19.11.14

Πέρασα μια νύχτα με τον Νίκο Χατζηνικολάου!



Όχι δεν είναι φαντασίωση. Συνέβη χθες βράδυ.
Παρέα μ’ ένα ποτήρι ουίσκι-κόλα και έχοντας φτάσει σπίτι μου αργά, «πέφτω» πάνω στο Εnikos.
Καλεσμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος και η κουβέντα αφορά την «καυτή πατάτα»: το αν θα υπογράφει ο υπουργός τις απολύσεις, γεγονός που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Και ενώ ο Αντρέας Λοβέρδος επιχειρηματολογεί, ο Νίκος Χατζηνικολάου καλεί τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή να παρέμβει.
Με το που εμφανίζεται ο Χατζής στο παραθύρι, δηλώνει με ανελέητο τρόπο το εξής: "Μετά απο τέσσερα διαγγέλματα ήρθε η ώρα ν’ απαντήσετε κύριε υπουργέ αν θα κάνετε απολύσεις. Κι εγώ δεν πρόκειται να φύγω απο εδώ αν δεν δώσετε απάντηση. Ο Χατζηνικολάου μπορεί να φύγει απόψε αν θέλει, εγώ θα μείνω..."



Εκείνη την στιγμή, ο Χατζηνικολάου θέλει να ξεσπάσει σε γέλια, αλλά θυμάται ότι για τα «μάτια του κόσμου» πρέπει να δείξει αποστασιοποιημένος συντονιστής. Έτσι, ενώ το σώμα του παλόταν από τα γέλια, το πρόσωπο παρέμενε ψύχραιμο.
Η εμπειρία του τον έσωσε και έδειξε με κόπο πολύ ότι παρέμεινε ήρεμος.
Σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ο Λοβέρδος θυμώνει και ζητάει να μιλάει «ευπρεπέστερα» ο Τάκης Χατζής , δήλωση που την αρπάζει ο δημοσιογράφος όπως ο πόντικας την γραβιέρα Κρήτης και του αντιγυρίζει με φωνή που κρεσεντάρει πια ότι: «γνωριζόμαστε χρόνια, συντοπίτες είμαστε, αλλά θα απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω".
Ο Χατζής μαρκάρει στενά τον Λοβέρδο, γνωρίζοντας ότι ο υπουργός αποκλείεται να τον κατηγορήσει ως τέντυ μπόυ καθώς ο νόμος περι τεντυμποισμού έχει καταργηθεί...
«Θα βάλεις την υπογραφή σου σε απολύσεις;» επιμένει.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε τόση συγκεκριμένη–κυνική–ευθεία ερώτηση, έχει δύο επιλογές: Ή να απαντήσει διπλωματικά, οπότε διακινδύνευε να παραμείνει με τον Χατζή σε διπλό παράθυρο και μετά το τέλος της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου στις 18 Νοεμβρίου ή να απαντήσει δεσμευόμενος με απάντηση που δεν θα ήθελε ποτέ να δώσει δημοσίως.
 Ο Χατζής είναι τόσο αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον υπουργό την φυγή απο τις εγκαταστάσεις του STAR, που ένιωσα από την στάση σώματος του Λοβέρδου ότι μπορεί και να ανησύχησε ότι  ο δημοσιογράφος είχε μπλοκάρει όλες τις εξόδους. Ακόμη και εκείνες του κινδύνου...
Ήταν εκείνη η στιγμή που ο σκηνοθέτης της εκπομπής, αποσύρει από το παράθυρο τον Χατζηνικολάου, γιατί άνθρωπος είναι και το γέλιο και ο βήχας δεν κρύβονται. Με αποτέλεσμα ν' αφήσει  σε διπλό παράθυρο τους μονομάχους: Χατζής «σπλιταρισμένος» με Λοβέρδο.
Ο Ανδρέας  μπροστά στον κίνδυνο να περάσει σ’ ενα πλατό περισσότερες ώρες και από τον Γιώργο Τράγκα, απαντάει: «Ναι, δεσμεύομαι κύριε Χατζή ΔΕΝ θα υπογράψω τις απολύσεις».
Μετά από αυτό, γύρισα κανάλι (καθώς με την αποχώρηση του Τάκη Χατζή η «μαγεία» χάθηκε) για να δω τον Πέτρο Κωστόπουλο συντετριμμένο στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, να μιλάει για τις περιπέτειες της ζωής του, λίγες μέρες μετά την μετακόμιση της Τζένης Μπαλατσινού σ' ένα μικρό σπίτι 400 τετραγωνικών στο Παλαιό Ψυχικό.
Τουλάχιστον ξεκαθάρισε το θέμα, γιατί συνεχίζει να πηγαίνει στην Μύκονο ακόμη και μετά την πτώχευση.
Είναι μια συνήθεια, όπως είπε, που συνεχίζεται απο τότε που ήταν 17 χρονών... Εντάξει, λοιπόν, λύθηκε η απορία γιατί δεν πάει στο Ζούμπερι...

Νανά Παλαιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου