18.11.14

Περί του Πολυτεχνείου…



Παρ' ολο που ήμουν στο "Πολυτεχνείο", απ' το οποίο μάλιστα "αποφοίτησα" με μια σφαίρα των 38 καρφωμένη στο σαγόνι μου - (όχι ,δεν έγινα ποτέ Ευρωβουλευτής σε αντάλλαγμα ,ουτε κάν διορίστηκα Δ.Υ!) τείνω να συμφωνήσω, με τα συμπληρωματικά βέβαια που αναφέρει ο Φαήλος στο facebook.




Αυτοί που ντρόπιασαν το Πολυτεχνείο δεν ήταν η παραπάνω κοπέλα , αλλά οι παραμυθάδες της Μεταπολίτευσης, που προσπαθώντας με το ζόρι να εμφανίσουν πως υπήρξε "αντίσταση" - για να εμφανιστούν σαν...ηγέτες της - , φούσκωσαν σαν μπαλόνι τα πραγματικά γεγονότα.
Στόχος , βέβαια , όπως αποδέχτηκε, η εξουσία και η "κουτάλα"…


Τα πραγματικά γεγονότα;
Λίγες χιλιάδες το πολύ αγωνίστηκαν - όχι πάνω από 5.000 - και περιλαμβάνω και τα οδοφράγματα, όχι μόνο το ΕΜΠ.
Για να πάρετε μιά ιδέα του...τεράστιου πλήθους, τις τρεις μέρες της κατάληψης του Πολυτεχνείου, η κυκλοφορία στην Πατησίων γίνονταν κανονικά!
Ακόμα και στην Στουρνάρη περνούσαν αυτοκίνητα!! (τυχαίνει να το θυμάμαι γιατί έβαζα στα παρμπρίζ τους χαρτιά με χειρόγραφα συνθήματα).
Μόνο μετά τη βλακώδη (ή ίσως όχι;) επίθεση της Αστυνομίας γύρω στις 7 το βράδυ, έκλεισαν οι γύρω δρόμοι, και το κέντρο.
Νεκροί; Ναι υπήρξαν, λίγοι, οι περισσότεροι από αδέσποτες , κυρίως από τα 50ρια πολυβόλα των τανκς που έριχναν στον αέρα.
Τραυματίες ναι, πολλοί.
Το γεγονός όμως πως οι πιο πολλοί χτυπήθηκαν από μικρού διαμετρήματος πιστόλια της Αστυνομίας (38ρια κυρίως) και από απόσταση, και πως η μεταφορά σε γειτονικά νοσοκομεία γίνονταν άμεσα, συντέλεσε στον μικρό αριθμό νεκρών.
Οσο για το αποτέλεσμα της Εξέγερσης, θα πλειοδοτήσω.
Ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για την ανατροπή Παπαδόπουλου - Μαρκεζίνη, ίσως και να ενορχηστρώθηκε κι' ολας για το σκοπό αυτό.
Δεν χρειάζονταν τάνκς για να ανοίξει την πόρτα του Πολυτεχνείου.
Ενας κλειδαράς της Αστυνομίας αρκούσε...
Το μόνο όπλο που είχαμε εμείς, ήταν να φωνάζουμε συνθήματα!
Δεν ήμασταν μπαχαλάκηδες ,τα μολότοφ και τα σπασμένα πεζοδρόμια μας ήταν άγνωστα!
Συνεπώς, η χρησιμοποίηση του στρατού μάλλον αποσκοπούσε στο να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Παπαδόπουλου.
Το να σας πώ βέβαια τα γνωστά, πως οι περισσότεροι από τους "αγωνισταράδες" που έσκασαν μύτη στα κόμματα και στις νεολαίες μετά τη μεταπολίτευση... δεν είχαν περάσει ούτε απ' έξω απ' το Πολυτεχνείο, θα ήταν πλεονασμός.

Απονενοημένος Διάβημας
(Από σχόλιο στο Antinews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου