17.12.14

Το Καπερνάρειο δίλημμα…



Εάν ξανακούσω βαθυστόχαστη ανάλυση από έγκριτο δημοσιογράφο, ή από ανεξάρτητο βουλευτή, για τα αξιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίσει εν όψει προεδρικής εκλογής ο κύριος Καπερνάρος, ή η κυρία Μίκα Ιατρίδη, θα σταματήσω να ακούω ραδιόφωνο.



Ήδη, εδώ και 23 χρόνια δεν βλέπω τηλεόραση, μόνο τους «Πρωταγωνιστές» έβλεπα.
Αγαπητοί δημοσιογράφοι, μην μου κόψετε και το ραδιόφωνο, το οποίο μου κρατάει παρέα και με ενημερώνει όσο οδηγώ...


Σας ρωτώ: Είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τις πολύπλοκες λογικές (λέμε τώρα) επεξεργασίες που γίνονται στο μυαλό του κυρίου Γιοβανόπουλου;
Να ακούμε ειδήσεις από σοβαρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και από τα 4 λεπτά των ειδήσεων (αφού υποστούμε και τις καλόγουστες διαφημίσεις του Jumbo), να αναλύουν οι εκφωνητές τους παράγοντες που επηρεάζουν την καρτεσιανή ορθολογική σκέψη της κυρίας Ξουλίδου (δέχθηκε πρόταση δωροδοκίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω Facebook), ή της κυρίας Ξηροτύρη;
Όχι 15 λεπτά δημοσιότητας (κατά Andy Warhol), αλλά 15 μέρες ΔΩΡΕΑΝ δημοσιότητας χαρίζετε σε κάποιους τύπους, οι οποίοι αλλιώς θα παρακαλούσαν τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να ασχοληθούν με το πολιτικό τους μέγεθος.
Για να μην κουράζεστε κυρίες και κύριοι 25 ανεξάρτητοι βουλευτές και 12 ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ) και 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τα πράγματα είναι γελοιωδώς απλά: Κάθε μήνα βγάζετε 7.000 ευρώ από μισθό και συμμετοχή σε επιτροπές.
Επιπλέον, 5 κολλητοί σας στελεχώνουν το «επιτελείο» (τρομάρα μας) του καθενός σας.
Δωρεάν αυτοκίνητο, δωρεάν κινητό, ο αρχιφύλαξ που «σκάει σούστα» (βαράει προσοχή, δηλαδή) όταν εμφανίζεστε στη Βουλή, ωραία πράγματα!
Όλα αυτά επί 18 ακόμη μήνες (ίσον 126.000€), αν ψηφίσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας (θέση με καθοριστικές αρμοδιότητες, μη ξεχνιόμαστε).
Αν δεν ψηφίσετε τον κύριο Δήμα, από αύριο πάνε τα 7.000€/μήνα, πάνε και τα μεγαλεία.
Ούτε το «ΒΡΟΥΒΑ FM» δεν θα ασχολείται με τη γνώμη σας.
Όσο για πιθανότητες επανεκλογής, άστο καλύτερα.
Ξέρετε και ξέρουμε πολύ καλά ποιο είναι το συμφέρον σας.
Γνωρίζετε και γνωρίζουμε και εμείς ποιο είναι το καλύτερο για τη χώρα μας.
Το κακό είναι ότι θα αποφασίσετε με βάση τις προσωπικές σας προτεραιότητες.
Το χειρότερο για σας, όμως, είναι ότι πλέον το αντιλαμβανόμαστε.

Βιομηχανικός Εργάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου