19.5.14

Young Turks...

Rod Stewart



Τσιπρισμός και Πασοκαρία…



Θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί τι είναι αυτές οι εκλογές.
Τι ψηφίζουμε δηλαδή και ποιος είναι ο στόχος και το κίνητρο για να ξεκουνηθούμε από τον καναπέ μας και να πάμε στις κάλπες.
Είναι μήπως μια ακόμη κυριακάτικη βόλτα όπου περνάμε από το εκλογικό κέντρο και ρίχνουμε μια ψήφο χωρίς νόημα;




Είναι μια ηλιόλουστη Κυριακή όπου δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε και καλύτερα είναι να πιούμε κανένα τσίπουρο γιατί έτσι θα τιμωρήσουμε τον κακό Σαμαρά και την άθλια κυβέρνηση που μας φλόμωσε στα μνημόνια;
Ή μήπως είναι τελικά μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης;
Μήπως είναι τελικά η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων που θα κρίνει την κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα;


Γιατί δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ…



 Όπως κάνω και άλλες φορές, είδα μια ανάρτηση στο facebook, μου άρεσε, και την αναδημοσιεύω (ελπίζοντας πως δεν θα συγχυστεί ο συντάκτης της).
S.A.



Ο τίτλος δεν εμπεριέχει κάποια πρωτοτυπία, νιώθω όμως την υποχρέωση να τοποθετηθώ προς τους ανθρώπους που με γνωρίζουν ως ενεργό στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη, της προδικτατορικής ΕΔΑ, του ΚΚΕ-εσ και της ΕΑΡ.
Τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς τον ψήφιζα μέχρι την κρίση αλλά δεν ήμουν πια ενεργό στέλεχος γιατί από πολύ πριν είχα διαφωνήσει με τις θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς στο Άρθρο 4 και την περίεργη εμμονή της στην απλή αναλογική.
Η κρίση χρεωκοπίας της χώρας μου άνοιξε τα μάτια…

Ο Σαμαράς απέτυχε…



Σε εννέα Περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός Β” γύρου, η Νέα Δημοκρατία σε μία
Δώδεκα Περιφέρειες διεκδικεί η Νέα Δημοκρατία, επτά το ΠΑΣΟΚ, πέντε ο ΣΥΡΙΖΑ και μία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού.
42 Πρωτεύουσες Νομών διεκδικούν οι υποψήφιοι της Ν.Δ., επτά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε 9 Περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ σε 2
Όλη η Ελλάδα είναι μπλε…
Κι όμως, ο Σαμαράς απέτυχε!!!



Μη ρωτάτε εμάς γιατί, ρωτήστε τους δεξιούς που από χθες το βράδυ, έχουν ξεχυθεί στα social media και βρίζουν το Σαμαρά…
Κατ” αυτούς, αυτοί είναι οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες!!!
Άβυσσος η ψυχή του δεξιού!!!

Η Γιούλα Μπουρδόλη αναλύει το εκλογικό αποτέλεσμα.



Εκεί που χθες αργά το βράδυ καθόμουν μόνη μου τρώγοντας πατατάκια, πίνοντας βερμούτ,  και παρακολουθώντας μια παλιά βιντεοταινία του λατρεμένου Κώστα Τσάκωνα, χτύπησε το τηλέφωνο μου.
Τρόμαξα η γυναίκα, καθότι μόνη και απροστάτευτη, θεώρησα πως ίσως να είναι κανένας από τους διάφορους περίεργους που συνεχώς με παρενοχλούνε, θέλοντας να συνάψουν ανομολόγητες σχέσεις μαζί μου, καθότι με βρίσκουν ποθητή.
Κάποιοι μάλιστα αδίστακτοι επιμένουν να με καταστήσουν έγκυο, και μετά να με αποκαταστήσουν και ως γυναίκα.


 Φυσικά δεν ενδίδω σε τοιούτου είδους ακόλαστες προτάσεις, αφού παραμένω πιστή στον όρκο που έδωσα στο μνήμα του πατέρα μου να παραμείνω άγαμη, τιμώντας τη σεπτή μνήμη του.
Ήταν άλλωστε παρασημοφορημένος ήρωας της ενδόξου αγροφυλακής, και καθόλου τυχαίος, αφού διατέλεσε και δεύτερος υπασπιστής του Βύρωνα Πολύδωρα, και εξαιτίας του ηρωισμού του εμένα με βάφτισε η βασιλομήτωρ Φρειδερίκη…

Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά.



Κάτι δεν πάει  καλά Πρόεδρε...

Δεν ήθελα πριν από τις εκλογές να το πω Πρόεδρε, αλλά οι επιλογές προσώπων της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ήταν κακές.



Σιχαίνομαι να είμαι «μετά Χριστόν Προφήτης»...
Δεν ξέρω τι φταίει ή τι σχέδιο μπορεί να υπήρξε (σιχαίνομαι τις συνομωσιολογίες) αλλά δε μπορεί το κόμμα μας να επιλέγει ανθρώπους σαν τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον κ. Καλαφάτη, τον Κ. Ιωαννίδη.
Εξαίρεση ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος πραγματικά έκανε τη διαφορά, αλλά...



Βενιζέλος, ο Έλληνας Κάπτεν Αμέρικα!



Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Βενιζέλος σημειώνει δίχως περιστροφές τον ευεργετικά καθοριστικό ρόλο που έπαιξε για τη σωτηρία της χώρας.




Ο Βενιζέλος επικαλείται τη σημαίνουσα συμβολή του στη σωτηρία της πατρίδας. Μας σώζει σχεδόν σε καθημερινή βάση καθώς παρουσιάζει τον εαυτό του, δηλαδή μόνος του, ως μια ελληνική και ενισχυμένη εκδοχή του Κάπτεν Αμέρικα. Ο Κάπτεν Βαγγέλης, λοιπόν, σπαταλά εις μάτην την αμφιλεγόμενη πλέον ευφυΐα του προκειμένου να πείσει τους αγνώμονες αλλά και ανόητους Έλληνες για την τεράστια συμβολή του.