3.3.14

Boat on the River...

Styx (αφιερωμένο στον αντισυστημικό ποταμίσιο Σταύρο Θ.).



Κάπνισμα, κράνη, και άλλοι νεοελληνικοί παραλογισμοί…



Αυτήν την ιστορία με την απαγόρευση του καπνίσματος, ποτέ μου δεν την κατάλαβα.
Καπνίζω από έφηβος, και το κόλλησα από τότε που οι καπνιστές αποτελούσαν το 98% του πληθυσμού.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια πίστευα ότι σε όλα μπορούμε να γίνουμε Ευρώπη, εκτός του καπνίσματος.
Και ότι αν τυχόν μας το απαγόρευαν ποτέ, τότε είναι που θα ξεσηκωνόμασταν πραγματικά, και θα βγαίναμε στους δρόμους.



Και όμως…
Τα ποσοστά των καπνιστών έχουν πέσει εδώ και κάποιες δεκαετίες, οπότε και ο αντικαπνιστικός νόμος πέρασε χωρίς πολλές αντιδράσεις.
Και οι μόνοι που την πάτησαν είναι οι φανατικοί καπνίζοντες, μαζί με τους ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ, εστιατορίων, κλπ.

Να γιατί ο Πούτιν εισέβαλλε στη Κριμαία…



Η Δύση δεν το πιστεύει!
Ο Πούτιν μόλις εισέβαλε στην Ουκρανία.
Οι Γερμανοί διπλωμάτες, οι Γάλλοι, οι ευρωκράτες, ακόμη και οι Αμερικανοί σχολιαστές έχουν μείνει άναυδοι.
Μα πως έγινε αυτό;
Πως η Ρωσία αποφάσισε να ρισκάρει τις μεγάλης οικονομικής αξίας σχέσεις της με τη Δύση;



Οι ηγέτες της Ευρώπης αποσβολώθηκαν επειδή δεν είχαν αντιληφτεί ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Ρωσίας δεν σέβονται πια τη Δύση όσο την σέβονταν αμέσως μετά τον ψυχρό πόλεμο.
Η Ρωσία δεν την θεωρεί πια μια συμμαχία σταυροφόρων.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, το μόνο που απασχολεί τη Δύση είναι το χρήμα.
Τα τσιράκια του Πούτιν το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Οι Ρώσοι ολιγάρχες αγοράζουν την Ευρώπη εδώ και χρόνια.
Διαθέτουν επαύλεις και πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο και στη Κυανή Ακτή.
Τα παιδιά τους σπουδάζουν με ασφάλεια σε βρετανικά και ελβετικά ιδιωτικά σχολεία.
Τα χρήματά τους είναι κρυμμένα σε αυστριακές τράπεζες, και βρετανικούς φορολογικούς παραδείσους.
Ο Πούτιν δεν φοβάται καθόλου το ευρωπαϊκό κατεστημένο.


Αμερικανικός δάχτυλος στην Ουκρανία;



Τα τραγικά  γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, που όπως φαίνεται είναι ο προάγγελος ακόμη πιο δραματικών εξελίξεων όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο δεν είναι τυχαία, ή ξαφνικά, αλλά προσχεδιασμένα, κατευθυνόμενα και χρηματοδοτούμενα!!




Ήδη μετά την φυγή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Γιανουκόβιτς στην Ρωσία και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το μπλοκ της αντιπολίτευσης, που πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις, με τις καταλήψεις, τις καταστροφές και με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων είχαμε την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας, με την εισβολή και κατάληψη στρατηγικών σημείων (αεροδρόμια  κλπ) στην Κριμαία.  


Αποκριάτικες επαναστατικές τρίπλες…



Η αποκριάτικη πολιτική είδηση των ημερών ήρθε από τον αθλητικό χώρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Αυγής», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκε σε αγώνα μεταξύ των ομάδων Venceremos και Hasta la Victoria Siempre στην Καισαριανή, για να τιμηθεί ο Τσε και ο Τσάβες.



Το ματς έληξε με νίκη της Hasta και ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε επιδεικνύοντας αθλητικά μπλουζάκια με στάμπες του Τσάβες.
Στο περιθώριο του αγώνα, ο Τσίπρας είδε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και συζήτησε μαζί τους τη σημασία του ποδοσφαίρου για την πολιτική και την κοινωνία.
Στην εκδήλωση έγιναν αναφορές στον αντιστασιακό αγώνα των κατοίκων της Καισαριανής κατά τη διάρκεια της κατοχής και υμνήθηκε η αλληλεγγύη στη Μπολιβαριανή «συνεχή» επαναστατική διαδικασία.


Η μονογαμία αποβλακώνει τους άντρες!



Η υποχρέωση ενός αρσενικού να μείνει μονογαμικό, έχει μια μάλλον απρόσμενη συνέπεια: μετά από μερικές γενιές, οι απόγονοί του έχουν γίνει πιο χαζοί...



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Λωζάνης στην Ελβετία, με επικεφαλής τους βιολόγους Μπράιαν Χόλις και Ταντέους Καβέκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society Β» της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έκαναν πειράματα με μύγες του είδους «δροσόφιλα», οι οποίες φυσιολογικά μόνο μονογαμικές δεν είναι.


Ο Νικίτα Χρουστσόφ και η Κριμαία…



Πριν από 60 χρόνια, το 1954, ο τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ, Νικίτα Χρουστσόφ, έκανε ένα μεγάλο δώρο στην Ουκρανία: την Κριμαία.
Η παραχώρησή της, μια παράγραφος όλη κι όλη, δημοσιεύτηκε στην Πράβντα στις 27 Φλεβάρη εκείνου του έτους.




«Διάταγμα του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ δια του οποίου μεταφέρεται η επαρχία της Κριμαίας από τη Ρωσική Δημοκρατία στην Ουκρανική Δημοκρατία, λαμβάνοντας υπόψη τον ενιαίο χαρακτήρα της οικονομίας, τη γεωγραφική γειτνίαση και τους στενούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της επαρχίας της Κριμαίας και της Ουκρανικής Δημοκρατίας και εγκρίνεται η κοινή παρουσία του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της Ρωσικής Δημοκρατίας και του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της Ουκρανικής Δημοκρατίας κατά τη μεταβίβαση της επαρχίας της Κριμαίας από τη Ρωσική Δημοκρατία προς την Ουκρανική Δημοκρατία»…