15.12.14

Ποιος κυβερνάει αυτό το κόμμα, Αλέξη;



Ωρες-ώρες τείνω να πιστέψω τους απίστευτους συνωμοσιολόγους που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία και ψιθυρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει πραγματικά να κυβερνήσει.




Ο Βαρουφάκης λέει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει «να προετοιμάσει μέτρα για τη διατήρηση της ρευστότητας, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι χωρίς να φοβάται ότι αυτός (η ΕΚΤ) θα κόψει με τη σειρά του τη ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες».
Μα αυτό, καλέ μου κύριε καθηγητά, σημαίνει ότι για να βρούμε εσωτερική ρευστότητα θα πειράξουμε με κάποιον τρόπο τις καταθέσεις του κόσμου.
Ή όχι; Γιατί άλλος τρόπος δεν υπάρχει, ούτε καν κι αν εκδίδουμε έντοκα γραμμάτια… κάθε μέρα δεν μας φτάνουν τα λεφτά…



Ο έτερος καθηγητής, ο Λαπαβίτσας, λέει ότι για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους πρέπει να έχουμε σχέδιο Β, αν αρνηθούν το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας χρηματοδοτούν να πάμε στη δραχμή.
Γιατί τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις τελειώνουν τον Φεβρουάριο, ίσως και νωρίτερα.
Στο ίδιο πνεύμα Λαφαζάνης και Βίτσας μιλάνε για το δικαίωμα σε μονομερείς πράξεις, δηλαδή να αποφασίζουμε εμείς για το τι θα κάνουμε και όχι οι δανειστές μας.
Για να εξηγούμαστε μια και καλή λοιπόν, όλα αυτά που λένε οι άνθρωποι αυτοί (φορολόγηση ή πάγωμα καταθέσεων και χρησιμοποίησή τους για ρευστότητα του Δημοσίου ή και τα δύο μαζί, διαπραγματεύσεις με όρους που θέτεις εσύ στους δανειστές σου κ.λπ.) δεν είναι ούτε μπούρδες, ούτε αρλούμπες όπως γράφουν και λένε μερικοί.
Είναι μια στάση πολιτική και εθνική, με συγκεκριμένο κόστος όμως.
Κηρύσσεις σε χρεοκοπία τη χώρα, δεν πληρώνεις κανέναν και μοιραία αλλάζεις νόμισμα.
Είσαι ελεύθερος από τους δανειστές αλλά μόνος και έρημος με ένα νόμισμα παντελώς εξευτελισμένο, κάτι σαν αυτό της γερμανικής κατοχής.
Αυτά βέβαια υποτίθεται ότι τα έχει αποκλείσει πλέον ο Τσίπρας (ναι, το ευρώ είναι ταμπού πια για τον ΣΥΡΙΖΑ) και άρα δεν θα πρέπει να λέγονται.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στ’ αλήθεια στο κόμμα που με βάση τις δημοσκοπήσεις μπορεί να μας κυβερνάει σε δύο μήνες;
Προφανώς λοιπόν και πρόκειται για μια άλλη τάση ισχυρή μέσα στο κόμμα (και μάλλον ανεξέλεγκτη), που επίτηδες τα λέει για να δεσμεύει τον αρχηγό ή απλώς για να του κάνει μαύρη τη ζωή.
Παρασύρεται καμιά φορά από δαύτους και ο ίδιος ο Αλέξης και λέει κάτι τρέλες τύπου ότι θα επανασυστήσει εθνικό αερομεταφορέα ή ότι δεν του αρέσει ο all inclusive τουρισμός.
Δηλαδή τι θα κάνει ακριβώς για να καταλάβω, θα αγοράσει ή θα νοικιάσει αεροπλάνα ενώ οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φάνε ή θα μας κάνει Μαλδίβες και θα γκρεμίσει τα χιλιάδες δωμάτια που εξυπηρετούν τους φτηνούς τουρίστες που έρχονται τώρα στην Ελλάδα;
Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τον Ιούνιο του 2012 και δυστυχώς πέντε-έξι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακριβώς όλα όσα μπορούν να τρομάξουν Ελληνες και ξένους για να γυρίσουν πίσω το κόμμα τους στα μονοψήφια νούμερα.
Καλύτερα, γιατί αν τελικά δεν είναι πέντε-έξι στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιου είδους θεωρίες, ας γυρίσουν στα μονοψήφια εκλογικά ποσοστά αντί να ρίξουν μια ολόκληρη χώρα στο χάος.

Τάσος Καραμήτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου