15.3.14

Hope There's Someone...

Antony & the Johnsons.



Δυο λάθη για το Ποτάμι…



Έχω σοβαρές ενστάσεις σε δύο κορυφαία θέματα που περιέχονται στις «απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών», πάνω δηλαδή στις πρώτες γραπτές «θέσεις» που διατύπωσε το «Ποτάμι» και που αποτελούν κατ’ ουσία το «Κείμενο Αρχών» του.




Πρώτον, στη σελίδα 11, κάτω από τον τίτλο «τους φόρους θα τους μειώνατε;», διαβάζω: «Προτείνουμε να καταργηθούν οι εισφορές του κλάδου υγείας σε όλα τα ταμεία και να καλύπτονται από το ΕΣΥ όλοι οι κάτοικοι, ασφαλισμένοι και μη, όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν συνολικά 2-3 δισ. ευρώ, ενώ οι εισφορές θα μειωθούν κατά 4 δισ. ευρώ.» 
Πρόκειται για θέση εντελώς ανεπεξέργαστη, που πατά πάνω σε λανθασμένα οικονομικά στοιχεία…



Το ξέρω, αλλά είναι στη φύση μου….



Όλοι ξέρουμε το περίφημο παραμύθι με τον βάτραχο και τον σκορπιό, που παρότι ο πρώτος βοήθησε τον δεύτερο να διασχίσει το ποτάμι, κουβαλώντας τον στη πλάτη, εκείνος μόλις έφτασαν απέναντι τον τσίμπησε ύπουλα….



«Είναι στη φύση μου», δικαιολογήθηκε…
Και αυτό το μικρό παραμύθι μου ήρθε στο μυαλό μετά από μια συνάντηση που είχα χθες βράδυ με τον παιδικό μου φίλο τον Γ.


Ο Κουτσούμπας, ο Λένιν, ο Αλέξης, και η στάση πληρωμών…



Με προσοχή άκουσα τον Γ.Γ. του ΚΚΕ να υποστηρίζει την μονομερή διαγραφή του χρέους.
Κάτι αντίστοιχο ψελλίζουν διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, βάζοντας στο ίδιο κάδρο και τον κ. Καμμένο και την Χρυσή Αυγή.




Στην ιστορία των χρεοκοπιών , μετράμε περίπου 40 χώρες. Και οι 40 μετά τη στάση πληρωμών αποκόπησαν από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι εις βάρος των λαών τους..
Μα, λέει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, εμείς θα αρνηθούμε κάθε πληρωμή στο διεθνές κεφάλαιο, γιατί θα έχουμε Λαϊκή Συμμαχία!!!!!!
Και αν έχουμε Λαϊκή Συμμαχία , νομιμοποιούμαστε να μην πληρώσουμε χρέη που έχουμε πάρει σαν δάνειο από την αποταμίευση άλλων λαών;
Βεβαίως, το έπραξε ο Λένιν.
Και εδώ αρχίζει το γέλιο.


Η φιλολογία για τη παγκοσμιοποίηση.



Σε εντυπωσιακό αφιέρωμά του με τίτλο «2.000 Χρόνια Παγκοσμιοποίησης», το γαλλικό περιοδικό Histoire αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό κάθε άλλο παρά σύγχρονο είναι.
Ακόμη περισσότερο, πρόκειται για μία ισχυρή τάση που εδράζεται στην φύση του ανθρώπου και τον σπρώχνει πάντα προς την αναζήτηση, την εξερεύνηση, την κατάκτηση και την δημιουργία νέων όρων επιβίωσης. 



Υπενθυμίζει έτσι το γαλλικό περιοδικό ότι στους κόλπους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κάπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι –πολλά χρόνια πριν την έλευση του χριστιανισμού και την παγκοσμιοποίησή του– ήσαν ενωμένοι με το ίδιο δίκαιο, τον ίδιο τρόπο ζωής και με την χρήση της ελληνικής και της λατινικής γλώσσας.
Στο Histoire υπογραμμίζεται επίσης ότι τον 16ο αιώνα, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο, τέσσερα κομμάτια του κόσμου μπορούσαν να βρίσκονται σε επαφή –γεγονός που άλλαξε ριζικά και την πορεία της ανθρωπότητας.

Η αεροπορική τραγωδία, και η πολιτική…



Τα αεροπορικά ατυχήματα είναι πάντα πολιτικά.
Αυτό το αξίωμα μοιάζει πασιφανές, στη περίπτωση της πτήσης 370 της Malaysia Airlines, που γίνεται όλο και πιο «θολή», με αναφορές  ότι το αεροσκάφος πετούσε επί τέσσερις ολόκληρες ώρες μετά την τελευταία επαφή του με τους σταθμούς εδάφους.



Αυτή η πληροφορία αποδίδεται σε κυβερνητικά στελέχη της Αμερικής, που την «πρόσφεραν» εξηγώντας το γιατί οι ΗΠΑ διαθέτουν αμερικανικά στρατιωτικά μέσα προκειμένου να ερευνήσουν για το αεροσκάφος σε νέες ευρύτερες θαλάσσιες περιοχές.
Η έρευνα έχει φτάσει τώρα μέχρι και στον Ινδικό Ωκεανό!

Παραδίνομαι…



Ξέρετε πόσες φορές έχει τροποποιηθεί ο νόμος 2238/1994 για την φορολογία εισοδήματος;
Διακόσιες σαράντα εννέα φορές με ογδόντα ένα διαφορετικούς νόμους!
Ναι, σωστά διαβάσατε, 249 φορές.
Δείγμα γραφής ενός κράτους που δεν σέβεται τον πολίτη. 



Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Η πολυπλοκότητα των νόμων επιτρέπει σε ένα σύστημα συμβούλων και ειδικών να θησαυρίζουν με την ερμηνεία τους!
Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.
Διαβάστε τα όσα θαυμαστά συμβαίνουν στον θαυμαστό μας κόσμο…