23.7.14

California...

Mazzy Star.




Η φαιδρότητα του Σύριζα.



Για οποιονδήποτε «σοβαρό» αποστασιοποιημένο παρατηρητή των πολιτικών μας πραγμάτων, η περίπτωση του Σύριζα τα τελευταία χρόνια είναι ότι πιο φαιδρό…




Μιλάμε για ένα περιθωριακό πολιτικό σχήμα, αποτελούμενο από διάφορες εξίσου περιθωριακές «συνιστώσες», με αλλοπρόσαλλες πολλές φορές ιδεολογικές και άλλες απόψεις, που στα νορμάλ χρόνια δύσκολα ξεπερνούσε το εκλογικό  ποσοστό του 3% προκειμένου να μπει στη Βουλή.
Και μετά ήρθε η κρίση…

Το Επιχειρείν στην Παράνοια της Ελληνικής Ανοησίας…



Ένας καλός φίλος, επέμεινε πολύ στο να γράψω τούτο το κείμενο.
Αφορμή στάθηκε η αφήγηση παρανοϊκών περιστατικών τα οποία έχω αντιμετωπίσει εγώ, αλλά και άλλοι στην άσκηση των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων.
Του εξήγησα ότι «…και να γράψω τι θα γίνει; Θα αλλάξει κάτι; Και να το διαβάσει κάποιος τι θα γίνει; τίποτα…».
Ο φίλος επέμεινε, και έτσι …γράφω!
Θα αναφερθώ μόνο σε 5 περιστατικά.




Αν έγραφα όλα τα βιώματα, θα χρειαζόμουν αρκετές σελίδες και θα κούραζα τους αναγνώστες.
Προϊόντος του χρόνου θα επανέλθω…

Μαϊμού δημόσιοι υπάλληλοι…



To δρόμο της απόλυσης θα πάρουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.



Οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν ότι είχε στηθεί εδώ και χρόνια «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών δικαιολογητικών με επιτήδειους να πλαστογραφούν βαθμούς και απολυτήρια λυκείου ή πτυχία πανεπιστημίου και ξένων γλωσσών.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, αυτομάτως μπήκαν στο στόχαστρο 35.000 μονιμοποιήσεις και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση.

Ο ναρκισσισμός του τρομοκράτη…



«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν απολογείται», δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή και έστρεψε την κεφαλή από την άλλη πλευρά.
Γενικά οι επαναστάτες δεν απολογούνται.
Το μάθαμε από μικροί στη δίκη της χούντας, όπου η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με το φράγμα σιωπής των πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος.




Οι επαναστάτες απολογούνται με τον μοναδικό τους συνομιλητή, τη μεγάλη Ιστορία, αυτή που μασάει τις ανθρώπινες ζωές όπως ο κροκόδειλος ο Σήφης τα εθνικά μας παπάκια.
Μόνον αυτή είναι ικανή να κρίνει τις πράξεις τους, μόνον αυτή θα αποφασίσει στο τέλος αν έπραξαν ορθά.


Ντροπή!



Το ρεπορτάζ έλεγε ότι η κοινή γνώμη στα Νέα Στύρα Ευβοίας ήταν «σοκαρισμένη» από την άγρια δολοφονία ενός αδέσποτου σκυλιού από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας μπροστά στα μάτια των θαμώνων την περασμένη εβδομάδα.



Τη Κυριακή εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα "Ψησταριά ο Κώστας" για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν δικαιοσύνη για την Μάγκυ που έφυγε τόσο βάναυσα από τη ζωή…

Πόσο … εγκέφαλο χρησιμοποιούμε;



 Όλοι έχουμε ακούσει, και συνήθως ανακυκλώνουμε το ότι ως άνθρωποι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας.
Και παρά την επικράτηση αυτής της «πληροφορίας», δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να τη στηρίζει.



Η όλη υπόθεση μάλλον ξεκίνησε από τον ψυχολόγο William James, ο οποίος το 1907 είχε γράψει ότι εκμεταλλευόμαστε ένα πολύ μικρό μέρος των διανοητικών πόρων μας.