2.11.14

Ο... κύκλος των χαμένων Καραμανλικών…



Θα σας διηγηθούμε μια ιστορία για το πως γίνονται τα παιχνίδια και πώς ορισμένοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία αντί να κοιτάζουν το συμφέρον της παράταξης και κυρίως της πατρίδας, ετοιμάζουν «κοστούμια» εξουσίας και στήνουν προσωπικές στρατηγικές.




Εδώ και μερικούς μήνες, πριν το καλοκαίρι, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, περαστικός από διάφορα υπουργεία στα οποία δε άφησε κανένα σημαντικό στίγμα, ξεκίνησε μια προσπάθεια για να φτιάξει κάτι σαν… πολιτική πρωτοβουλία ή ένα think tank, προφανώς χωρίς πολύ think...




Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, Κων. Μίχαλος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά σφόδρα δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση γιατί μέσω τρόικας κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν τα Επιμελητήρια.
Κι αυτό είναι βεβαίως το «ψωμί» και το «τυρί» του Μίχαλου.
Από κοντά και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κων. Μαγουλάς ο οποίος είχε βολευτεί και σε προεδρικές θέσεις σε ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ και άλλες κρατικές, αργόμισθες θέσεις την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή.
Αυτοί λοιπόν ίδρυσαν τον… κύκλο όχι των χαμένων ποιητών αλλά των χαμένων Καραμανλικών, ένα κέντρο προβληματισμού ονόματι «Ρεύμα Σκέψης».
Αυτό το ρεύμα στην αρχή ήταν ποταμάκι με τους παραπάνω, ο καθένας για δικούς του λόγους, να επιζητά να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα και κυρίως στη ΝΔ. Κάτι σαν συνιστώσα δηλαδή που επικαλείται τον Καραμανλή και διεκδικεί ρόλους. Στην αρχή όλα έγιναν με απόλυτη μυστικότητα, προσεγγίστηκαν οι Καραμανλικοί βουλευτές και άλλοι και οργανώθηκε μια εκδήλωση δήθεν για την Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά ουσιαστικά για να βρεθούν και να τα πουν κάποιοι με κοινούς… προβληματισμούς.
Την Πέμπτη έγινε λοιπόν η εκδήλωση στο… άντρο του Μίχαλου, το ΕΒΕΑ και είχε πράγματι επιτυχία αφού πήγε πολύς κόσμος.
Σημασία έχει ποιοι πήγαν.
Ήταν εκεί όλοι οι Καραμανλικοί, κι εκείνοι που έχουν να δουν χρόνια τον Καραμανλή και τον επικαλούνται αλλά και οι πραγματικοί συνομιλητές του.
Ήταν ο Αντώναρος, ο Βλάχος, ο Στυλιανίδης φυσικά, ο Ταλιαδούρος αλλά και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας (;).
Αλλά ήταν και πολλοί άλλοι ετερόκλητοι.
Τι δουλειά είχε για παράδειγμα ο κυρ Νίκος Κωνσταντόπουλος, πατήρ της Ζωής, σε εκδήλωση Καραμανλικών;
Μίλησε για το Σύνταγμα θα πει κανείς, αλλά αυτό είναι η πρόφαση.
Τι δουλειά είχε ο Κουρουμπλής, πρώην Πασόκος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Και τι ήθελε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης;
Ήταν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος και πολλοί ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες που κάλεσε ο Μίχαλος βεβαίως.
Και όλοι αυτοί έδωσαν τα φώτα τους για την Συνταγματική Αναθεώρηση με τον κολοσσό της πολιτικής Στυλιανίδη να καταθέτει σειρά προτάσεων.
Δεν είναι κακό να προβληματίζονται κάποιοι και να εκδηλώνουν αυτόν το προβληματισμό τους δημόσια.
Αν και όλο αυτό το Ρεύμα ξεκίνησε με απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να μην το μάθει το Μαξίμου.
Και όπως λένε οι πληροφορίες μας, για το μόνο που δεν συζητούσαν οι βουλευτές ήταν για το Σύνταγμα.
Η κουβέντα περιστρεφόταν στις πολιτικές εξελίξεις και στο πώς θα μπορέσει να υπάρξει μια πιο οργανωμένη… επόμενη ημέρα με όλους αυτούς πρωταγωνιστές.
Το θέμα είναι ότι αν όλοι αυτοί σπαταλούσαν τη σκέψη τους για να δημιουργήσουν ρεύμα υπέρ της ΝΔ ή υπέρ της πατρίδας θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Όμως, το να σκάβουν το λάκκο της κυβέρνησης και ειδικά του Σαμαρά επειδή είναι πικραμένοι ή τσαντισμένοι, αυτό δεν είναι καλή προσφορά στην Ελλάδα.
Συνδυάστε τώρα όλες αυτές τις κινήσεις με το ραντεβού που είχε ο πρωθυπουργός με τον Κ. Καραμανλή μία ημέρα πριν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το τι γίνεται στη ΝΔ.
Κάποιοι νομίζουν ότι έχουν Ρεύμα και Σκέψη αλλά το μόνο που κάνουν είναι να Συριζοποιούν τη ΝΔ δημιουργώντας συνιστώσες και κέντρα προβληματισμού.
Και σιγά μην περιμένει ο κόσμος να σωθεί από τον Στυλιανίδη και τον Μίχαλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου