28.3.14

Let me stand next to your flower...

The Brian Jonestown Massacre






Η μάστιγα του πελατειακού μας συστήματος…



Στο τέλος, αυτό που θα αποδειχθεί – και μέσω της διεθνούς εμπειρίας – είναι πως το δυστύχημα για την Ελλάδα δεν ήταν αυτό καθαυτό το μνημόνιο, αλλά το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εγκλωβισμένο σε μια εθνοκτόνο πελατειακή συμπεριφορά, «χρειάστηκε» το μνημόνιο για να γίνουν αυτά που το ίδιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορούσε (και δεν τολμούσε) να επιβάλει.



Όλοι αναγνωρίζουν σήμερα πως η προσαρμογή θα εξελισσόταν πολύ πιο ομαλά και όχι με τον βίαιο τρόπο που γονάτισε τη χώρα, αν κάποιες επιλογές αποφασίζονταν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και εφαρμόζονταν σε βάθος χρόνου – και όχι επειδή βρεθήκαμε στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας και οπωσδήποτε σε συνθήκες συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Και γήπεδα θα σας φτιάξουμε….



 Οι φαύλοι, οι ψηφοθήρες και οι κουβαρντάδες (με ξένα λεφτά) ξεσαλώνουν τώρα που έρχονται οι εκλογές.
Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι κλείνουν το μάτι στους ποδοσφαιροπαράγοντες και στους οπαδικούς στρατούς τους.
Τους τάζουν γήπεδα και λεφτά για να πάρουν τα ψηφαλάκια τους.




Την αρχή έκανε ο νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, που έταξε 20 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ, για να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Κι αφού έταξε στην ΑΕΚ, να μην τάξει και στον Παναθηναϊκό;  
Σάμπως δικά του είναι τα λεφτά;


Ο Σύριζα, και ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής.



Πόλεμο στον αριστερό χώρο, και συγκεκριμένα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη περί «τσογλανιού» που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα.
Μαινόμενοι από την Κουμουνδούρου βγήκαν να μιλήσουν για… ήθος που δεν ταιριάζει στην Αριστερά, λες και το ήθος είναι προνόμιο μόνο του αριστερού χώρου.



Τους πείραξε στον ΣΥΡΙΖΑ που η Κανέλλη είπε «τσόγλαν μπόι» τον αρχηγό τους. Ξιφούλκησε ο Κατρούγκαλος και μετά ο Παπαδημούλης και βγήκαν να πουν ότι είναι κρίμα που εμφανίζεται τέτοιο ήθος στο χώρο του ΚΚΕ.
Τόσα χρόνια δεν τους πείραξε ο εκτσογλανισμός της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αλλά τσαντίστηκαν μόλις αναφέρθηκαν σε αυτούς


Αν ο δεσμοφύλακας έσφαζε τον Αλβανό;



ΑΝ , λέγω ΑΝ, ο άτυχος δεσμοφύλαξ που κατεσφάγη απέ τον Αλβανό ισοβίτη, (Ναι ρε παιδιά της Ανταρσία ορέ παιδιά καημένα , ο ισοβίτης ήταν μέσα για διπλή ανθρωποκτονία, διακεκριμένες  ληστείες και ναρκωτικά, κι όχι επειδή έψαλε το τροπάριο της Κασσιανής και έκανε τρισάγια άνευ αδείας της αρμοδίας αρχής, ούτε για τα πολιτικά του πιστεύω που τα χρησιμοποιείτε σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ) είχε σκοτώσει αυτός τον Αλβανό για οποιονδήποτε λόγο (οποιονδήποτε ισοβίτη είπαμε ρε τζιμάνια μην τσιμπάτε περί ρατσισμού ...)
Αρωτώ:



Θα καιγόταν τώρα ούλη η χώρα απ άκρου εις άκρον? Ναι ή ου?
Τα ΜΜΕ παπαγαλάκια θα ανέλυαν επισταμένως και αναδείκνυαν την ανικανότης και οπωσδήποτε τα μοβόρα ένστικτα μπάτσων και δεσμοφυλάκων? Ναι ή ου?
Θα είχαμε πορείες μετά μπάχαλου, πασών των ενώσεων, συνιστωσών, δικτύων, κινημάτων, και δεν συμμαζεύεται εναντία στην κρατική καταστολή? Ναι ή ου?
Θα είχαμε δηλώσεις αποτροπιασμού και παρελάσεις γνωστών επαναστατών βουλευτών διακαναλικώς? Ναι ή ου ?


Η κατάσταση γυρίζει…



Υπάρχει μια εξήγηση, αλλά είναι εντελώς ελληνική.
Συγκεκριμένα, ότι η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αντιστοίχως, εγκατέλειψαν το κόμμα («αποστάτησαν», υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ) προκειμένου να επισκιαστεί το μέγα γεγονός της χθεσινής ημέρας, που ήταν, βέβαια, η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για το αξίωμα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


 Κατόπιν αυτού, πάει, πέταξε η ευκαιρία να βγει ο Τέρενς στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.
Τώρα όλες οι κάμερες του CNN ψάχνουν να ανακαλύψουν τη Γιαταγάνα και τον Γιοβανόπουλο...

Μια ανθρώπινη ματιά σε μια ανείπωτη τραγωδία.



Μια χαμένη (και μη επαληθευμένη) χειρόγραφη επιστολή, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, φαίνεται να ρίχνει νέο φως στην μεγάλη τραγωδία του Τιτανικού.



Η επιστολή γράφτηκε το 1955 στα γαλλικά από την Rose Amelie Icard, που ήταν η μακροβιότερη επιζήσασα Γαλλίδα του ναυαγίου.
Παρουσιάζει την προσωπική και τρομακτική της εμπειρία, για το τι επακολούθησε της βύθισης του υπερωκεάνιου.



Άνθρωπος: Αυτό το τέρας….



Όποιος πιστεύει στο μεγαλείο της ανθρώπινης παρουσίας, καλά θα κάνει να μη διαβάσει το άρθρο του George Monbiot στην βρετανική εφημερίδα Guardian, το οποίο έγραψε μετά τη συμμετοχή του σε ένα επιστημονικό συνέδριο της Οξφόρδης με θέμα τις επιπτώσεις του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη.



Όπως γράφει, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο άνθρωπος τα έκανε όλα μπάχαλο, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη γη.