9.12.14

Ο Αλέξης θα καταργήσει και τα … βραχιολάκια!!!!!!



Ή αλλιώς: Η οπισθοδρομική «προοδευτικότητα» του Τσίπρα!

Έζησα για να το ακούσω κι αυτό…
Ή μάλλον να το διαβάσω.




Ο πολύς Αλέξης λοιπόν, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, μαζί με το επιτελείο του των σοφών συριζαίων Τσακαλώτου, Σταθάκη, Πάντζα, και λοιπών φωτισμένων οικονομικών εγκεφάλων, απειλεί τώρα να καταστρέψει και τον τουρισμό μας, δηλαδή την μοναδική πηγή εσόδων που μας απέμεινε, αφού ο εφοπλισμός έχει προ πολλού πηδήξει από το (ελληνικό) καράβι…


Έτσι, όπως αναφέρει το Skai.gr: την επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος στον τομέα του τουρισμού σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών!!!!
Ταρατατζούμ….
Όπως τόνισε, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το, ως «μνημονικό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.»…
Ναι, καλά διαβάσατε!
Ο Αλέξης θα καταργήσει εκτός των άλλων, και το απαράδεκτο τουριστικό μοντέλο των λεγόμενων βραχιολάκηδων.
Ένα μοντέλο που καλώς ή κακώς ισχύει εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, και συντελεί στο να μας επισκέπτονται κι εμάς εκατομμύρια τουρίστες.
Ναι αλλά ο Αλέξης διαφωνεί.
Μπορεί και ο Στρατούλης… ποιος ξέρει;
Οπότε τέρμα τα βραχιολάκια και τα ανάλγητα  αυτά μνημονιακά  τουριστικά πακέτα, που μας πίνουνε το αίμα αφού.
Και σαν να μην έφταναν αυτές οι καίριες τομές, ο Αλέξης το πήγε ένα βήμα παραπέρα και υποσχέθηκε τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο, τη σύσταση εθνικού αερομεταφορέα, καθώς και τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου.
Μένω στο περί εθνικού αερομεταφορέα.
Με τον Αλέξη να μας πηγαίνει πίσω στο 1976 όταν ο Καραμανλής (ο κανονικός) κρατικοποίησε την Ολυμπιακή, και από τότε μέχρι πρόσφατα το μετάνιωσε εκατό φορές, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι ανεξαιρέτως οι διάδοχοί του πρωθυπουργοί.
Μια Ολυμπιακή που κατά καιρούς είχε τριπλάσιο προσωπικό από ότι η κυρίαρχη τότε  Swissair.
Μια Ολυμπιακή όπου υπέρβαρες αεροσυνοδοί (διορισμένες με μέσο) εισέπρατταν μηνιαίως περισσότερα χρήματα από έναν φτασμένο γιατρό του ΕΣΥ.
Μια Ολυμπιακή που ακόμη και ο Βγενόπουλος που την ανέλαβε πριν από λίγα χρόνια την έκλεισε, και ακόμη κλαίει τα λεφτά του.
Μια Ολυμπιακή που… τι να λέμε;
Μας κόστιζε ο κούκος αηδόνι.
Εκτός βέβαια κι αν ο Αλέξης διορίσει την πανέμπειρη Μιμή (κι αυτή συριζαία θα έγινε) να τη διοικήσει και να την κάνει το φόβητρο του διεθνούς ανταγωνισμού.
Άλλωστε τόσες σπουδές δίπλα στον Κούντερα έκανε… (εκείνος δεν το ήξερε βέβαια).
Να δείτε που  μόλις διαβάσει ο O’ Leary  της Ryanair, ή ο άλλος της Easy Jet, τις δεσμεύσεις του Αλέξη περί νέου εθνικού αερομεταφορέα, θα κλείσουν τις εταιρίες τους, και έντρομοι θα πάνε να κρυφτούν σε καμιά γωνιά… εκτός και αν δεν προλάβουν αφού θα έχουν πεθάνει στο γέλιο.
Μπορεί και η Emirates να «πετάξει την πετσέτα», αφού πώς να τα βγάλει πέρα με μια νέα Ολυμπιακή;
Και όμως, όσο γελοία και αν ακούγονται όλα αυτά τα  αναχρονιστικά που εξαγγέλλει ο Αλέξης, τόσο πιο επικίνδυνα είναι, διότι τα ακούει και τα πιστεύει ο κάθε ζαλισμένος αγαναΧτιστής, και δίνει δημοσκοπικά φτερά στον καιροσκόπο Τσάβεζ των Βαλκανίων.
Γρηγορείτε…

Strange Attractor

ΥΓ- Για την Πειραϊκή Πατραϊκή και την ΙΖΟΛΑ δεν τον άκουσα να μιλάει ακόμη, και ανησυχώ.
Γιατί ολιγωρεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου