20.11.14

Ψάχνοντας για δράκους, εκεί που δεν υπάρχουν!



Κάνοντας  χθες βράδυ το κλασικό μου διαδικτυακό ζάπινγκ, μπας και ενημερωθώ, έπεσα επάνω σε ένα «ενημερωτικό» άρθρο των ΝΕΩΝ.
Τόσο ενημερωτικό που μου  έμοιαζε με τρολιά, αν όχι με αναδημοσίευση από το ΧΩΝΙ (της αγανάΧτησης).



Και από κάτω δώσ’ του σχόλια επί σχολίων, οργισμένων αναγνωστών, που αναθεμάτιζαν τη μαύρη χούντα που μας κυβερνά…


Το λίνκ του άρθρου κυκλοφόρησε και στο facebook, κοινοποιούμενο σε χρόνο ρεκόρ από προφίλ αγαναΧτιστή, σε προφίλ αντιμνημονιακού, και πάει λέγοντας.
Τι έγραφε λοιπόν το έγκυρο αυτό άρθρο των έγκυρων ΝΕΩΝ;
Ότι…
«Στη θέσπιση ειδικού τέλους υπέρ των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) το οποίο θα εισπράττεται από τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς από τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών.
Αυτό περιλαμβάνεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων ΕΡΓΩΝ», το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο των υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Το ειδικό τέλος υπέρ των ΑΜΕΑ, όπως ανέφεραν  στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, θα είναι μικρό και θα επιβάλλεται σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία θα έχουν ως φορέα διαχείρισής τους την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Το ακριβές ύψος του τέλους, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.
Από την καταβολή του συγκεκριμένου τέλους θα εξαιρούνται τα παιδιά έως δύο ετών».
Μάλιστα!
Τι καταλάβατε; Αυτό που κατάλαβαν και οι σχολιαστές του άρθρου, που βρήκαν μια ακόμη αφορμή να στολίσουν την ανάλγητη  κυβέρνηση με τα χαράτσια της.
Ότι δηλαδή, μπαίνει ένας ακόμη φόρος, δήθεν για τους ΑΜΕΑ, που όμως θα εισπράττεται (όπως π.χ. με το λογαριασμό της ΔΕΗ) μέσα από τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία δεν μπορεί κάποιος να αποφύγει.
Ότι δηλαδή όσοι ταξιδεύουν, θα πληρώνουν για τους ΑΜΕΑ της χώρας, κάτι που θα έπρεπε να φροντίσει το κράτος από μόνο του, και μέσα από τους ήδη υπάρχοντες φόρους που εισπράττει.
Και επιπλέον, οι πονηροί της κυβέρνησης, εξαιρούν από αυτό το νέο χαράτσι τα ιδιωτικά αεροδρόμια, το εξής ένα δηλαδή: Το Ελ. Βενιζέλος!
Προφανώς για να κάνουν χάρη στους εργολάβους και στα άλλα ιδιωτικά συμφέροντα που το λειτουργούν.
Ναι αλλά!
Αν και δεν είμαι δημοσιογράφος, ειδικά των έγκυρων ΝΕΩΝ, και επειδή κάτι δεν μου έκατσε καλά στην όλη είδηση, έκανα ένα δυο τηλεφωνήματα, και αμέσως έμαθα την αλήθεια.
Που καμιά σχέση δεν έχει με τον παραπάνω καχύποπτο συλλογισμό.
Άσχετα αν το ρεπορτάζ είναι από τα έγκυρα ΝΕΑ.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Από το 2006 έχει ψηφιστεί και ισχύει Ευρωπαϊκός Κανονισμός (1107/2006), περί εξυπηρέτησης της διακίνησης των ΑΜΕΑ στα αεροδρόμια, τον οποίο η χώρα μας, με τα 30 και βάλε περίπου αεροδρόμια που έχει, ακόμη δεν εφάρμοσε, με αποτέλεσμα να μας τη πέφτουν οι Βρυξέλλες.
Ο κανονισμός αυτός αφορά αποκλειστικά στους ΑΜΕΑ αεροπορικούς ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και υπηρεσίες, οι  οποίες και θα πληρώνονται μέσω μικρού τέλους, που θα εισπράττει και θα διαχειρίζεται ο πάροχος λειτουργίας του αεροδρομίου, που στη περίπτωσή μας για τα κρατικά αεροδρόμια είναι η επίσης κρατική ΥΠΑ.
Και γιατί όχι στα ιδιωτικά αεροδρόμια;
Διότι το «κακό» ιδιωτικό αεροδρόμιο ΔΑΑ των Αθηνών, ήδη εφαρμόζει τον Κανονισμό αυτό από μόνο του (ως πάροχος που είναι).
Οπότε, η χώρα μας επιτέλους εναρμονίζεται με μια ακόμη ευρωπαϊκή υποχρέωσή της (που ψήφισε), και έτσι ενώ σήμερα την εν λόγω εξυπηρέτηση την κάνουν οι εταιρίες χάντλιγκ πρόχειρα και με τσαπατσουλιές, στο εγγύς μέλλον θα τη κάνουν πιστοποιημένοι εξειδικευμένοι φορείς που θα αναλάβουν το σημαντικό αυτό (και παράλληλα ευαίσθητο) έργο, κατόπιν διαγωνισμού που θα προκηρύξει η ΥΠΑ για τα κρατικά αεροδρόμια που διοικεί και διαχειρίζεται.
Αυτά τα ολίγα… περί εγκυρότητας.

Strange Attractor

Εδώ το δημοσίευμα των έγκυρων ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου