2.8.14

Times Square...

Marianne Faithfull



Όλη η αλήθεια για την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.



Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης αυτό που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν το δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς, όπως τουλάχιστον σχηματοποιήθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.




Τα πάντα κινήθηκαν γύρω από αυτό το σχήμα που είχε πολλές εξάρσεις και πολλές εντάσεις οι οποίες «πριμοδοτήθηκαν» από τον Εμφύλιο πόλεμο και τον εθνικό διχασμό που κράτησε δεκαετίες.
Η διχαστική θεωρία των "δυο κόσμων" του Λαλιώτη.


Ανασκαλεύοντας το παρελθόν…



Αντιληπτό ή όχι, έχει εξαπολυθεί ένα κυνηγητό στη χώρα που κάνει δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν για να αποδείξουν ότι δεν είναι ...ελέφαντες.




Ότι δηλαδή, "δεν τα πήραν' ή ότι ήταν άμωμοι, άσπιλοι, εξαιρετικά τυπικοί, τύπος και υπογραμμός που λένε, σε όλες τις συναλλαγές τους, από τότε που γεννήθηκαν μέχρι τώρα και ιδιαίτερα στις περιόδους που ασχολήθηκαν με τα κοινά, πριν και μετά από αυτές.
Και όλα αυτά με πρωτοβουλίες πολιτικών, που πολύ συχνά για λόγους πολιτικάντικους, ή δημοσίων σχέσεων και πάντα στο πλαίσιο τακτικισμών, ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέων για να ερευνήσουν καταστάσεις δέκα, είκοσι, τριάντα και σαράντα ετών πίσω.


Το προαπαιτούμενο της κοινής λογικής.



Π​​έρασαν τέσσερα χρόνια από την υπογραφή του Μνημονίου και 180 από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και το αυτονόητο ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.




Οπως διαβάζουμε στη χθεσινή «Καθημερινή» (31.7.2014), «καθώς οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών, θέτοντας σε εφαρμογή εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν αλλά έμειναν στα χαρτιά.

Φαβορί η Γεννηματά για να διαδεχθεί τον Αβραμόπουλο!



Φώφη Γεννηματά "δείχνουν" τα σενάρια από κύκλους του Μαξίμου αλλά και από "πηγές" της Χαριλάου Τρικούπη για την αντικατάσταση του Δ. Αβραμόπουλου στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.




Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας φλερτάρει σύμφωνα με το ρεπορτάζ να είναι η πιθανότερη αντικαταστάτης του Δημ. Αβραμόπουλου στην ηγεσία του ΥΠ. Εθνικής Άμυνας.


Αλέξη προχώρα για το 3 στα 3!!!!!!!!



Ουδείς δεν μπορεί να  επιχαίρει από την χρεοκοπία στην Αργεντινή.
Ούτε καν οι του Σύριζα που προσπαθούν να ψελλίσουν ότι, οι πολιτικοί της Αργεντινής ( Κριστίνα Κιρχνερ ) όρθωσαν ανάστημα απέναντι στα funds – γύπες των Η.Π.Α.




Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας πέτυχε για μια ακόμη φορά με τα μοντέλα του : Την μία ήταν το πετρέλαιο από που θα έφερνε  από  την Βενεζούελα, την άλλη η ευχή να είχαμε γίνει Αργεντινή.