30.12.14

Οι Νομπελίστες οικονομολόγοι του Σύριζα!



Το ότι ο Σύριζα είναι ένα συνονθύλευμα διάφορων και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενων αναχρονιστικών και παράλογων ιδεοληψιών, το έχω πει και το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζομαι έως και εμμονικός.
Και ίσως να είμαι, αφού δεν μπορώ… με το που βλέπω τον Στρατούλη, ή τον Βούτση, ή ακόμη κι εκείνον της Αυγής, τον αρβυλομούρη Κυρίτση, να ξεδιπλώνουν το όραμά τους τρελαίνομαι!




Και τρελαίνομαι διότι σε φυσιογνωμικό επίπεδο οι μεγαλόσχημοι του Σύριζα είναι το λιγότερο «ύποπτοι», ενώ σε πολιτικό είναι απλά απατεώνες, αφού αυτά που πρεσβεύουν και διατυμπανίζουν ως «αριστεροί», δεν έχουν καμία σχέση με τον Μαρξισμό (γι αυτό και το ΚΚΕ τους λοιδορεί καθημερινά).
Με τον οποίο Μαρξισμό, τόσο ο αρχηγός τους, όσο και το 80% των μελών τους έχουν επιδερμική και μόνο σχέση, διότι που καιρός για διάβασμα όταν υπάρχουν τα πεζοδρόμια και τα … μπιστρό;



Από κει και πέρα υπάρχει και το οικονομικό πεδίο, στο οποίο καθημερινά σκοράρουν πόντους, αφού ο μέσος μελανιασμένος Έλληνας ψάχνει να κρατηθεί από όπου βρει.
Αγνοώντας το παράδοξο του όλου θέματος, όπου ο αριστερός Σύριζα καταγγέλλει τον φιλελεύθερο δεξιό Σαμαρά για φορομπηχτική πολιτική!!!!!
Κάτι που ανατρέπει κάθε θεωρία πολιτικής επιστήμης, ή πολιτικής οικονομίας.
Διότι, να το ξαναπούμε μπας και γίνει κατανοητό, κομμουνισμός σημαίνει τα πάντα όλα κρατικά, και σοσιαλισμός ή σοσιαλδημοκρατία σημαίνουν μεγάλη συμμετοχή του κράτους στην οικονομία, με τεράστιες κοινωνικές παροχές σε όλα τα επίπεδα.
Ο Σύριζα θέλει να πιστεύει (και πείθει τον κοΖμάκη) ότι ανήκει στην Αριστερά. Άρα, υποστηρίζει την εντατική και υψηλή φορολόγηση.
Άσχετα αν δεν το λέει.
Διότι στη φορολόγηση οφείλονται όλα εκείνα τα δημόσια και δωρεάν αγαθά που προσφέρουν κάποιες χώρες περισσότερο (π.χ. Σκανδιναβικές) και κάποιες χώρες λιγότερο στους πολίτες τους.
Θυμηθείτε τον σοσιαλιστή Ολάντ και το 75% φορολόγησης στα άνω των 100.000 ευρώ (ετησίως) εισοδήματα.
Και άλλα πολλά.
Και τι βλέπουμε στην οικονομική πολιτική του Σύριζα που τη διακονούν εδώ και χρόνια κάποιοι γκουρού του, κάποιες πριμαντόνες δηλαδή της οικονομικής «επιστήμης»;
Οι οποίοι παρεμπιπτόντως όλοι τους (Μηλιός, Βαρουφάκης, κ.ά.) ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, και μάλιστα σε δυτικές χώρες. Τυχαίο;
Για να μην αναφερθώ στο εσωτερικό οικονομικό επιτελείο του κόμματος, το οποίο απαρτίζεται από «μαρξιστές» εκατομμυριούχους, οι οποίοι άλλοι διατηρούν χαρτοφυλάκια και καταθέσεις στο εξωτερικό, και άλλοι απλώς ακίνητα.
Μιλάμε για φτώχεια καταραμένη.
Χώρια που οι περισσότεροι είναι είτε καθηγητές ΑΕΙ, είτε επαγγελματίες συνδικαλιστές.
Και τι κοινό έχουν όλοι αυτοί, εσωτερικού και εξωτερικού εκτός από μπόλικο διαθέσιμο χρήμα;
Συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο ποιος θα ξεφουρνίσει τη μεγαλύτερη σαχλαμάρα.
Παραλείποντας την οποιαδήποτε αναφορά στην ιερή αγελάδα της Αριστεράς: την φορολόγηση!
Με κοινή συνισταμένη όλων τους τη δραχμή!
Όπως όλοι άλλωστε όσοι πρόλαβαν και έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, και ονειρεύονται δραχμή, μπας και φέρουν πίσω τα ευρώ τους και μας αγοράσουν κοψοχρονιά.
Και μέσα σε αυτό το οικονομικό αλαλούμ που ευαγγελίζονται οι ινστρούχτορες του Αλέξη, ξεφεύγουν και μερικές αλήθειες, όπως του Λαπαβίτσα, ή του Βαρουφάκη, που μιλάνε για άδεια ΑΤΜ κλπ σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα.
Σε σημείο να αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες, ή μήπως ως κρυφοί whistleblowers, που μας προειδοποιούν εμμέσως, για να έχουν τη συνείδησή τους καθαρή.
Είπε για παράδειγμα ο Λαπαβίτσας ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Σύριζα είναι λογικό και μετριοπαθές, αλλά πάσχει στο ζήτημα της εξασφάλισης της χρηματοδότησης. Μάλιστα υπολόγισε την βοήθεια που θα χρειαστεί η χώρα μας σε 20 μόλις(!) δις για το 2015.
Παραδέχθηκε επίσης ότι ο Σύριζα ως κυβέρνηση σίγουρα θα αντιμετωπίσει την εχθρότητα της ΕΕ «που δεν φείδεται όπλων» (δείτε τι έπαθε ο Πούτιν),  και άρα πάπαλα οι ασυναρτησίες του Αλέξη περί ζουρνάδων και τσάμικων που θα χορεύει η Μέρκελ.
Η Μέρκελ αφού την περιλάβει ο Σύριζας
Τέλος, ομολόγησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα βρεθεί ταχύτατα σε καθεστώς ασφυξίας «αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα», και πως «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τελεσίγραφο προκειμένου να συνθηκολογήσει, πιθανότατα με το να του προσφερθεί μια αποδυναμωμένη εκδοχή της λιτότητας. Αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και μια μεγάλη ήττα για τους αντιπάλου της λιτότητας στην Ευρώπη», είπε.
Καταλήγοντας στο ότι «είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς υποχωρήσεις, με τη βοήθεια της διεθνούς στήριξης»... ταρατατζούμ και ολέ! 
Δηλαδή του Ντε Λίνκε, και των Ποντέμος λέω εγώ… γιατί ο Τσάβεζ μας τελείωσε.
Από τη πλευρά του ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Σύριζα Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει ένα πλήρες σχέδιο, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα δανείζεται πλέον μόνο για επενδύσεις και όχι για να αποπληρώνει τα παλαιά δάνεια(!!!).
«Δεν υπάρχει τίποτε ριζοσπαστικό, πολλώ μάλλον επαναστατικό σε αυτές τις πολιτικές. Αντικατοπτρίζουν την κοινή λογική και θα ανοίξουν ένα νέο δρόμο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε ο μεγάλος αυτός οικονομολόγος, θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ.
Εμένα με έπεισε, και σκέφτομαι αύριο κιόλας να πάω στη τράπεζά μου και να μιλήσω για το δικό μου σχέδιο (στα χνάρια του Δραγασάκη) όσον αφορά στα χρέη μου.
Κι αν αποδειχτούν ανάλγητοι οι τραπεζικοί της γειτονιάς μου, τότε θα τους αρχίσω στους ζουρνάδες και στα κλαρίνα, και θα τους χορέψω στο ταψί…
Αμ πως…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου