18.12.14

Εκλογές εδώ και τώρα!



Θα σας φαίνεται περίεργο το γιατί κάποιος σαν κι έμενα που κοιτάζει την κατάσταση μόνο από την οικονομική της πλευρά ξαφνικά στηρίζει κάτι που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ομάδα τραγελαφικών πολιτικών σχηματισμών με προφανή και αναπότρεπτο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.




Ο ΣΥΡΙΖΑ & Σια δεν έχουν οικονομικό πρόγραμμα που να κινείται μέσα στα όρια του πιστευτού ακόμα και για έναν όχι και πολύ σχετικό με τα οικονομικά και το έχουν αποδείξει έμπρακτα…


Έστειλαν τους εκπροσώπους τους στην χρηματαγορά του Λονδίνου να κατευνάσουν τους επενδυτές και ούτοι γύρισαν πίσω με απαγορευτικό για επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι να ξεκαθίσει η κατάσταση, σβήνοντας ουσιαστικά το 2015 από το επενδυτικό ημερολόγιο.
Οι ξένοι επενδυτές άρχισαν την φυγή από το ΧΑΑ προκαλώντας ζημία 11 δις ευρώ και ρίχνοντας τους δείκτες κατά 21% σε τρεις μέρες.
Αυτά, και η έλλειψη απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ στο που θα βρει τα χρήματα για να πραγματοποιήσει τα σχέδια του, θα έπρεπε να τρέψουν τους ψηφοφόρους του σε άτακτη φυγή. Δεν έγινε όμως.
Επιφανειακά ανεξήγητο φαινόμενο αν το δει κάνεις από την σκοπιά της λογικής.
Και όμως δεν είναι παράλογο, οι Έλληνες δεν τρελαθήκανε.
Η οικονομία του δανειακού κρατικού παρασιτισμού διήρκεσε, σε πλήρη ανάπτυξη, από το 1984 μέχρι το 2010 και συνεχίζεται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα.
Στην ουσία επί 26 χρόνια λειτουργούσε άψογα και τα τελευταία 4 χρόνια λειτούργει υποτονικά.
Η γένια που ήταν 18 χρονών το 1984 είναι σήμερα 48 ετών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μικρότεροι των 49 ετών δεν έχουν ζήσει ούτε μια μέρα μετά το Λύκειο εκτός της οικονομίας του δανειακού κρατικού παρασιτισμού.
Αυτό σημαίνει ότι ο δανειακός κρατικός παρασιτισμός είναι για αυτούς η πραγματική οικονομία, διότι μόνον αυτόν ξέρουν, η όποια για κάποιο προφανώς εξωγενή λόγο φρενάρισε το 2010.
Κοινωνικά είναι σαν να φέρεις κάποιον που έζησε όλη του τη ζωή στην Ευρωπαϊκή οικονομία και να τον εξαναγκάσεις ξαφνικά να ζήσει στην οικονομία της Β. Κορέας.
Όποτε δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την, για αυτούς, αληθοφάνεια του δανειακού κρατικού παρασιτισμού. Και γι αυτό δεν πείθονται με κανένα λογικό επιχείρημα να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα και μόνο τους ενδιαφέρει, η επιστροφή σε αυτό που βιωματικά πιστεύουν ότι είναι η πραγματικότητα.
Όποτε η μόνη λύση είναι να αποδειχθεί βιωματικά ότι αυτό που έζησαν ήταν μια απάτη. Και η μόνη λύση είναι να γίνουν εκλογές, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν φορέας της δικής τους πραγματικότητας, και να αποδειχθεί έμπρακτα ότι είναι απάτη.
Θα έχει κόστος, θα μας πάει πολύ πίσω, θα υποφέρουν οι πάντες, η χώρα σαν οικονομική μονάδα θα δεχτεί καίριο κτύπημα, αλλά όχι θανατηφόρο.
Όμως θα έχει ένα βασικό κέρδος, θα επικρατήσει μέσω πρακτικής αντίληψης το ότι η περίοδος 1984-2010 ήταν μια περίοδος απατηλής κατάστασης και θα μπει η "Αριστερά" και τα Σια της στον χρονοντούλαπο μια κι έξω.

Μενέλαος Ζησόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου