3.12.14

Όσιοι και … αντάρτες!



Η χώρα μπορεί να ζει καταστάσεις θρίλερ όσον αφορά στο μέλλον της, κάποιοι όμως συνεχίζουν να κυνηγάνε την ουρά τους, σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα από την παλιά καλή εποχή των παχέων αγελάδων.
Τότε που δέναμε τα σκυλιά με λουκάνικα πρασάτα, και οι μαϊμού επιδοτήσεις και τα πακέτα Ντελόρ  έπεφταν βροχή.



Αναφέρομαι στους συνδικαλιστές μας, και πιο συγκεκριμένα σε αυτούς που σε άλλο άρθρο είχαμε χαρακτηρίσει ως τους «Φωτόπουλους των αεροδρομίων».
Οι οποίοι ζήλεψαν την όψιμη ευλάβεια του Αλέξη, ο οποίος δεν έχει αφήσει προκαθήμενο εκκλησίας που να μην έχει επισκεφτεί γονυπετής, και αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο.
Ελπίζοντας πως ότι δεν πέτυχαν με τους σκληρούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους, θα το πετύχουν με την ευλογία του Θεού!...


Ή μάλλον του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.
Τώρα, το πώς κάποιοι σκληροπυρηνικοί Πασόκοι και νυν Συριζαίοι είδαν ξαφνικά το Άγιο Φως, απομένει να μας το εξηγήσουν οι ίδιοι.
Τι έγινε λοιπόν;
Αφού είδαν κι αποείδαν ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες είναι μονόδρομος, και αφού πρόσφατα επελέγη και ο τελικός πλειοδότης, και αφού και ο ίδιος ο Σύριζα μάσησε τα λόγια του, μιλώντας για ζητήματα «που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας» και τίποτα παραπάνω, είπαν να ζητήσουν βοήθεια άνωθεν.
Γι αυτό και έκλεισαν ραντεβού για σήμερα με τον Άνθιμο, ο οποίος όμως σοφά ποιών, αφού μάλλον κατάλαβε που πάνε να τον μπλέξουν, ή όντως αρρώστησε με το ενδεχόμενο της συνάντησης, ή απλά προφασίστηκε (διπλωματική) ίωση, και έτσι το σημαντικό αυτό ραντεβού ακυρώθηκε.
Καμιά ανησυχία όμως για τους Φωτόπουλους.
Πέρασαν από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έδωσαν μια βαρυσήμαντη συνέντευξη σε έγκυρα ΜΜΕ (Μακελειό, Τσίπρας Ολέ.gr, κλπ), είπαν έναν δεκάρικο στο ζαλισμένο προσωπικό του αεροδρομίου περί της «γερμανοτσολιάδικης χούντας που μας κυβερνά αφού» κλπ, και στη συνέχεια παρέα με τους τοπικούς συνδικαλιστές- αντάρτες πήγαν για τσίπουρα (ή πατσά… δεν ξέρω ακριβώς).
Και όλα αυτά προκειμένου η χώρα να μην εκσυγχρονιστεί, και τα αεροδρόμιά της να παραμείνουν δημόσια και δωρεάν αχούρια, τη στιγμή που μέχρι και η πρώην σκληρή μπολσεβίκικη  Βουλγαρία (!) διαθέτει ήδη δυο μεγάλα ιδιωτικά αεροδρόμια.
Χώρια ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος, και χώρια η Αθήνα.
Ψιλά γράμματα για τους δικούς μας αγωνιστές, οι οποίοι να το θυμίσουμε: Αν και ακραιφνείς Πασόκοι, όταν το Πασόκ ψήφισε τον νόμο περί παραχώρησής των αεροδρομίων το 2010 (επί Ρέππα), όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά μάλλον συνηγόρησαν, έστω δια της σιωπής τους.
Τότε όμως είχαμε πλέρια δημοκρατία, ενώ τώρα έχουμε χούντα… αφού.

Strange Attractor

ΥΓ- Πάντως, με όλη αυτή την ευλάβεια που ξεχειλίζει στους νεοσυριζαίους, σε λίγο μάλλον θα βλέπουμε δεήσεις και ευχέλαια αντί για πορείες και διαδηλώσεις… 
Κάτι είναι κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου