25.12.14

Ακυβερνησία;



Ή τώρα εκλογή Προέδρου ή άμεση προκήρυξη εκλογών μέσα στον Ιανουάριο μετά και το δεύτερο αποτέλεσμα.
Κάθε άλλη λύση θα κοστίσει στον τόπο, όπως εάν συμφωνηθεί εκλογή τώρα και εκλογές σε έξι μήνες ή προς το τέλος του 2015.
Η χώρα σ’ αυτήν την περίπτωση θα εισέλθει σε ομηρία ενός παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος και δεν θα κινείται τίποτε.




Τα πράγματα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές και θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Εκεί θ’ αρχίσουν τα προβλήματα, εάν δεν είναι αυτοδύναμος, πράγμα δύσκολο. Γιατί αυτά που υποστηρίζει ανατρέπονται καθημερινά και είναι δύσκολο να υπάρξει διάθεση συνεργασίας.
Διότι θα μείνει μόνος του και στο εσωτερικό από κόμματα που δεν θα θέλουν να συνεργαστούν και στο εξωτερικό, διότι βρίζει και καταγγέλλει τους πάντες.
Δεν εξετάζω δίκαια ή άδικα.
Το πρόβλημα θα είναι η μοναξιά...


Δυστυχώς βλέπω ακυβερνησία στη χώρα.
Ο,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί μετά από τόσες θυσίες και κόπους.
Και χειροτερεύει το κλίμα ο ίδιος ο Τσίπρας, όταν λέει «εμείς θα βαράμε νταούλια ή λύρα και αυτοί (οι δανειστές και η τρόικα) θα χορεύουν πεντοζάλη».
Τέτοια αλαζονεία, τόση ανευθυνότητα στο βωμό της ψηφοφορίας, τέτοιες ηλίθιος και ανόητος λαϊκισμός, στο εσωτερικό, τόση υποτίμηση του κόσμου στον οποίο απευθύνεται.
Οταν οι δειλοί άλλα λένε στο εξωτερικό, όπως στο Τέξας της Αμερικής και την περασμένη Πέμπτη στο Reuters ο Τσίπρας και άλλα απατηλά στο εσωτερικό, με διπλή γλώσσα.
Χορτάσαμε επιτέλους και από άλλες εποχές με τα θα και θα….
Το κακό που θα προκύψει για τη χώρα είναι η απογοήτευση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν –και εάν– αναλάβει την εξουσία και αυτή η εξαπάτηση από τον αναντιστοιχία λόγων (υποσχέσεων ανεκπλήρωτων) και έργων είναι ό,τι χειρότερο για την ήδη πληγωμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
Και τέλος όταν τα κόμματα, εννοώ όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ, που λαϊκίζουν και υπόσχονται, είναι «αντί» σε κάθε αλλαγή αυτού του συντηρητικού καθεστώτος στη χώρα, κερδίζουν ψήφους, σημαίνει ότι και ο λαός έχει τις ευθύνες του, διότι προτιμάει τους λαϊκιστές.
Θα μου πείτε έχει τη δυνατότητα να το καταλάβει;
Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αντιληφθούν και αυτό είναι το πρόβλημα, δηλαδή, το επίπεδο της χώρας, άρα η εκπροσώπησή μας στο Κοινοβούλιο είναι αντίστοιχη του επιπέδου μας και δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε.

Γιώργος Θ. Ιγνατιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου