4.1.14

Loom of the Land...

Nick Cave....






Η μόδα του πετροπόλεμου…



Έβλεπα προ ημερών σε δημοφιλή μουσική εκπομπή, που συνδυάζει το τερπνόν του άσματος μετά του ωφελίμου διαφόρων αναλύσεων, μηδέ εξαιρουμένων των πολιτικών, τέως πρωταθλητή να παρακινεί τους προσκεκλημένους και κατʼ επέκταση τους τηλεθεατές να πάρουν αυτοί την υπόθεση στα χέρια τους, διότι, όπως γνωμάτευε, οι πολιτικοί αποδείχθηκε πως δεν μπορούν πια να κάνουν τίποτα...



Σκέφτηκα, αν δεν μπορούν οι πολιτικοί, τότε ποιοι;
Οι σεισμολόγοι, οι συνθέτες, οι τραγουδιστές, οι στρατιωτικοί ή, μήπως, η Χρυσή Αυγή;


Που είναι το κράτος; Νάτο…



Πήγα σήμερα το πρωί για καφέ με έναν φίλο μου εφοριακό.
Και τα όσα μου είπε μου χάλασαν τη μέρα…
Όχι ότι δεν τα φανταζόμουν, αλλά όσο να’ ναι, άλλο να τα υποψιάζεσαι, και άλλο να τα ακούς από πρώτο χέρι.



Μου μίλησε για το καθεστώς που επικρατούσε τόσα χρόνια στις διάφορες εφορίες.
Ένα καθεστώς που σήμερα έχει αλλάξει, αν και είναι άγνωστο το κατά πόσο η αλλαγή αυτή θα αντέξει, και δεν θα πέσουμε και πάλι στις παλιές καλές ελληνικές συνήθειες.

Βόρεια Κορέα: Υπόδειγμα φιλελευθερισμού!



Αναρωτιέμαι αναγνώστη μου, πόσες φορές διάφοροι ημιμαθείς νεοφιλελευθερίζοντες, όταν τους στριμώχνεις σε μια συζήτηση, έχουν χρησιμοποιήσει το επιχείρημα
άμα δεν σου αρέσει να πας στην Βόρεια Κορέα!



Δεν θα σχολιάσω την βαθειά ριζωμένη μετεμφυλιοπολεμοχουντική αντίληψή τους, ότι το κράτος τους ανήκει ολοκληρωτικά, οπότε οποιαδήποτε αμφισβήτηση/αυθάδεια προς τις προσωπικές πεποιθήσεις τους πρέπει να τιμωρείται με την τιμωρία της υπερορίας. 
Αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε αν όντως έχουν δικαίωμα να λένε ότι θα μας στείλουν στην Β.Κορέα ως τιμωρία.

Πες τα Δήμαρχε…



«Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Η αποθέωση της Θεσσαλονίκης θα είναι να έχει ο κόσμος αρνιά στα μπαλκόνια του.».



Η δήλωση είναι του Γιάννη Μπουτάρη και περιλαμβάνεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό free press «Εξώστης» (Το παλαιότερο free press της χώρας, δημιουργία του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη)
Είναι, περίπου, σαν να παίρνει ο Καμίνης έναν κασμά για να σκάψει στον Παρθενώνα. Πιθανότατα τώρα η Τσιμισκή να είναι γεμάτη μαλλιά και δόντια-θα έχουν καραφλιάσει πολλοί, θα έχουν φύγει περισσότερες μασέλες. Όμως ο Μπουτάρης εξελέγη δήμαρχος από ανθρώπους που συμφωνούν μαζί του.

Το 2014 θα είναι έτος αποκάλυψης…




Οι άνθρωποι λειτουργούμε σαν
o εαυτός μας να είναι το επίκεντρο του κόσμου.
Μας απασχολεί περισσότερο ένας δικός μας πονόδοντος παρά η εξολόθρευση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων κάπου μακριά στην Αφρική ή τη Κίνα.



Υπό αυτή την έννοια, η δυστυχία της Αμφιάλης έχει σημασία ως πεδίο  αποφυγής του χειροτέρου για την Εκάλη και η ελληνική κρίση ως περίπτωση αποφυγής για τους άλλους ευρωπαίους.