9.3.14

Waiting for a Miracle...

Leonard Cohen







Τα … σαράντα του Πασόκ.



Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υπό κανονικές συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ θα συμπληρώσει (;) 40 χρόνια από τη γέννησή του.
Για την ακρίβεια, στις 3 του Σεπτέμβρη, συμβολική ημερομηνία που επέλεξε ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου και  αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος από τους μόλις τέσσερις ηγέτες που άλλαξε στη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών της ζωής του.   




Αυτή φυσικά είναι η αισιόδοξη εκδοχή.
Διότι η απαισιόδοξη- και ίσως η πιο ρεαλιστική- λέει πώς το ΠΑΣΟΚ δεν θα προλάβει να φτάσει μέχρι τον εορτασμό των 40 χρόνων ζωής.


Ο Σύριζα και η δική του Ρόζα….



«Κλέβω εκκλησία» αλλά θα πω πως, ακόμη κι εγώ, ξέρω πως ο Γιαννόπουλος είναι της «Ρόζας», που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan και η οποία ουδεμία σχέση έχει με την αείμνηστη αοιδό Ρόζα Εσκενάζυ.
Είναι απλώς η ονείρωξη των εγχωρίων για την Ρόζα Λούξεμπουργκ, που βέβαια το έλεγε η περδικούλα της και δεν έκανε «επανάσταση θερμοκηπίου», μέχρι που δολοφονήθηκε από το εξίσου υπαρκτό αντίπαλο άκρο των «Ελευθέρων Σωμάτων», που αποτέλεσαν την μήτρα των εθνικοσοσιαλιστικών Ταγμάτων Εφόδου.



Όποιος ξεθάψει το κεφάλι του από την άμμο, θα δει πως μέσα και πέριξ της Κουμουνδούρου, εκτός μερικών επαγγελματιών αριστερών εκατομμυριούχων βουλευτών, κολλητών του Αλέξη, εκτός από τον Λαφαζάνη, τον Ήσυχο και άλλους, που πιστεύουν σε κάτι με συνέπεια κι ας διαφωνούμε, εκτός από τον Σκουρλέτη, που είναι συνέχεια μες την ξινίλα, λες και του ‘φαγε ο γάϊδαρος το ψωμί, υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν με συμπάθεια ή και θαυμασμό για τους τρομοκράτες ή δείχνουν ανοχή στους κουκουλοφόρους.


Στην άγρια Δύση της οδού Βαλαωρίτου…



Η περίπτωση της Βαλαωρίτου είναι η πιο εξώφθαλμη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη του τι σημαίνει λάθος ανάπτυξη, λάθος επιλογές, έλλειψη τάξης, πυγμής και αποφασιστικότητας.



Μια παραδοσιακή γειτονιά της πόλης που μέχρι δέκα χρόνια πριν έσφυζε από παραγωγικότητα, μικρές βιοτεχνίες, εδώδιμα-αποικιακά, χρώματα και σιδηρικά, παραδοσιακούς νοικοκυραίους έμπορους που κληρονομούσαν τις επιχειρήσεις τους από τους γονείς τους και τις κληροδοτούσαν στα παιδιά τους…


Αφήστε το Πασόκ να σβήσει ήρεμα…



 Λίγο παλιό, αλλά επίκαιρο, αν λάβουμε υπόψη τους επιθανάτιους σπασμούς του Βενιζέλου, και των διάφορων καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών και μη του βαθέως Πασόκ, που ψάχνουν τρύπα για να χωθούν (βλέπε Σύριζα) μπας και επιβιώσουν πολιτικά, πουλώντας σωτηρία στους ζαλισμένους ιθαγενείς….




…Το τελευταίο διάστημα ζούμε το κύκνειο άσμα ενός κόμματος, που σημάδεψε ανεξίτηλα τα τελευταία 35 χρόνια τον τόπο μας.
Ζούμε το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε.
Και ο επιθανάτιος ρόγχος του είναι δυνατός.
Απειλώντας να μας πάρει όλους μαζί του….

Συνέντευξη Φαήλου…



Λίγα 24ωρα μετά την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εξαπολύει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι «τα δύο άκρα δεν είναι θεωρία αλλά πραγματικότητα» και εκτιμά ότι στο δρόμο προς τις διπλές εκλογές του Μαΐου, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πολιτεύεται ανεύθυνα».

 



Τι απέγινε η πτήση της Malaysia Airlines;



Οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων ή έστω θυμάτων από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε χθες, είναι πλέον ελάχιστες έως μηδαμινές.



Τα κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το αεροπλάνο μάλλον έπεσε στις νότιες ακτές του Βιετνάμ χθες το μεσημέρι, την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ κα Πεκίνου.

Να γιατί με τα χρόνια παχαίνουμε πιο εύκολα…



Η αιτία βρίσκεται στη μείωση του «καφέ» λίπους που επικάθεται γύρω από τον αυχένα και που βοηθάει στο να μεταβολιστεί το λεγόμενο το «κακό λίπος».




Με την αύξηση της ηλικίας πράγματι γίνεται πιο εύκολο να αυξηθεί το βάρος παρά να μειωθεί.
Και αυτό οφείλεται στην μείωση του «καφέ» λίπους όπως λέει μια ομάδα από Ιάπωνες βιοχημικούς.