17.5.14

California...

Mazzy Star...




Εκλογές 2014: Μερικές σκόρπιες σκέψεις…



ώρα, στο παραπέντε)
Αυτές τις μέρες, τέλη προεκλογικής περιόδου έχει κανείς τόσα ερεθίσματα να κάτσει να γράψει γι’ αυτά ή με βάση αυτά, που αν έχει την τεμπέλικη ιδιοσυγκρασία μου καταντάει τελικά να μη γράφει τίποτα – θυμίζοντας έτσι το γάιδαρο που ψόφησε από πείνα και δίψα έχοντας μπροστά του και φαϊ και νερό αλλά χωρίς να μπορεί να αποφασίσει από πού να αρχίσει.



Τελικά, αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο που να τα περιλαμβάνει όλα.
Ή σχεδόν όλα.
Και σχετικά συνοπτικά – κάτι που ίσως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, σοβαρή μερίδα του κοινού μου, περίπου οι μισοί (δηλαδή κανά 5-6 άτομα), μου λένε ότι συχνά έχω την τάση να πλατιάζω υπερβολικά. Πάμε λοιπόν:

Αξίζει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή!



Το antinews αποφεύγει για ευνόητους λόγους να στηρίξει συγκεκριμένους υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Στην περίπτωση όμως της Χριστίνα Γιαννόπαπα πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση γιατί της αξίζει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη.



Γεννήθηκε το 1976 στo Χαλάνδρι Αττικής με καταγωγή από την Χίο και την Αρκαδία.
Ξεκίνησε σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς…


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εκλογές.



-Πότε και γιατί ψηφίζουμε;
Οι εκλογές για την ανάδειξη περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας, συμβούλων τοπικής κοινότητας και εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014.



Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας (εάν δηλαδή κανένας συνδυασµός δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθµού των έγκυρων ψηφοδελτίων δηλ. 50%+1 ψήφο), αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014, τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά κέντρα
Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιοδήποτε λόγο σε έναν Δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα αυτή θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014.

Οι εκλογές και η… Φωτούλα!



Και σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο μύρισε τσίκνα· μύρισε Ελλάδα.
Στρατιές οι σημαντικοί υποψήφιοι και ανθυποψήφιοι, εξευτελιζόμενοι (οι περισσότεροι ανεπιγνώστως) ενώπιον ακόμη πιο σημαντικών «λειτουργών της “Ενημέρωσης”», ασημαντολογούν κενολογώντας ακαταπαύστως.



Τηλεοράσεις, πληρωμένες ηλεκτρονικές και έντυπες φυλλάδες, νοικιασμένες ραδιοφωνικές φωνές μάς έχουν γεμίσει ξύγκι, αφού η γουρουνοκεφαλή και τα θεόρατα σβέρκα του ματσωμένου μαουνιέρη του Πειραιά έχουν γεμίσει τον τελευταίο καιρό το σύμπαν (πάντα με το αζημείωτο).

Έχω ένα όνειρο…



Έχω ένα όνειρο. Αυτή ήταν η συνταρακτική φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην ιστορική του ομιλία στην Ουάσιγκτον, στις 28 Αυγούστου 1963.
Είχε πει τότε στις 200.000 ανθρώπων που τον άκουγαν και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν την ομιλία του: «Σας λέγω σήμερα φίλοι μου, ότι παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της στιγμής, έχω ακόμη ένα όνειρο» και μίλησε για το όνειρό του, ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν κάποτε την αυταπόδεικτη αλήθεια πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσοι.



Ο ίδιος δεν το έζησε, όμως το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.
Σήμερα στις ΗΠΑ Πρόεδρος είναι Αφροαμερικανός...

Βασίλης Κανούσης… Σίγουρα βήματα.



Γράφει  ο φίλος μας  Βασίλης Κανούσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς:
Στις εκλογές της 18ης Μαΐου θα κριθεί αν και τα επόμενα χρόνια θα είναι για την πόλη μας περίοδος έργου και δημιουργίας, ή αν θα αφήσουμε το μέλλον μας στην τύχη.




Αν θα προχωρήσουμε μπροστά με Σίγουρα Βήματα ή αν πάμε στα «τυφλά» ρισκάροντας με επιλογές που δεν έχουν ούτε συγκεκριμένο όραμα, ούτε ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον της πόλης μας.