29.12.14

Δυο ανύπαρκτα κόμματα, μας οδηγούν στο παγόβουνο…



Ολοταχώς, λοιπόν, για εκλογές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως, αλλά κι οι 20 βουλευτές δυο ανύπαρκτων κομμάτων (συμφώνως με τις δημοσκοπήσεις), οδηγούν την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, απέναντι στη θέληση των πολιτών, την κοινή λογική και την σταθερότητα που απαιτεί η οικονομία.
Μυαλό δεν βάζουμε.



Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα:
-         Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που υπήρχε μια μικρή και μη κανονική χώρα, που τη… ζήλευαν όλοι οι ξένοι για την ομορφιά και τον τρόπο ζωής των πολιτών της. Αυτοί οι κακοί ξένοι, της έκοψαν τα …διακοποδάνεια, τα γλέντια, την ανεμελιά, την ασυδοσία του δημοσίου, αλλά της ζήτησαν να γίνει κανονικό κράτος, δίνοντάς της ένα σκασμό χρήματα…




-         Το 2010, λοιπόν, χρεοκόπησε κι ο πρωθυπουργός της το ανακοίνωσε με…χαμόγελα από το Καστελόριζο.
-         Το 2011, βρέθηκε σχεδόν με τα δυο πόδια εκτός ευρωζώνης, λόγω της «φαεινής» ιδέας ενός δημοψηφίσματος, αλλά ευτυχώς τα κατάφερε, αφού χρειάστηκε να «χειρουργηθεί» ο καπετάνιος του Καστελόριζου.
-         Το 2012, η Ελλάδα σώθηκε χάριν σ’ ένα οριακό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά προτιμήθηκε η προάσπιση των «κεκτημένων», παρά να προχωρήσει σ’ ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα την καθιστούσαν ισχυρότερη κι ανταγωνιστικότερη.
-         Εδώ και δυόμιση χρόνια, αντί αυτή η μικρή και μη κανονική χώρα να γίνει καλύτερη, επιμένει στις τακτικές του παρελθόντος, λες και θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό της. Η δε αντιπολίτευσή της, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…
-         Σήμερα, αντί συναίνεσης και μεγάλων αποφάσεων, οδηγείται και πάλι στο παγόβουνο της αστάθειας, της αμφιβολίας και των πάσης φύσεως «επαναστατών»!
Το διαμορφωμένο σκηνικό στην οικονομία είναι απολύτως δυσοίωνο.
Να το δούμε:
-         Κορυφαίες εταιρείες μετακινούν εδώ κι ένα μήνα όλες τις εισπράξεις τους στο εξωτερικό, φοβούμενες μη τυχόν και βρεθούν προ απροόπτου.
-         Πολίτες που διαθέτουν ακόμη καταθέσεις, είτε τις αποσύρουν είτε προχωρούν σ’ εμβάσματα στο εξωτερικό.
-         Το χρηματιστήριο κατακρημνίζεται καθημερινά και πήγαν στο βρόντο όλες οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.
-         Η αγορά είναι «παγωμένη», αν και διανύουμε περίοδο εορτών, επειδή ουδείς είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ακόμη και τα ελάχιστα.
Ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά από τους άφρονες που οδηγούν τη χώρα στην περιπέτεια;
Υπάρχει κι άλλο ένα δεδομένο.
Υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν πληγεί από την φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών, οι οποίοι εκτιμούν ότι πλέον «δεν φοβούνται την βροχή» και θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, έχοντας τα ώτα ευήκοα προς τις νέες υποσχέσεις, τύπου «λεφτά υπάρχουν».
Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι όσοι θα χάσουν τα περισσότερα είναι οι μη έχοντες και κατέχοντες.
Ελπίζω μαζί τους να μη το κατανοήσουμε καλύτερα όλοι μας…
Το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι επίπονος, πολωτικός και θα έχει χαρακτηριστικά αμφίρροπης αναμέτρησης, ίσως κι εξέλιξης.
Πάμε για εκλογές θρίλερ κι όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου θα είναι «μεγάλο», θα κρίνει τον νικητή στις λεπτομέρειες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
Η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο «Βήμα», καταδεικνύει μείωση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή τη μικρότερη εδώ κι έξι μήνες.
Συμφώνως με τη δημοσκόπηση, για την τρίτη θέση προηγείται το ΠαΣοΚ ΜΕ 6,1%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (5,8%), το ΚΚΕ (5,8%), το ΚΚΕ (5,8%) και η Χρυσή Αυγή (5,5%).
Οφείλουμε να σημειώσουμε δυο δεδομένα ακόμη:
Το πρώτο είναι η «επιχείρηση» του Γιώργου Παπανδρέου, με το νέο κόμμα που κατά τις ενδείξεις θα ιδρύσει και ποια ανταπόκριση θα έχει στην κοινωνία.
Το δεύτερο είναι ότι οι  κουτσαβακισμοί, οι ανερμάτιστες θέσεις κι απόψεις, οι θεωρίες συνωμοσίας που έγιναν επίκεντρο των πολιτικών του θέσεων, φαίνεται ότι έχουν μοιραίες συνέπειες για το κόμμα του Καμένου, το οποίο σε κάθε νέα δημοσκόπηση εμφανίζεται να βυθίζεται όλο και περισσότερο και να οδεύει προς την εξαφάνιση.
Η υπόθεση Χαϊκάλη, φαίνεται να έδωσε το τελευταίο βαρύτατο πλήγμα στην ήδη μειωμένη αξιοπιστία του κι αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, όπου εμφανίζει εκλογική απήχηση, μόνο, της τάξης του 2,5%. 



Στην ίδια μέτρηση, αποδοκιμάζεται από το 54,3% των πολιτών η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, γεγονός που καταδεικνύει τον βαρύτατο τραυματισμό και της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Ελλάδα… Τιτανικός!
Δυο κόμματα χωρίς μέλλον, η αξιωματική αντιπολίτευση κι οι ψήφοι των ναζιστών, οδηγούν τον τόπο στο παγόβουνο…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου