5.12.14

Αθάνατες ελληνικές ΕΔΕ!!!!!



«Πυροβολούσε πάνω από τον τάφο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, χαιρετούσε ναζιστικά μπροστά από το τρένο του Χίτλερ (το 2011), ενώ έχει κατηγορηθεί και για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού.
Δεν μιλάμε για κάποιο υπόδικο στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ύδρας!



Ένας αστυνομικός που εκμεταλλεύεται διάτρητες διαδικασίες και παραθυράκια και παραμένει εδώ και τρεις μήνες στην θέση του (από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με τον ναζισμό), παρότι έχουν διαταχθεί διάφορες ΕΔΕ. Στις 18 Νοεμβρίου απερρίφθη και η τελευταία αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του ανώτερου συμβουλίου μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και διετάχθη ξανά η άμεση μετάθεσή του από το νησί της Ύδρας…


Η απόφαση όμως δεν εφαρμόζεται ούτε και τώρα.
Καλούμε τον αρχηγό της Αστυνομίας να ξεπεράσει τα «γραφειοκρατικά εμπόδια» και να τον μετακινήσει άμεσα από την σημαντικά συμβολική θέση του διοικητή αστυνομικού τμήματος» (Από δελτίο τύπου των Οντίν Λιναρδάτου/ποτάμι).
Ο διοικητής απαθανατίστηκε όλο καμάρι τον Μάρτιο του 2011 στο μουσείο συγκοινωνιών στη Νυρεμβέργη, μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας.
Η φωτογραφία αποκαλύφθηκε απ' την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σχεδόν πριν από τρεις μήνες.
Με το που συζητήθηκε το όνομά του άρχισαν να βγαίνουν στον και άλλες ιστορίες σχετικές με τον αστυνομικό διοικητή.
Πχ. στα πλάνα της κηδείας του δικτάτορα Παπαδόπουλου το 1999 που εντοπίστηκαν στο αρχείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καταγράφεται ο Γεώργιος Κάγκαλος να κρατά ένα περίστροφο, το οποίο στρέφει προς τον αέρα και πυροβολεί αρκετές φορές, τουλάχιστον οχτώ όπως ακούγεται από το βίντεο.
Οταν τελειώνει την πράξη της «εθνικής του έξαρσης», δέχεται χαμογελαστός τα... συγχαρητήρια από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της απριλιανής δικτατορίας, που του λένε «μπράβο ρε μάγκα» και άλλα συναφή.
Τα πλάνα από τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Γ. Παπαδόπουλου στις 30 Ιουνίου 1999 είναι αδιάψευστος μάρτυρας των ιδεολογικών καταβολών του συγκεκριμένου αξιωματικού. 



Αλλωστε, σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 20 Ιουλίου καταγράφεται ότι: «Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ο ανθυπαστυνόμος Γιώργος Κάγκαλος, 30 ετών, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είναι αυτός που πυροβολούσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, στην κηδεία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί στην ασφάλεια και είναι αποσπασμένος στη Μύκονο, παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ έχει ήδη διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία».
Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε έκρινε αθώο τον αστυνομικό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων (!), κάτι που άλλωστε φαίνεται και από την περαιτέρω πορεία του στο Σώμα.
Τελικά, προήχθη και πριν από περίπου δύο χρόνια τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Υδρας, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα... [Τον είχε τραβήξει η τηλεόραση, το είχε παραδεχτεί ο ίδιος, και η ΕΔΕ που έγινε τότε τον έκρινε αθώο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.
Και μετά τον έκαναν και διοικητή αστυνομικού τμήματος!
Αθάνατες ελληνικές ΕΔΕ...]

Άρης Δημοκίδης

1 σχόλιο:

  1. Ο Β.Πολύδωρας το είχε πει σωστά.''Σε αυτό το Υπουργείο,εκτός των άλλων,έχω να παλέψω και με τη βλακεία''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή