2.1.14

Moonsong...

Boris and his bolshic balalaica !






American horror story στη Θεσσαλονίκη…



Μου έστειλε πριν λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος απ' το Λίβερπουλ ένα πόστερ του τωρινού κύκλου του American Horror Story (σειράς που εκτιμώ ιδιαιτέρως).
Κι όμως, το σπίτι αυτό δεν είναι στη Νέα Ορλεάνη, αλλά στη Θεσσαλονίκη.



Έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες σάιτ ως promotional ποστερ και συνοδεύει άρθρα σχετικά με τη σειρά και την νέα της σεζόν.
Πρόκειται για fan artwork, και όχι για επίσημη αφίσα της σειράς.
Με ένα ψάξιμο στο Google Images το βλέπουμε παντού.
Είναι ένα αρχοντικό της Βασιλίσσης Όλγας που έχω δει περνώντας με το λεωφορείο γύρω στις 10 εκατομμύρια φορές, από παιδί, και φωτογραφία του οποίου, λογικά, πείραξε ο δημιουργός του πόστερ.



Όλα τα είχε η Μαριορή…


Ίσως με την (ηθελημένα) ασθενή μνήμη μας να το ξεχάσαμε αλλά οι «κουτόφραγκοι» δανειστές έχουν σημειώσει ότι την προηγούμενη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση την πληρώσαμε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ξοδεύοντας μόνο στα προεδρικά μας αεροσκάφη 40 εκατ. ευρώ. 
 

Ας μείνουνε λοιπόν στα 50 εκατ. ευρώ (του υστερήματος του λαού) για την νέα προεδρία και πολλά μας είναι…


Η τεχνολογία προχωράει…




Η «κόκκινη λίστα» των συσκευών υπό εξαφάνιση για το 2014 συντάχθηκε όχι φυσικά από βιολόγους που ασχολούνται με τη διατήρηση της φύσης αλλά από τους «γκουρού» της τεχνολογίας.



Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους τα έξυπνα κινητά και οι ταμπλέτες θα οδηγήσουν σύντομα στην απόσυρση τα ξυπνητήρια, τους πλοηγούς, τις βιντεοκάμερες, τις μικρές τηλεοράσεις αλλά και τα τηλέφωνα Blackberry.



Κάλλιο μπομπότα και αξιοπρέπεια…



Οι Γερμανοί είναι η «χούντα» των καιρών μας.
Οι Γερμανοί, θέλω να πω, υπό την έννοια της θέσης της χώρας τους ως κυρίαρχης δύναμης στη σημερινή Ευρώπη.
Και όταν λέω «χούντα», όχι κατά κυριολεξία, αλλά ως το ιστορικό άλλοθι της εποχής, από αυτά που κατά καιρούς έχουμε τόσο ανάγκη για να κρύβουμε τις δικές μας ευθύνες.



Πώς είναι η Τουρκοκρατία, όποτε η συζήτηση φθάνει στο οδυνηρό ζήτημα της αποτυχίας μας να χτίσουμε θεσμούς;
Πώς είναι οι Αγγλοι, όταν συζητούμε για τον Εμφύλιο, ή οι Αμερικανοί, όταν η κουβέντα πηγαίνει στη δικτατορία και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;
Ετσι και στις μέρες μας, οσάκις τίθεται το υπαρξιακό ερώτημα του υπαρκτού Ελληνισμού, δηλαδή γιατί μας αμφισβητείται το «κεκτημένο» να μας χρηματοδοτούν τριάντα δισ. έλλειμμα κάθε χρόνο, τα ρίχνεις στους Γερμανούς και ξεμπέρδεψες.


Η συνιστώσα J.P. Morgan!




Μου λείπουν 999.999 ευρώπουλα για το πρώτο μου εκατομμύριο.
Χριστούγεννα γαρ, δυο κόρες, τέλη και φόρος πολυτελείας, ήθελε κι η Electra Glide του 1970, ο «κύριος Ενωματάρχης», κάτι μερεμέτια στο καρμπιρατέρ και στη μίζα, κι έτσι το χαρτοφυλάκιό μου ανύπαρκτο κι οι καταθέσεις μου κοιτάνε με φθόνο αυτές των συντρόφων Τσακαλώτου, Παπαδημούλη, Τσουκαλά, Σταθάκη, Βαλαβάνη κι άλλων αγωνιστών κατά των «διεθνών τοκογλύφων», του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού και με κάτι ρέστα «αντιφασισμό».



Εγώ το ήξερα, αλλά μετά τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες» ξέρετε πια όλοι ότι έχουμε την πιο χλιδάτη και σινιέ Αριστερά.
Στο 'να χέρι η κόκκινη σημαία και στο άλλο το κοχίμπα.
Με το χάρτινο δαχτυλίδι επάνω, όπως οι κάγκουρες στο Κολωνάκι, για να καταλαβαίνει η πλέμπα που περνάει τι φουμάρεις.
Κάτι σαν Φιντέλ, αλλά στο φλώρικο.
Πολύ φλώρικο κι εντελώς άκαπνο, γιατί, όσο να ’ναι, ο Φιντέλ έχει φάει μπαρούτι με τη σέσουλα.
Διαβάστε το «100 ώρες με τον Φιντέλ» του Ραμονέ, και άμα βρείτε ομοιότητες με αυτούς εδώ, κερδίζετε μια φωτογραφία του κτιρίου της JP Morgan και του Τσακαλώτου.

Χουλιγκάνικη ατιμωρησία…



Στο θρυλικό, που λέτε, «κλειστό» των Πατησίων λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Ο Προμηθέας Πατρών πετυχαίνει αποφασιστικό καλάθι σε βάρος του γηπεδούχου Σπόρτιγκ, με τον Σωκράτη Μαναβόπουλο.
Οι πατρινοί προηγούνται με 76-75 σε τούτο τον αγώνα της Γ’ Εθνικής, μένουν μόλις 24 δεύτερα και οι πατησιώτες παίρνουν εσπευσμένα τάιμ άουτ.
Οι παίχτες του Προμηθέα πλησιάζουν στον πάγκο της ομάδας τους κάτω από την γιούχα των οπαδών του Σπόρτιγκ όταν ένας από τους τελευταίους σηκώνει έναν μεταλλικό κάδο σκουπιδιών και τον πετάει εξ’ επαφής στο κεφάλι (!) του προμηθεάτη Γιάννη Ντιμπ.



Ο άτυχος μπασκετμπολίστας σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος και όλοι φοβούνται τα χειρότερα.
Δόξα τω Θεώ, λίγη ώρα αργότερα, από το ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται, ο Ντιμπ (που φαίνεται ωραίος τύπος) καθησυχάζει τον κόσμο μέσω στάτους του στο Facebook: «Μάγκες, όλα καλά»…