2.7.14

In a Heartbeat...

Koop



Χαμένη στη μετάφραση…



Μεταξύ Λοβέρδου, Γιακουμάτου, Ντινόπουλου, Βορίδη, Κουκουλόπουλου, Χαρδούβελη και Βούλτεψη, η νέα κυβέρνηση Σαμαρά είναι «χαμένη στη μετάφραση».




Ενώ δύσκολα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα κυβερνητικό σχήμα λιγότερο λειτουργικό και αποτελεσματικό από το προηγούμενο, αυτό συνέβη με τον ανασχηματισμό, που μέρα με τη μέρα δείχνει την έλλειψη προσανατολισμού…


Η σκληροπυρηνική νομολογία…



Στις ΗΠΑ κάθε φορά που αναπληρώνεται ένας ανώτατος δικαστής γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις κοινωνικοπολιτικές απόψεις του.
Αν και δεν υπάρχουν κουτάκια στα οποία να χωράει μια προσωπικότητα, όλοι -και στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας- προσπαθούν να ανιχνεύσουν πόσο «αριστερός» ή «δεξιός» (για τα αμερικανικά δεδομένα: liberal ή conservative) είναι ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο δικαστής.



Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ακραία νεοφιλελεύθερο.
Δεν αστειευόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κι άλλη θεωρία, πέραν της νεοφιλελεύθερης, περί «κράτους νυχτοφύλακα», στην οποία μπορεί να βασιστεί η τελευταία απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους, επειδή -σύμφωνα με το σκεπτικό- στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα του κράτους».


Το επικοινωνιακό ναυάγιο της ΝΔ.




Ίσως να μην έχει προηγούμενο το επικοινωνιακό ναυάγιο που έχει πάθει η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές και μετά. Τέτοιο «Βατερλώ» δεν είχε πάθει η Νέα Δημοκρατία ούτε την εποχή που αποφασίζονταν η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.




Από τις εκλογές και μετά το ΠΑΣΟΚ παίζει ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι και η Νέα Δημοκρατία απλά παρακολουθεί παγωμένη τον Βενιζέλο και τα στελέχη του να «σκοράρουν».


Δεν πάμε καλά πατριώτες….



αξιοκρατία η [aksiokratía] Ο25 : η επιλογή, προώθηση ή επικράτηση εκείνων που αντικειμενικά είναι και θεωρούνται οι πιο άξιοι και ικανοί: H ~ στις προσλήψεις του δημοσίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. ANT αναξιοκρατία.
αξιοκρατία < αξιο- (<άξιος) + -κρατία (<κρατώ)
αξιοκρατία θηλυκό
- το να επιλέγονται οι πιο άξιοι και ικανοί για μία θέση
Αντώνυμα: αναξιοκρατία, ευνοιοκρατία, ρουσφέτι, νεποτισμός, φαβοριτισμός




Πως θα σας φαινόταν να χρειάζεστε γιατρό και αυτός που θα σας τύχει να μην έχει πάρει ποτέ πτυχίο ιατρικής;
Για να προσφέρει κάποιος υπηρεσίες ιατρικής πρέπει να σπουδάσει πολλά χρόνια και να αποδείξει την επάρκειά του με δεκάδες δύσκολες εξετάσεις.
Μετά αν πάει στον ιδιωτικό τομέα υπόκειται στην αξιολόγηση των πελατών, οι οποίοι δεν έχουν ιατρικές γνώσεις, αλλά αξιολογούν με βάση την αποτελεσματικότητα.  
Δηλ. πόσο γρήγορα και σίγουρα από τα συμπτώματα εντοπίζει τα αίτια της ασθένειας και δίνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Αν είναι ευγενής και ευχάριστος βοηθά ακόμη περισσότερο την φήμη του...

Ωδή στον … Καραγκούνη!



Πριν από κάμποσα χρόνια, ύστερα από έναν αγώνα όπου είχε πιάσει τα άπιαστα, ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ ρώτησε τον τερματοφύλακα Ηλία Ατματζίδη: «Σήμερα ήσουνα ο ήρωας του αγώνα. Πώς αισθάνεσαι;». Κι αντί εκείνος να πει τα τετριμμένα «σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα» και τα παρόμοια, έδωσε την εξής απάντηση: «Ήρωες ήταν ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης. Εμείς μπάλα παίζουμε».



Το προτάσσω αυτό, για να μη γίνει καμιά συσχέτιση του τίτλου αυτού του κομματιού με την «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη» του Σαββόπουλου. Καμιά σχέση. Στην μπάλα και στον αθλητισμό γενικότερα τα ηρωϊκά περισσεύουν, αλλά ήρωες δεν υπάρχουν.

Το savoire vivre του facebook…



Το Facebook είναι εθισμός. Το έχεις μαζί σου παντού.
Στο κινητό σου, στο ipad σου, στον υπολογιστή σου.
Μπαίνεις συχνά-πυκνά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ελέγξεις τι κινείται, για να δεις τι έκανε ο πρώην σου, για να χαζέψεις φωτογραφίες και κυρίως για να βρεις κάποιο διαδικτυακό φίλο να ανταλλάξεις μια-δυο κουβέντες, όταν όλοι οι υπόλοιποί σου φίλοι ροχαλίζουν.




Όπως κάθε κοινότητα,  και κάθε μορφή κοινωνικής επαφές, έχει κι αυτό  κανόνες συμπεριφοράς.
Τους οποίους,  εάν δεν θες να γίνεις το μαύρο πρόβατο και να χάσεις ένα-ένα τα μέλη της διαδικτυακής σου παρέας, οφείλεις να κρατάς απαράβατους.
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι όροι «καλής συμπεριφοράς» του διαδικτυακού μέσου;
Ιδού ο δεκάλογος του φεϊσμπουκικού savoir vivre: