6.4.14

Knocked Up...

Kings of Leon!



Και τώρα τι;



Ή αλλιώς: Αντώνη Σαμαρά κάντο επιτέλους!

Εν αναμονή της περιβόητης «εξόδου στις αγορές», προσπαθώ με την μικρή εμπειρία που έχω, να συλλάβω στο μυαλό μου τι μοντέλο ανάπτυξης μπορεί να φτιάξει η Ελλάδα.




Κατανοώ πλήρως τον μόνιμο βραχνά της αποπληρωμής του χρέους που θα ταλαιπωρεί την Πατρίδα μου, επομένως κατανοώ και τη μόνιμη στόχευση σε μία ορθή οικονομική διαχείριση, σφιχτή, η οποία θα μας διασφαλίζει τα ετήσια πλεονάσματα και άλλα μακρο- και μικροοικονομικά μεγέθη, που ομολογώ γνωρίζω τις έννοιές τους σαν εμπειροτέχνης της πλάκας και όχι φυσικά ως σπουδαγμένος οικονομολόγος.

Οι Χρυσοί Όρχεις του Περικλή...



Τις προάλλες βρέθηκα τυχαία στο καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης, στο μπαλκόνι, διαβάζοντας στο tablet μου Θουκυδίδη.
Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Οι Μήλιοι παρέμεναν ουδέτεροι στον Πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας και δεν ήθελαν να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία.




Η Αθηναϊκή Συμμαχία ήταν μία πολιτική και στρατιωτική ένωση περίπου 150 αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών, υπό την κηδεμονία της πόλης των Αθηνών, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της περσικής απειλής.
Οι Αθηναίοι λοιπόν, εκθέτουν μια σειρά επιχειρημάτων για να αποδείξουν πως είναι ορθό και προς το συμφέρον της Μήλου να ενταχθεί στην Αθηναϊκή Συμμαχία, όπως μετονομάστηκε η Δηλιακή Συμμαχία όταν ο Περικλής μετέφερε το συμμαχικό ταμείο στην Αθήνα…


Οι κύκλοι των πιστών του Σαμαρά...




Η εκτροπή Μπαλτάκου προκαλεί βαθύ τραύμα στον κύκλο των εμπίστων του Αντώνη Σαμαρά και αποσυντονίζει την ομάδα των πρωθυπουργικών συνεργατών, όπως παραδέχονται και επιτελικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.




Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, διαβεβαιώνουν ότι το ισχυρό σοκ από το «τάνγκο» του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης με τους χρυσαυγίτες, το οποίο συνοδεύεται και από μια αίσθηση «προδοσίας» του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να προκαλέσει περαιτέρω ανατάραξεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο και μάλλον ενοχλημένος τις προτροπές για αλλαγές στον κύκλο των στενών συνεργατών, τις οποίες απευθύνουν - υπό το βαρύ κλίμα που δημιουργεί η υπόθεση Μπαλτάκου - στελέχη του ΠαΣοΚ, αλλά παρασκηνιακά και από το γαλάζιο στερέωμα.


Στη κολυμπήθρα του Τράγκα!



Μοιάζει με ηθοποιό χωρίς ταλέντο, αλλά δηλώνει δημοσιογράφος, εκδότης και δεν ξέρω τι άλλο.
Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει το ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής».
Οργανώνει τηλεοπτικά πάνελ με καλεσμένους αποκλειστικά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.



Και εκεί -υποτίθεται- τους κάνει ερωτήσεις.
Ουσιαστικά, τους κάνει πάσες για να πούνε όσα θέλουν.
Χωρίς ουσιαστικό αντίλογο, αφήνει τα μέλη της (και με δικαστική βούλα) εγκληματικής οργάνωσης ν' απλώσουν τις ρατσιστικές τους απόψεις με περίσσια άνεση…


Στη θέση του … Σαμαρά.



Ένας καλός αλλά πολιτικά εντελώς ασήμαντος δικηγόρος έγινε γραμματέας της κυβέρνησης στην πιο κρίσιμη και πιο δύσκολη συγκυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, διότι ο στενός του φίλος αναδείχθηκε πρόεδρος της ΝΔ και μετά πρωθυπουργός της χώρας.



Και του εμπιστεύτηκε μια καίρια θέση, διότι έτσι γίνεται με τους παλιούς φίλους που έχουν και ικανότητες: τους τοποθετείς σε νευραλγικές θέσεις για να κοιμάσαι ήσυχος...

Τυχεροί… άτυχοι.



Μια γυναίκα στο Portland της  Maine προβληματίστηκε με έναν άστεγο ο οποίος καθυστερούσε  στο ΑΤΜ όπου περίμενε τη σειρά της, και για αυτό κάλεσε την αστυνομία.
Όπως όμως αποδείχθηκε, υπήρχε σοβαρός λόγος για τη καθυστέρηση…



Ο άστεγος ζητούσε επανειλημμένα χρήματα από το μηχάνημα, και αυτό του τα έδινε!

Δημοσκοπήσεις…



Προβάδισμα 2,1 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των Ευρωεκλογών δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 21,8%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποσπά το 19,7% της λαϊκής ψήφου.



Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ίδια ποσοστά, ενώ η ΝΔ εμφανίζει άνοδο 2,2 μονάδων.