10.3.14

Kryptonite...

Three Doors Down...




Αληθινά; Ίσως. Βαρετά; Σίγουρα…



Tο 1983 το γερμανικό περιοδικό «Stern» αγόρασε αντί 9 εκατ. μάρκων τα ημερολόγια του Αδόλφου Χίτλερ, τα οποία κάλυπταν την περίοδο από το 1932 έως το 1945. Σύμφωνα με το «Stern», είχαν εξαχθεί παράνομα από την Ανατολική Γερμανία από κάποιον «Δόκτορα Φίσερ».
Οι «Sunday Times» ζήτησαν να αγοράσουν τα δικαιώματα δημοσίευσής τους στην αγγλική, αλλά προτού αγοράσουν το υλικό έπρεπε να εξεταστεί από τον μεγάλο Αγγλο ιστορικό Χιου Τρέβορ-Ρόπερ.



Ο Ρόπερ πέταξε στην Ελβετία, όπου φυλάσσονταν τα ημερολόγια μαζί με ένα αρχείο εγγράφων του Χίτλερ.
Εξέτασε τον γραφικό χαρακτήρα και τα στοιχεία που αναφέρονταν και αποφάνθηκε ότι είναι αυθεντικά…

Ουκρανία: Μια άλλη οπτική…



Παρακολουθώντας τα γεγονότα στο Κίεβο, προκαλεί εντύπωση η πλαστογράφηση του σκιαγραφήματος της εγχώριας νηπιακής σκέψης από αναλυτές με σταλινικά στερεότυπα, στον κατ’οίκον τοίχο των εντυπώσεων.



Με συναίσθημα αποπνικτικό, νωπές μνήμες από το μίσος των Ουκρανών κατά των Εβραίων, η σκέψη σχηματοποιείται με ανταύγειες θανάτου από τα νεογοτθικά πρωσικά ενδιαιτήματα, όταν οι Σάξονες αμφιταλαντεύοντο μεταξύ της εκάστοτε εμπειρίας και της αγάπης για το ολοκληρωτικό πέπλο στην Σιλεσία, υπό το μελαγχολικό εγκύπτον βλέμμα της Μαρίας Θηρεσίας.
Συμβαίνει ξανά…



Η ιστορία του Δημήτρη Παναγόπουλου έχει Αύρα Εσπερινή…



Με το τραγούδι Αύρα, ο Δημήτρης Παναγόπουλος έγινε γνωστός πριν από σχεδόν 30 χρόνια. 




Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί τι απέγινε αυτό το μεγάλο ταλέντο, και σκαλίζοντας στο ίντερνετ βρήκα μια συνέντευξη που έδωσε πριν μερικά χρόνια, απ' την οποία έμαθα ότι είναι ένας παγκόσμια διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα της Βιοφυσικής!
Και χάρηκα πολύ…

Και απεργώ, και πληρώνομαι…!



Η Σύγκλητος του ΕΜΠ ζήτησε εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας να πληρωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, που συμμετείχαν στις απεργίες για τη διαθεσιμότητα!
Ομολογώ ότι ως είδηση με εξέπληξε.



Όχι για τον παραλογισμό της κίνησης, αλλά για το ότι πρώτη φορά διατυπώνεται μια τέτοια απαίτηση.
Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ανάγκη.
Σχεδόν πάντα, οι απεργούντες (καθηγητές, επιστημονικό προσωπικό, διοικούντες και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια), αμείβονταν κανονικά, μολονότι απεργούσαν ή έκαναν στάση εργασίας για ποικίλους λόγους.
Έπαιρνε, δηλαδή, το «γαλαντόμο» υπουργείο την πρωτοβουλία να μην διαταράξει τη «γαλήνη» της πανεπιστημιακής κοινότητας, προχωρώντας σε κρατήσεις μισθών.

Ο σταυρός τους χάλασε τη σούπα…



Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικοί» και «δημοκρατικοί» ή «ανανεωτές» -προφανώς κατ’ αντιδιαστολή με τους… οπισθοδρομικούς ή τους συντηρητικούς- αποκαλύπτονται μόλις κάτι βγει εκτός προγράμματος.


Και ο πολιτικός ελιγμός Σαμαρά για σταυρό στις ευρωεκλογές -εκτός του ότι τις κατέστησε εξόχως πολιτικές και ανταγωνιστικές- αποκάλυψε τον αληθινό χαρακτήρα πολλών, κυρίως δε αυτών που ευαγγελίζονταν το νέο, αλλά παζάρευαν εκλόγιμη-διορισμένη θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο…

Δεν είναι ανήθικο… είναι κακογραμμένο!



Συχνά οι δολοφόνοι γράφουν και βιβλία.
Διάφοροι εγκληματίες έχουν γράψει την αυτοβιογραφία τους, συνήθως μέσα από τη φυλακή.
Επίσης, εκτελεστές έχουν γράψει βιβλία.



Μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό ο Ρούντολφ Ες, ο διοικητής του στρατοπέδου του Αουσβιτς, ο οποίος, φυλακισμένος όταν ήταν και καθώς περνούσε από δίκη, συνέγραψε μια συγκλονιστική μαρτυρία για όλα όσα έζησε και έπραξε στο πιο εμβληματικό στρατόπεδο εξόντωσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Ες κρίθηκε ένοχος φυσικά και απαγχονίστηκε.
Το βιβλίο του κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη.

 

Το Ποτάμι μετατοπίζει το πολιτικό σκηνικό;



Αν και είναι εξαιρετικά νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα οι μετρήσεις δείχνουν ότι το «Ποτάμι» έχει το κοινό του.




Στη δημοσκόπηση της Alco για το Newsit και σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές προκύπτουν τα εξής:
Σύριζα 20.9%, ΝΔ 20%, ΧΑ 6.9%, Το Ποτάμι 5.7%, KKE 5.2%, ΑΝΕΛ 4%, ΠΑΣΟΚ 3.8%.
Ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ με 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.
Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 13,6%.