12.12.14

Ο Ρωμανός άνοιξε δρόμους…

Είδα τις εξελίξεις αυτές τις ημέρες για το θέμα του Ρωμανού.
Βραχιολάκι λοιπόν για να πάει...σχολείο... Μάλιστα.




Ελπίζω χωρίς συνοδεία αστυνομικών, αλλά τι λέω;
Αφού σε λίγο, δεν θα υπάρχει αστυνομία, θα καταργηθεί, και άρα θα πηγαίνει ελεύθερος (και μετά για ένα freddo capuccino γιατί η κοινωνική επανένταξη δεν επιτυγχάνεται αν δεν πιεις εναν μερακλίδικο φρεντο).
Καλύτερα, μπράβο, χίλια μπράβο…


Ξέρετε πόσα χρήματα θα γλυτώσουμε από το Δημόσιο με τις αμοιβές των αστυνομικών;
Αν καταργηθεί δε και ο στρατός ε ρε κέρδη, θα έχουμε ένα πλούσιο Κράτος, αφού με τα χρήματα των μισθών θα ξεπληρώσουμε τα χρέη.
Και τσουπ θα δικαιωθεί και ο Ρωμανός για τον αγώνα του, αφού θα έχει καταφέρει να μην υπάρχει αστυνομία. Ουάου!!!!!
Ασε που θα εκπληρωθεί και η υποχρέωση μας για απολύσεις από το Δημόσιο. Στο τσεπάκι τις έχουμε.
Και ταυτόχρονα, αφού θα απολυθούν αστυνομία και στρατός, ευκαιρία να προσλάβει και τις 300.000 που έχει υποσχεθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Το σκέφτομαι και ρίγη συγκίνησης με διαπερνούν…
Τελικά όλα είναι αποτέλεσμα μιας απεργίας πείνας.
Κρίμα, έχασε και ο άλλος ο ιατρός-βουλευτής-περνώ από 3 κόμματα σε 2 χρόνια, την ευκαιρία με την απεργία πείνας να καταργήσει και τίποτε άλλο.
Αααα ευκαιρία κε γιατρέ-βουλευτή-περνώ από 3 κόμματα, ευκαιρία να συνεχίσετε την απεργία για κρατικοποίηση της ΙΖΟΛΑ, της Πειραϊκής Πατραϊκής και του ΜΙΝΙΟΝ, καθώς και των κλωστών Πεταλούδα (sorry αν έκανα λάθος και δεν τα διάβασα στο πρόγραμμά σας, αλλά το αίτημά μου είναι δίκαιο διότι η γιαγιά της ξαδέρφης μου ήταν εργάτρια στην Πειρακή Πατραική και όσο να’ναι ένα βύσμα το έχω για να βρω και εγώ μια θέση, αφού φτυχίο δεν έχω διότι ως ορφανό παιδί δεν είχα την ευκαιρία να σπουδάσω και τότε δεν υπήρχαν και οι απεργίες πείνας, τώρα είναι της μοδός).
Καλά ώρες ώρες κατεβάζω κάτι ιδέες… μα κάτι ιδέες.
Και αφού τις έχω, ευκαιρία να μου τις πραγματοποιήσει ο απεργός που απέμεινε, γιατί ο νεαρός Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας, μόνο όταν δικαιώθηκαν τα αιτήματά του.
Τώρα στα ΤΕΙ που πέρασε ο νεαρός διαβάζω:  "Με ανακούφιση υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας τη συμβιβαστική ρύθμιση που αποδέχθηκαν όλα τα κόμματα. Λίγα λεπτά μετά την ομόφωνη υπερψήφιση της τροπολογίας, στη Βουλή, δηλώνει ότι το ΤΕΙ και οι καθηγητές του τμήματος θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον Νίκο Ρωμανό να περάσει δύο μαθήματα του πρώτου εξαμήνου και από το Φεβρουάριο να παρακολουθεί τις παραδόσεις και τα εργαστήρια με ηλεκτρονική επιτήρηση" 
Πόσο χάρηκαν οι καθηγητές του, θα πηγαίνουν μέχρι και στη φυλακή για να μορφωθεί.  
Και να μια μεγάλη ευκαιρία για τομή στην Ελληνική Παιδεία. Γιατί να πηγαίνει το παιδί του αγρότη από τας Σέρρας να σπουδάζει στα ΤΕΙ του Αιγάλεω;
Άμεσα να αποφασιστεί να πηγαίνουν οι καθηγητές στο χωριό του, να το διαβάζουν το παιδί.
Το παιδί του αγρότη πιθανώς δεν έχει καν τα χρήματα για ενοίκιο, γιατί να μην εξυπηρετηθεί;
Γιατί το παιδί του άνεργου από την Κέρκυρα να έρχεται στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα; Αφού δεν έχει.
Μήπως να κάνουμε ένα Πολυτεχνείο στην Κέρκυρα;
Ρε πως δεν το σκέφτηκε κανείς αυτά; Μα μυαλό κουκούτσι;
Θα απευθυνθώ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, που ούτως ή άλλως τα τάζει όλα σε όλους  και ισχυρίζεται ότι θα τα καταφέρει, γιατί όχι και αυτά; Εεε;
Φοίτηση εξ αποστάσεως δωρεάν σε κάθε παιδί που δεν μπορεί οικονομικά να σπουδάσει ή δημιουργία νέων δομών φοίτησης σε κάθε χωριό, σε κάθε ραχούλα...Εμ;
Άδικο έχω; Αφού πρέπει να αρθούν οι Κοινωνικές αδικίες, και  να αρθούν από τα απλά.
Και επειδή έχω και πολλές άλλες ιδέες θα επανέλθω με νέο μου άρθρο προσεχώς…

Μπιάνκα

ΥΓ- τώρα πηγαίνω να περάσω συνέντευξη για ντελιβερού, μέχρι να κρατικοποιηθεί η Πειραϊκή Πατραϊκή να τρουπώσω και εγώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου