεισαν ότι είναι όλοι τους για τα μπάζα σε σχέση με το ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να δίνει εκατομμύρια στο κράτος (αλλά δυστυχώς έχει πολύ καιρό να κάνει κάτι τέτοιο).
Τώρα λοιπόν νάτοι που εμφανίζονται και οι επόμενοι, άσχετοι αλλά και πονηρούληδες. Λέγονται: «Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α». Έβγαλαν μια ανακοίνωση χθες, αφού μίλησε και ο κ. Μελισσανίδης και ποιο ήταν το σκεπτικό τους;
«Η συγκυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τους επιχειρηματίες φίλους της να αλληλοκατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και κακουργήματα, να κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους, δηλητηριάζοντας τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία».
Και μερικές σάλτσες ακόμη για το ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν αποτελεί λύση και ξανά για τους προέδρους και τους οπαδικούς στρατούς τους.
Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι απλά σαν ένα χαζοκείμενο για τους παρακάτω λόγους:

·       Στα γραφόμενά τους δεν αναφέρεται πουθενά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και τον καταλυτικό  ρόλο που έχει παίξει σε αυτή τη σύρραξη των «λεφτάδων» προέδρων.
·       Στο φύλλο της Παρασκευής η εφημερίδα «Αυγή» διαφημίζει δισέλιδο αφιέρωμα στην κρίση του ποδοσφαίρου αλλά όταν ανοίξεις μέσα, πάλι τα ίδια (μόνο) για τους επιχειρηματίες αλλά ούτε λέξη για την Ε.Π.Ο.
·       Στην τελευταία σελίδα της ίδιας ημέρας υπάρχει και άρθρο σημαντικού στελέχους του κόμματος για το θέμα και, μαντέψτε, πέρα από το ότι δεν λέει τίποτα το ουσιαστικό κι αυτός δεν αναφέρει κάτι για τους τύπους που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμπτωση;
·       Πιστεύω πως όχι. Διότι πρόεδρος στην Ε.Π.Ο. είναι (ακόμη) ο κ. Σαρρής. Κάποιος που όπως είχαμε διαβάσει πριν τις εκλογές πρόσκειται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επίσης είχε γραφτεί τότε πως τον παρακάλεσε ο κ. Τσίπρας να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του, εκείνος τότε αρνήθηκε (και γι αυτό δεν είδαμε κάποια διάψευση), αλλά ακόμη και σήμερα γράφεται στις εφημερίδες πως δεν έχει απορρίψει την ιδέα για πολιτική σταδιοδρομία μετά την Ε.Π.Ο.
·       Ο άνθρωπος δηλαδή που αναφέρεται ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες του από κρατική υπηρεσία με έναν από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες και έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις. Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την καταστροφική αλλαγή προπονητή στην Εθνική Ελάδος, με αποτέλεσμα να χαθούν και χρήματα με το κατρακύλισμά της στην κατάταξη των χωρών. Ο άνθρωπος που όχι μία μόνο φορά τις τελευταίες ημέρες καταγγέλθηκε από Ρανιέρι και Φύσσα ότι είπε ψέματα δημόσια, όπως φαίνεται απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς ασυλίας από τη λαύρα κατά τα άλλα κατά πάντων Αξιωματική Αντιπολίτευση.
·       Και μια και αυτό το τόσο σοφό κομματοδίαιτο Τμήμα Αθλητισμού θέλει να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις επιλεκτικά εναντίον κάποιων, θα μπορούσε να εξηγήσει στον κόσμο αφού ο ένας από τους εμπλεκόμενους βδελυρούς κατ’ αυτούς επιχειρηματίες είναι ο κ. Μαρινάκης, τι ήθελε μια από τις σημαίες του κόμματος, η κα Δούρου και τον συνάντησε λίγο πριν τις εκλογές σε δημόσιο χώρο μάλιστα; Διότι όπως ειπώθηκε, πολύ λογικά, αν ήθελαν θα είχαν συναντηθεί εντελώς κρυφά από όλους μας. Αν πάλι το συναπάντημα  ήταν εντελώς απρόβλεπτο η κα Δούρου κανονικά θα περιμέναμε ότι θα θα έφευγε τρέχοντας από το σημείο μιας τέτοιας τυχαίας και ακούσιας συνάντησης. Εκτός και αν επιζητήθηκε από τον έναν εκ των δυο να γίνει αυτό σε κοινή θέα.
Ήταν λοιπόν μια εξυπναδούλα για πολύ χαζούς αυτή η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει για το θέμα.
Άλλωστε ούτε τώρα ούτε πριν έδειξαν στην Κουμουνδούρου να ξέρουν, να θέλουν να ασχοληθούν και να προτείνουν λύση γι' αυτό.
Και αν δεν βρίσκουν κάποιον καλύτερο από το Σαρρή για το ποδόσφαιρο, τι να σκεφθούμε και για τα άλλα, τα πιο πολύπλοκα;
Με ποιους θα λύσουν το Κυπριακό, τα Ενεργειακά και, τέλος, τα Οικονομικά μας προβλήματα;

Άλκης Γαλδαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου