4.7.14

Από το πάρκο στη μυροβόλο...

Χειμερινοί Κολυμβητές.



Βγάλτε τους συνδικαλιστές από τη πρίζα…



Από πότε οι συνδικαλιστές έχουν ως αντικείμενο δράσης το τι θα κάνει η εταιρεία που δουλεύουν, ως προς το ιδιοκτησιακό της καθεστώς;
Ο εργαζόμενος προσελήφθη στη ΔΕΗ για κάποια συγκεκριμένη δουλειά.
Αν ο εργοδότης δεν είναι σωστός στις υποχρεώσεις του προς εκείνον, στο πλαίσιο, πάντα, της μεταξύ τους συμφωνίας, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει κάθε νόμιμο συμφέρον του.



Όμως από πότε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει τα ποσοστά ιδιοκτησίας μιας εταιρείας;
Δηλαδή αν εγώ θελήσω να μεταβιβάσω την εταιρεία μου, να πουλήσω ένα τμήμα της ή να πάρω συνεταίρο ή συνεταίρους, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι λέγοντας "δεν σε αφήνουμε";


Η ξεχασμένη ζούγκλα των '90ς …



 Στις αρχές των '90ς, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έχοντας τον αέρα του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού δημοσιογράφου (είχε περάσει απ' το Δεύτερο Πρόγραμμα, τον Δίαυλο 10, τον Αντέννα, και είχε φτιάξει έναν σημαντικό εναλλακτικό σταθμό, τον ΩΧ FM!) θεωρούνταν σχετικά αξιοσέβαστος.




Ήταν σκιτσογράφος που πολεμούσε την εξουσία, διαπνεόταν απ' τις αρχές της Αριστεράς, όσοι τον γνώριζαν τον χαρακτήριζαν ακόμα και σεμνό.
Τι άλλαξε;
Εικάζω αυτό που άλλαξε για πολλούς στα '90ς: Ήρθαν τα λεφτά.

Εξ απαλών ονύχων...



Πριν από λίγες μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Α΄ λυκείου, όπου το 40% των μαθητών έμειναν μετεξεταστέοι.
Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν η εφαρμογή του συστήματος της τράπεζας θεμάτων.
Δηλαδή, τα μισά θέματα δεν τα έβαζε ο καθηγητής της τάξης, αλλά κληρώνονταν από μια τράπεζα θεμάτων...



Όπως παρατηρούν άνθρωποι της εκπαίδευσης, αυτό που συνέβαινε σε πολλές περιπτώσεις ήταν ο καθηγητής να μην κάνει σωστά ή και καθόλου το μάθημα και στο τέλος της χρονιάς, να έδινε στους μαθητές τα θέματα που θα έβαζε στις εξετάσεις για να γράψουν όλοι καλά και να μην φανεί η ανεπάρκεια ή τεμπελιά του.

Η ελληνική πραγματικότητα δεν άλλαξε…



Οταν ξέσπασε «επίσημα» η οικονομική κρίση το 2010, η Ελλάδα βρισκόταν ήδη σε παρακμή, που ούτε η διάχυτη ψευδαίσθηση της αφθονίας με δανεικά μπορούσε να την κρύψει από τον σχετικά προσεκτικό παρατηρητή.



Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτή η ψευδαίσθηση της δανεικής αφθονίας είχε σταδιακά αναισθητοποιήσει πλήρως τις κεραίες τόσο της πολιτικής τάξης, όσο και της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται ότι η χώρα ήταν σε διαδικασία βύθισης στην παρακμή επί πολλά χρόνια σε όλους σχεδόν τους τομείς, πέρα από τον οικονομικό.
Η εμπειρία αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος…

Η ισότητα ως αποβλάκωση…



 Στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ) γινόταν την περασμένη Παρασκευή μία συζήτηση, σκοπός της οποίας ήταν να αποδειχθεί ότι η τράπεζα θεμάτων (αυτή που θέλει να «βελτιώσει» ο Λοβέρδος...) είναι κακό πράγμα, επειδή είναι «ταξικό».




Επειδή, με άλλα λόγια, κάνει δυσκολότερη την προαγωγή των μαθητών, ώστε βαθμιαία να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η δημόσια Μέση Εκπαίδευση.

Ανοιχτή πρόσκληση στα... ανθρωπάκια!



Επειδή όλα αυτά που γράφονται ή αναδημοσιεύονται (από άλλα σάιτ) στον Ορθογράφο δεν αρέσουν σε κάποιους που έχουν πάρει διαζύγιο από την λογική, και που μπροστά στο ιδιοτελές μικροσυμφέρον τους είναι ικανοί να πουλήσουν και τη μάνα τους, και επειδή αντιδρούν σπασμωδικά και πάνω απ’ όλα αντιδημοκρατικά, όντας κατά βάθος κάθε άλλο παρά δημοκράτες ή σοσιαλιστές, αλλά απλά ανθρωπάκια, επαναλαμβάνουμε την ανοιχτή πρόσκληση που ισχύει εδώ και 2 χρόνια, από τότε δηλαδή που «εκπέμπουμε» στο διαδίκτυο:




Όποιος έχει κάτι να πει, ας μας στείλει το κείμενο ή το άρθρο του, και αν είναι συντακτικά και νοηματικά συγκροτημένο, ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε, ασχέτως του τι υποστηρίζει.
Αρκεί να βγαίνει κάποιο νόημα, και να υπάρχει μια στοιχειώδης επιχειρηματολογία.