6.12.14

Οχι κάτι, ούτε “σκέτο” από γιουβέτσι Κ. Τσίπρα.



Επί δεκαετίες οι Έλληνες είναι γαλουχημένοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την ίδια καραμέλα :
“Ότι υπάρχουν λεφτά” - ΓΑΠ, “Οτι υπάρχει άλλος δρόμος” ( Τσίπρας ).
Ζάππειο ( πρωθυπουργός).



Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος μετά την ένταξη μας στο ευρωπαϊκό club.
Βεβαίως έγιναν ολέθρια από τους πολιτικούς και το 2009 και το 2010 και το 2011 με αποτέλεσμα τώρα το βάρος να είναι δυσβάσταχτο.
Για να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών τραπεζών όπως έχει πει ο πρόεδρος  Μ. Ντράγκι χρειάζεται η ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα…


Πως να το πεί πιο ξεκάθαρα ο Ιταλός πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs ;
Όταν τον ρώτησαν για τους Podemos και τον Σύριζα δήλωσε ότι δεν ξέρει τι ζητάνε, αλλά αν πρόκειται για νομισματική χρηματοδότηση κρατών δηλαδή αγορά ομολόγων απευθείας από τον εκδότη ή “πάγωμα” ομολόγων τότε δεν υπάρχει περίπτωση.
Συνεπώς, οι “εγκέφαλοι” της Κουμουνδούρου ας το σημειώσουν στην ατζέντα τους, ώστε να μην χάνουν τον χρόνο τους.
Θα θυμούνται εξάλλου πως πήγε ο πρόεδρος της Κύπρου με αεροπλάνο στις Βρυξέλλες, αλλά και πως γύρισε ταπεινωμένος. Το ίδιο αεροπλάνο θα παραλάβει και τον Τσίπρα.
Ο τελευταίος είπε ότι η Μέρκελ δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στους 27 ή τους 18 !! ( sic ) Έχουν την εντύπωση εκεί στον Σύριζα ότι η Μέρκελ μπορεί να δώσει έστω ένα “κάτι” στον Σύριζα όταν υπάρχουν ταυτόχρονα οι Podemos στην Ισπανία  ο Φάρανζ στην Αγγλία, ο Pepe Grillo στην Ιταλία, η Μαρί Λεπέν στην Γαλλία ;
Ούτε “κάτι”, ούτε “σκέτο” από γιουβέτσι δεν μπορεί να δώσει στον Τσίπρα διότι έρχονται φασίστες, λαϊκιστές.
Οι εκλογές στις παραπάνω χώρες έρχονται και ουδείς γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον.  
Ο μονόδρομος της Ελλάδος είναι αυτή η  προληπτική γραμμή στήριξης ( ΕCCL ) ώστε να ξέρουν οι ξένοι που αγοράζουν ομόλογα, αλλά και που επενδύουν.
Τότε μπορούμε να συνεχίσουμε το 2015 και να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της υπερβολικής ύφεσης που έχει κάνει την Ελλάδα ένα πιεσμένο ελατήριο.

Δημήτρης Παφίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου