10.12.14

ΣΥΡΙΖΑ: «Μη μας ψηφίζετε, για το καλό σας»!



Το ότι ο Σύριζα είναι ότι πιο οπορτουνιστικό και καιροσκοπικό εμφανίστηκε στη πολιτική σκηνή μας τα τελευταία χρόνια, προσωπικά το έχω εξαντλήσει ως εκεί που δεν πάει άλλο.
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο, αφού το να πας από το 3% στο 30% (δημοσκοπικά έστω) δεν γίνεται αλλιώς.



Πρέπει να χαϊδέψεις αφτιά, και να υποσχεθείς τη κάθε παπαριά στον κάθε παπάρα πικραμένο.
Στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα να είσαι, αν δεν υπόσχεσαι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καταλήγεις … ΚΟΔΗΣΟ.
Και επειδή προσωπικά έχω πάρα πολύ καλή μνήμη, ακόμη θυμάμαι τις εποχές όπου ο Συνασπισμός (νυν Σύριζα) «μας κοιτούσε στα μάτια» μέσα από τεράστιες προεκλογικές αφίσες μπας και καταφέρει να μπει στη Βουλή…



Όπως θυμάμαι και τις τελευταίες εκλογές, όπου ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ παρέμενε το Πασόκ του Μπένυ, πλην όμως εκτοξεύτηκε στα ύψη ο ανυπόληπτος μέχρι τότε Σύριζα, που ξαφνικά γέμισε από τα πρώην λαμόγια και τους βολεμένους της χρόνιας πασοκοκρατίας, που απέδειξαν το πόσο ιδεολόγοι σοσιαλιστές είναι, εγκαταλείποντας το πράσινο σκάφος με το πρώτο κούνημα, μόλις δηλαδή είδαν να χάνεται η κουτάλα της εξουσίας.
Από κει και πέρα, τα χρόνια της κρίσης ήταν βούτυρο στο ψωμί των επαγγελματιών συριζαίων αγαναΧτιστών, που έντυσαν την «πσαικαζμένη» κοσμοθεωρία τους με ολίγη μαρξιστική ιδεολογία, μη καταδεχόμενοι να ενταχθούν σε χλιαρά ή πιο σκληροπυρηνικά  κόμματα «πσαικαζμένων», πλημμυρίζοντας τις τάξεις του «άφθαρτου» Σύριζα, που υπόσχεται να μας πάει πίσω μερικές δεκαετίες, πλην όμως με «επίκεντρο τον άνθρωπο», που λέει και ο διανοητής Στρατούλης.
Δυστυχώς όμως, παρά τη κρίση, παρά τη τρόικα, παρά την εξαθλίωση, παρά την ανεργία, παρά τα πάμπολλα λάθη της κυβέρνησης, παρά το σπρώξιμο από πλευράς ΜΜΕ, παρά το ένα παρά το άλλο, ο Αλέξης και η σαλεμένη παρέα του, όχι μόνο δεν το έχουν, αλλά κάνουν και ότι μπορούν προκειμένου να μας αποδείξουν ότι δεν το έχουν.

Και αναφέρομαι σε εμάς που διατηρούμε στοιχειώδη κοινό νου, και λογική, μέσα σε μια Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια ζει το μαύρο άσπρο, και όπου τα πόδια κυριολεκτικά έχουν σηκωθεί να χτυπήσουν το κεφάλι.
Μέσα δηλαδή σε μια περιρρέουσα και κυρίαρχη κοινωνική κουλτούρα όπου λατρεύονται κακοποιοί, λαθρομετανάστες, απαγωγείς, παραβάτες κάθε είδους, ακόμη και ζαβοί,  αρκεί να δηλώνουν αντιμνημονιακοί, ή «αριστεροί».
Κάποιοι μάλιστα γίνονται μέχρι και βουλευτές… ακόμη και ευρωβουλευτές!
Και είναι τόση η ζαβλακομάρα που μας έχει πλημμυρίσει, που ακόμη και μέλη της άρχουσας οικονομικής ελίτ, από αυτούς που επί χρόνια «μας ρουφάνε το αίμα ως αφεντικά», σήμερα δηλώνουν τσιπρικοί, ή και αλληλέγγυοι με τον Ρωμανό.
Συναγελαζόμενοι (ες) με τον Αλέξη σε μπιστρό του Κολωνακίου.
Η Κούνεβα  στο ίδιο κόμμα με την Γιάννα (και την Τζάκρη)! Ήμαρτον…
Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή, αρκεί να βγει ο Σύριζα, μπας και φέρουμε μερικά από τα λεφτά μας από το εξωτερικό και αγοράσουμε τη χώρα (της ανυπόληπτης δραχμής) μπιτ παρά.
Παρέα με μεγαλοστελέχη του συγκεκριμένου «αριστερού» κόμματος, που πιο πολλά γνωρίζουν για μετοχές, funds, και offshore, απ ότι για τη μαρξιστική πολιτική οικονομία ή τον ιστορικό υλισμό, και ας δηλώνουν και καλά κομμουνιστές (αυτά είναι για τους χαχόληδες που τους ψηφίζουν).
Ο Σύριζα δηλαδή, αυτό το μεταμοντέρνο Πασόκ, αποτελεί όπως έγραψα και άλλοτε, την περίφημη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία θα ξεπλυθούν όλες οι αμαρτίες όλων των λαμόγιων… και μάλιστα με τη βούλα του λαού!
Και θα δοθούν ξανά μανά άσπιλοι και αμόλυντοι στη κοινωνία, μπας και τη ξανακαταστρέψουν.
Ναι αλλά… θέλει άραγε ο Αλέξης να κυβερνήσει; Το θέλει πραγματικά;
Προσωπικά λέω όχι (εδώ και καιρό).
Και το αποδεικνύει περίτρανα αυτές τις μέρες, αφ ότου ο Σαμαράς του πέταξε το γάντι στα μούτρα και πάμε για εκλογή Προέδρου.
Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει ένα σοβαρό κόμμα, που φλερτάρει με την εξουσία, έχει τις συγκυρίες με το μέρος του, και εν πάση περιπτώσει ζητάει μονότονα εδώ και δυο χρόνια (σχεδόν καθημερινά) εκλογές εδώ και τώρα;
Για μένα θα έπρεπε να δείξει λίγη σεμνότητα, λίγη σοβαρότητα, και λίγη μετριοπάθεια, μπας και τσιμπήσει ψηφαλάκια και από άλλους πέραν των «μπολσεβίκων» από τους οποίους γέμισε ξαφνικά η χώρα.
Και όμως, ο Αλέξης και οι συν αυτώ κάνουν το ακριβώς αντίθετο!
Με το που αναγγέλθηκε η προεδρική εκλογή, ο Αλέξης σάστισε, και αφού το μελέτησε το θέμα μαζί με τον οξυδερκή Σκουρλέτη, βγήκε και άρχισε να καταγγέλλει τη κυβέρνηση ότι είναι τσιράκι της τρόικα, και ότι υπάκουσε στις εντολές της για να πάμε σε εκλογές!!!!!
Καταγγέλλει δηλαδή τον Σαμαρά επειδή ενέδωσε στην πάγια επιθυμία του!
Άκουσον άκουσον…
Σχιζοφρενικό; Δεν είναι το μόνο.
Αντί λοιπόν να παίξει χαμηλά τη μπάλα, ο Σύριζα, λες και το κάνει επίτηδες, αποφάσισε μέσα σε δυο μόλις μέρες να αποξενώσει ακόμη περισσότερους σκεπτόμενους  ψηφοφόρους από όσους είχε ήδη χάσει.
Βγαίνει για παράδειγμα χθες ο Λαφαζάνης και αναφερόμενος στη βουτιά του χρηματιστηρίου (που φοβάται κυβέρνηση Σύριζα) καταγγέλλει ότι αυτή οφείλεται σε συντονισμένες κινήσεις των διεθνών χρηματαγορών που στο πρόσωπο του Σύριζα(!) χτυπάνε την επανάσταση και την Αριστερά!!!
Ο Τρότσκι να τα έλεγε αυτά το 1917, και πάλι ίσως να τον γιαουρτώνανε… Αλλά να τα λέει ο Δραχμαζάνης εν έτει 2014;
Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγαίνει και κοτζάμ επίδοξος πρωθυπουργός, και τι καταγγέλλει; Τους Μασόνους; Τον Σόιμπλε; Τον Σόρος; Όχι… ούτε καν τον Αρτέμη Σόρρα…
Καταγγέλλει τα all inclusive τουριστικά πακέτα!
Όχι επειδή λειτουργούν ως αθέμιτος ανταγωνισμός κλπ κλπ αλλά επειδή αποτελούν μνημονιακό εργαλείο(!) ή κάπως έτσι!
Αγνοώντας ότι αυτού του είδους οι οργανωμένες διακοπές ισχύουν (παγκοσμίως) εδώ και δεκαετίες, και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το μνημόνιο…
Ναι αλλά, ο Σύριζα θα τις καταργήσει (προφανώς με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου).
Και μετά, ως μπόνους,  θα καταργήσει και τον καπιταλισμό!
Όπως θα καταργήσει και την αστυνομία, τον στρατό (ειπώθηκε κι αυτό) , αλλά και τις φυλακές. 

Όπως θα απαγορεύσει δια νόμου την απόλυση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!
Βέβαια εκτός από καταργήσεις, θα έχουμε και ιδρύσεις, αφού όπως είπε ο Αλέξης (που δεν είναι «γκρεμιστής») θα επανιδρύσει την Ολυμπιακή, η οποία προφανώς του λείπει.
Και θα ακυρώσει επίσης και την εξελισσόμενη παραχώρηση σε ιδιώτες των αεροδρομίων.
Μπορεί να ξανακάνει δημόσιο τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, κλπ κλπ.
Μιλάμε για μεγάλο μυαλό… αλλιώς δεν εξηγείται.
Και όλες αυτές τις παπαριές τις είπαν μεγαλοστελέχη του μέσα σε δυο μόνο μέρες!!!!
Φανταστείτε τι έχουμε να ακούσουμε όλο το επόμενο διάστημα…
Σαν να θέλουν επίτηδες οι συριζαίοι να προειδοποιήσουν τον κόσμο ότι είναι επικίνδυνοι, και άρα «μη μας ψηφίζετε, για το καλό σας»!
Μέχρι και ο ξενιτεμένος πλέιμποϊ της καταστροφολογίας, ο πολύς Μπαρουφάκης, βγήκε ξαφνικά και είπε για έλλειψη ρευστότητας και κλειστά ΑΤΜ για κάποιους μήνες, αν τυχόν κυβερνήσει ο Αλέξης.
Πιο καθαρά δεν μπορούν τα παιδιά να το πουν: «Μη μας ψηφίσετε»… λένε, και το εννοούν.

Strange Attractor

3 σχόλια:

  1. Η σαμαροτρομοσυμμορια βγηκε παγανια σε ολα τα μεσα.λεγε λεγε κατι θα μεινει.εδω ο κοσμος παραμιλαει κι αυτοι το χαβα τους. Ρε καραγκιοζοσαμαροσυμμοριτες αν οι επαναστατες του 21 ηταν σαν εσας τωρα θα ψηφιζαμε ερντογαν
    .ουστ απο εδω.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φοβού. Θα τα λύσει όλα ο Στρατούλης (ο νέος Καραϊσκάκης).

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι να πάνΕ ολα κατ ευχήν!!Ο θεός μαζί μας!!!
    Σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή