25.5.14

Coming...

From the movie Orlando, Jimmy Somerville.



Μόνος μου στο παραβάν…



«Σήμερα δεν είναι μια Κυριακή σαν τις άλλες.
Την Τετάρτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές και ξύπνησα νωρίς για να διαβάσω. Σήμερα, όμως, έχει και εκλογές.
Πρώτη μου φορά θα ψηφίσω, πρώτη φορά θα δώσω και εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.




Την Τετάρτη θα βρεθώ μπροστά σ' ένα θέμα Έκθεσης και σήμερα μπροστά σε μια κάλπη.
Και στα δύο, θα είμαι το ίδιο αμήχανος και αγχωμένος.

Επιτέλους ψυχραιμία…



Η ελληνική πρωτοτυπία των εκλογών, που διεξάγονται αύριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι ότι -στη χώρα μας- προσέλαβαν μορφή δημοψηφίσματος-ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.




Είναι αλήθεια ότι το θέμα ετέθη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και από άλλους ήσσονος σημασίας πολιτικούς σχηματισμούς.
Με βάση, όμως, τα κρατούντα εν Ελλάδι ήθη, η συμπεριφορά της αντιπολιτεύσεως και ιδιαίτερα της αξιωματικής δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη.



Βλάκας λαός…



 Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ένας πολύ συμπαθητικός νέος, καμιά τριανταριά χρονών, και αν δεν διακινδύνευα τον σεξισμό θα τον έλεγα και ωραίο.
Είναι εύλογο όμως λόγω ηλικίας να έχει περιορισμένες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, ή έστω, αν έχει ασυνήθιστα πολλές για την ηλικία του, οφείλει να είναι πιο συγκρατημένος και λιγότερο πατερναλιστικός (για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση μάλλον οικεία του).




Είναι ασύμμετρο ένας σχετικά άπειρος πολιτικός να προεξοφλεί τον μειωμένο καταλογισμό για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Καιροσκοπισμός, κυνισμός, ή αλλιώς ότι έλεγε ο Μπαλτάκος…



Ο φίλος μου Ντίνος Χρυσικόπουλος σε μια ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο αναφέρει ότι «έτσι όπως πάει το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σε λίγο αντί ο Γλέζος να ζητά τις πολεμικές αποζημιώσεις από τα εγκλήματα των ναζί, θα κληθούμε να τους δώσουμε εμείς για παράβαση των όρων πολέμου στην μάχη της Κρήτης»!
Μια φράση που καταδεικνύει με απόλυτη ακρίβεια και σαρκασμό την θλιβερή πραγματικότητα.



Το όψιμο φλερτ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του προέδρου του με τους ψηφοφόρους αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποτελεί την κορύφωση του καιροσκοπισμού και του κυνισμού που κυριαρχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καταδεικνύουν και πόσο ανιστόρητοι είναι.


Πολιτική και στυλ…



Η «μαγκούρα» του Γκόρτσου μπορεί να μην πήγε τελικά στη Βουλή, λόγω… μακιαβελικών χειρισμών από την πλευρά των Τεπενδρήδων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποια σύμβολα δεν είναι εκείνα που συνδέονται άμεσα μεταξύ λαού – πολιτικών.




Το ζιβάγκο του Ανδρέα για παράδειγμα, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα στυλιστικό statement της εποχής.
Η κωδικοποιημένη εικόνα ενός πολιτικού, κάνει πιο εύκολη την «ανάγνωσή του» από τον λαό.
Επίσης, υπάρχουν δύο εικόνες των πολιτικών.
Η επίσημη, εκείνη δηλαδή που θα πρέπει να δείχνει σεβασμό προς τους θεσμούς. Από την άλλη, υπάρχει η χαλαρή, εκεί που πρέπει να φαίνεται πως είναι ένας από το λαό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ.



Παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο, ειδικά σήμερα.

Καλές οι περισπούδαστες αναλύσεις, οι φιλότιμες προσπάθειες ερμηνείας των εξελίξεων, και οι διάφορες προτάσεις τακτικισμού, στρατηγικής, κλπ. προκειμένου οι ψηφοφόροι να αντιληφτούν τι παίζει, και η ΝΔ του Σαμαρά να πάρει τα πάνω της.
Δυστυχώς όμως, η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας είναι διαφορετική.



Και αυτό διότι ότι και να λέμε, ο περισσότερος κόσμος είναι στον… κόσμο του.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με ένα φίλο μου, τον οποίο προσπαθούσα επί μία ώρα να πείσω για την κρισιμότητα της κατάστασης, και για την ανάγκη στήριξης του Σαμαρά, απέναντι στη λαίλαπα των συνιστωσών, που απειλούν να κάνουν την Ελλάδα Σομαλία…

Η σημερινή κάλπη καθορίζει το αύριο!



Η εντολή στον Αντώνη Σαμαρά είναι εντολή ζωής για τη χώρα!
Το τι σημαίνουν οι λέξεις συνέπεια και ασυνέπεια δε θα το εξετάσουμε τώρα, άλλωστε όλοι σας αντιλαμβάνεστε το κορυφαίο και καθοριστικό νόημα της λέξης «συνέπεια», ενώ με το στερητικό «α» πάμε ακριβώς απέναντι.




Γιατί αυτός ο πρόλογος;
Απλά… Από πάντα ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν συνεπέστατος και έμενε σταθερός στις επιλογές του, που λίγο έλειψαν να τον στείλουν και εκτός πολιτικής…