7.5.14

Τσιφτετέλι...

Τρύπες.



«Πωλούνται ντέφι και μαϊμού» για πασόκους…



Συνεχίζω, ματαίως, την προσωπική μου «δημοσκόπηση» σε αναζήτηση των υποτιθέμενων ψηφοφόρων του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς.
Οποιον έχω ή δεν έχω το θάρρος και ξέρω ή υποψιάζομαι ότι ψήφιζε κάποτε ΠΑΣΟΚ ή θα μπορούσε να ψηφίσει ή ξέρει κάπου κάποιον που θα ψήφιζε τώρα το παρενδυτικό ρετάλι του πάλαι ποτέ κραταιού δημιουργήματος του Ανδρέα Παπανδρέου τον ρωτάω.




Τελικά, η «δημοσκόπησή» μου μετατράπηκε σε αναζήτηση αγνοουμένων του Μικρασιατικού.
Θυμάστε προ δεκαετιών την καταθλιπτική και ιστορικά διδακτική ραδιοφωνική εκπομπή αναζητήσεων του Ερυθρού Σταυρού;
Ακουγες, π.χ., «αναζητείται ο Ευάγγελος Χ. του τάδε.
Τελευταία φορά εθεάθη στην υποχώρηση από το Τουμλού Μπουνάρ.
Τον αναζητεί η αδερφή του» κ.λπ.
Πενήντα χρόνια μετά, το 1970!
Κάπως έτσι ψάχνω ματαίως…

Ιδού το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας…



Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που θα πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χθες πως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν τα ποσοστά της Ελιάς είναι πολύ χαμηλά, κάτι που όμως ισχύει και για τη ΝΔ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε με άλλα λόγια αυτά που είπε πριν από λίγες ημέρες , ότι δηλαδή "η ΝΔ είναι μικρό κόμμα", ότι η" λογική του δικομματισμού και της αλαζονείας των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέθανε. Άλλο 47 άλλο 30...".




Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας κι αυτός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (τι σύμπτωση!) είπε «όχι» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όσο συνεχίζει να είναι στρατηγικά ενταγμένο σε μία συνεργασία με τη Ν.Δ. Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαστεί με τη ΝΔ ο κυρ Φώτης θα συνεργαστεί μαζί του στο πλαίσιο "μιας προοδευτικής κεντροαριστεράς"
Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι « μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα».


Ο «χιψτερισμός», και το… Ποτάμι.



Τα τακούνια-νάνοι της υποψήφιας του Ποταμιού Φανής Σπυριδάκη αποτελούν σπουδαία συμβολή στη μελέτη της φαινομενολογίας του χιψτερισμού.



Η δαψίλεια των συνδηλώσεών τους αποφέρει πυκνούς ερμηνευτικούς χυμούς, προνομιακή δίοδος προς μια σφαιρικότερη σύλληψη και κατανόηση, σε ένα δεύτερο επίπεδο, της αενάως διαφεύγουσας ουσιολογίας του hip…


Της προόδου, αλλά όχι της Αριστεράς…



Το προοδευτικό πρόσημο»... Αν δεν κάνω λάθος, εγώ ο κεντροδεξιός, αυτό είναι το ζητούμενο στις μέρες μας: το ζητούμενο, δηλαδή, για όσους εντάσσονται στην κεντροαριστερά της κυβέρνησης. (Θυμίζω ότι, όσο και αν οι πρωταγωνιστές του δράματος δεν το αντιλαμβάνονται πλήρως, στην πραγματικότητα, έχουμε κυβέρνηση της δεξιάς και της αριστεράς πλευράς του κέντρου ― αυτό έχουμε στην πράξη και τα λοιπά είναι του ***, μετά συγχωρήσεως...).



Για το θρυλικό «προοδευτικό πρόσημο», λοιπόν, ερίζουν πασόκοι και δημαρίτες: ποιος το έχει πιο μεγάλο το πρόσημο, με την έννοια του πιο προοδευτικού.



Δεν είναι γιος μου…



Την επίσημη διάψευση του φερόμενου ως πατέρα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διαθέτει πλέον και με τη βούλα κάθε ενδιαφερόμενος.


Οι εκλογές κρύβουν τεκτονικές ανατροπές…



Η πολιτική ηγεσία του τόπου δείχνει να βρίσκεται μακράν νυχτωμένη.
Μεταχειρίζεται διλήμματα και κολπάκια της εποχής της ευημερίας προκειμένου εκβιάσει την κοινή γνώμη και να συλλέξει τις απαραίτητες ψήφους για την πολιτική της επιβίωση και τη νομή της εξουσίας.



«Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ»; Είναι το δίλημμα που θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη διαθέτοντας την στοιχειώδη πολιτική επάρκεια να αντιληφθεί πως το δίλημμα τούτο μπορεί να αντηχεί στα αυτιά της πλειοψηφίας ως: «Επιλέξτε μεταξύ του τρόπου ζωής της Γερμανίας ή της Βουλγαρίας του Ζίβκωφ», με τα νάματα της ιδεολογίας της  οποίας διαπαιδαγωγήθηκε κι ο ίδιος.