27.4.14

Octopus...

Syd Barrett.......



Οι κίνδυνοι των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.



Οι ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει μια χρηματοπιστωτική «βόμβα νετρονίου».
Εδώ και 12 χρόνια, μια ελίτ ομάδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ακονίζει τα μαχαίρια του οικονομικού πολέμου, σχεδιάζοντας τρόπους και μεθόδους που θα γονάτιζαν το οποιοδήποτε κράτος, χωρίς να χρειαστεί να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.



Η στρατηγική αυτή βασίζεται στον ηγεμονικό έλεγχο του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, μέσα από ένα δίκτυο συμμαχιών, και της συγκαταβατικότητας των ουδέτερων κρατών.
Πρόκειται για το Manhattan Project του 21ου αιώνα!


Η απατηλή λάμψη της ψευδοεπιστήμης.



Δεν είναι ψέμα, αν εσύ το πιστεύεις
George Costanza
Οι τρεις κυρίες που κάθονταν ακριβώς από πίσω μου στο θέατρο συζητούσαν στο διάλειμμα για τον συγγραφέα.
Το έργο ήταν ο Θείος Βάνιας και ο συγγραφέας ο Άντον Τσέχωφ, ο οποίος, σύμφωνα με τη μία από τις κυρίες που φαινόταν να ξέρει πολλά, ήταν δημόσιος υπάλληλος.



Η ίδια κυρία, με αφορμή τις γνώσεις της για τα επαγγελματικά του Τσέχωφ, συνέχισε να εντυπωσιάζει τις φίλες της κάνοντας μια σύντομη ανάλυση της σχέσης της τέχνης με την εργασία στο δημόσιο.
Ο Τσέχωφ, όπως και οι υπόλοιποι λογοτέχνες-δημόσιοι υπάλληλοι, διοχέτευε στο έργο του την ανεκμετάλλευτη δημιουργικότητά του.
Βέβαια, στην πραγματικότητα, ο Τσέχωφ ήταν γιατρός και αρκετά ευκατάστατος γαιοκτήμονας ώστε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε πολλές περιπτώσεις.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυρία στην πίσω σειρά δεν το γνώριζε, το πρόβλημα είναι ότι κατασκεύασε μία ολόκληρη θεωρία για την ιστορία της λογοτεχνίας βασισμένη στις ελλιπείς της γνώσεις που όμως διέδιδε με μεγάλη αυτοπεποίθηση.



Γκάζι… φρένο για τη Χρυσή Αυγή.



Με... δόσεις θα προχωρήσει η Βουλή τις άρσεις ασυλίας των υπολοίπων χρυσαυγιτών βουλευτών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι δύο εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» για τον κίνδυνο αποφυλάκισης των υποδίκων από τη στιγμή που καθυστερεί η κοινοβουλευτική διαδικασία.



Πάντως, ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν δεσμεύεται χρονικά για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν θα γίνει συνολικά για όλους ή χωριστά για κάποιους και αν θα ολοκληρωθεί πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.
«Αυτονόητο είναι ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές και θα σας γνωρίζω την έκβαση της διαδικασίας για έκαστη περίπτωση» επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής σε χθεσινή απαντητική επιστολή του προς τις δύο ανακρίτριες.

Τρόλαραν και τον … Σαμαρά!



«Θύμα» μιας ιδιαίτερα διαδεδομένης «απάτης» που μαστίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπεσε και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.



Ο άγνωστος «δράστης» δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook, με το όνομα Αντώνιος Σαμαράς, και έσπευσε μάλιστα να απευθυνθεί στους «φίλους» του, με ένα κείμενο, το οποίο, από τη γλαφυρότητα και μόνο των διατυπώσεων, κάνει... «μπαμ» ότι δεν θα μπορούσε να έχει γραφτεί από τον πρωθυπουργό, όπως σημειώνει το «Έθνος».

Ο ιός της γραφειοκρατίας…



Ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα.
Επρεπε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, δηλαδή το έκτακτο επίδομα των 500 ευρώ, σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους;




Η προφανής απάντηση είναι ότι για λόγους πολιτικούς κυρίως ή και οικονομικούς όπως είναι η τόνωση της κατανάλωσης έπρεπε να δοθούν μετρητά σε κατηγορίες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες διαβίωσης.
Συνδέθηκε μάλιστα η παροχή αυτή με το πρωτογενές πλεόνασμα και πάλι για προφανείς λόγους.
Ολα αυτά είναι αυτονόητα και εξηγούνται εύκολα.
Το ανεξήγητο προκύπτει από τον τρόπο που μοιράζεται το επίδομα, δηλαδή τα 525 εκατ. ευρώ.

Συνηθισμένα λάθη στην ορθογραφία ομόηχων λέξεων…



 
·       το τείχος - ο τοίχος
·       έχω κλίση στη μουσική (κλίνω) - πήρα κλήση από το δικαστήριο (καλώ)
·       σύγκλιση απόψεων - σύγκληση συνεδρίου - σύγκλειση δοντιών
·       ετερόκλιτο ουσιαστικό - ετερόκλητο πλήθος
·       κλείνω την πόρτα - κλίνω το ρήμα



·       η εξάρτηση από τα ναρκωτικά (εξαρτώ) - η εξάρτυση του στρατιώτη (εξαρτύω) - η εξάρτιση του πλοίου (εξαρτίζω)
·       σάτιρα, σατιρίζω, σατιρικό ποίημα, Σάτυρος (μυθ. ακόλουθος του Διονύσου), σάτυρος (ασελγής), σατυρικός (ο του Σατύρου), σατυρικό δράμα (το αρχαίο λογοτεχνικό είδος) αλλά σατιρικός συγγραφέας.