18.7.14

Τα γλυκά απελπισμένα σου αντίο...

Διάφανα Κρίνα.




Όταν η βλακεία σκοτώνει (Μέρος 1ο).



‘Ένα τσιτάτο  που αποδίδεται στον Αϊνστάιν και αναμασάς συχνά πυκνά είναι το “δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία… και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος” — ένα τσιτάτο που φυσικά ουδέποτε αναφέρεται σε εσένα.




Αν σκεφτείς πόσα άτομα το λένε, εξαιρώντας “φυσικά” τους εαυτούς τους από το άθροισμα της ηλιθιότητας, τότε πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο: που βρέθηκε τόση ηλιθιότητα ώστε μάλιστα να χαρακτηρίζεται “άπειρη“, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας ηλίθιος τριγύρω;

Ζεόλιθος…



Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου.
Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ» των Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου ,της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.669/77.

Το μέλλον του Φιλελευθερισμού.



«Οπως οι μαρξιστές έζησαν το ναυάγιο της ουτοπίας τους, έτσι και οι φιλελεύθεροι θα βρεθούν σύντομα μπροστά στα ερείπια της δικής τους, την οποία θα γκρεμίσουν οι τρομακτικοί αγώνες κατανομής του 21ου αιώνα»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ




Φ​​ιλελευθερισμός αμιγής, εφαρμοσμένος πλήρως στην πράξη δεν υπήρξε ποτέ. Από μόνη της, η ιδέα του πρωτείου του ατόμου έναντι του συνόλου είναι τόσο ουτοπική ώστε ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά ήταν ποτέ δυνατό να πραγματωθεί.
Ετσι, ακόμα και στο Δυτικό του λίκνο, ο φιλελευθερισμός εφαρμόστηκε πάντα νερωμένος.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη αναγνωρίζει την Κίνα ως Νο 1.



Τα τελευταία στοιχεία του Pew Research Global Attitudes Project δείχνουν πως η παγκόσμια κοινή γνώμη αρχίζει και αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), και στην «κατασκοπεία» εκ μέρους της NSA, ενώ οι απόψεις του κόσμου για τις ΗΠΑ παραμένουν γενικά οι ίδιες.



Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε 40 χώρες δεν συμφωνεί με τη χρήση των drones, εκτός από τους πολίτες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, και της Κένυας.
Η αντίθεση προς την NSA είναι ακόμη πιο σθεναρή, ειδικά όταν πρόκειται για παρακολούθηση πολιτών, ή ξένων ηγετών.
Παράλληλα, οι πολίτες των 40 χωρών έχουν χάσει την πίστη τους όσον αφορά στη προστασία των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών των Αμερικανών από την κυβέρνησή τους.