5.8.14

Child of Vision...

Roger Hodgson



Ο Σύριζας και η φορολόγηση…



Πριν πάτε γενναίοι μου με το μαχαίρι στα δόντια σαν τον Ράμπο να φονεύσετε την τωρινή κυβέρνηση λόγω του φόρου ακινήτων, διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά το κείμενο της ΑΥΓΗΣ που παρατίθεται εδώ.




Είναι η επίσημη άποψη της επικείμενης κυβέρνησης Σύριζα, δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Του Σύριζα που εσείς θα έχετε εκλέξει, εμμέσως έστω, για να εκδικηθείτε τους τωρινούς.
Για όσους δεν θέλουν να διατρέξουν ολόκληρο το κείμενο απομονώνω τα πιο δραματικά σημεία του:

Το μακελειό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το 1973, από τους φίλους μας Παλαιστινίους…

5 Αυγούστου 1973. Ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας.
Στην αίθουσα τράνζιτ του ανατολικού αεροδρομίου, περίπου χίλιοι πεντακόσιοι επιβάτες περίμεναν τις πτήσεις τους για Γενεύη και Νέα Υόρκη.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν στον έλεγχο χειραποσκευών και σωματικής έρευνας.




Ξαφνικά, δύο Άραβες επιτίθενται με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς εναντίον τους.
Επικρατεί χαμός.
Ο κόσμος ουρλιάζει τρομαγμένος, η μια έκρηξη διαδέχεται την άλλη και πολλοί σωριάζονται αιμόφυρτοι.
Οι δύο Άραβες τρέχουν και κρύβονται πίσω από το μπαρ της αίθουσας.
Για ασπίδα τους, χρησιμοποιούν περίπου 30 ομήρους.
Στο αεροδρόμιο έχει ήδη σημάνει συναγερμός και αμέσως καταφτάνουν δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα....

Νανόπουλος: Το σύμπαν ΔΕΝ συνωμοτεί!



Ανήκει στην ελίτ των εξαιρετικών επιστημόνων παγκοσμίως.
Η δουλειά του είναι συναρπαστική και απαιτητική.
Και παρά το ότι ψάχνει διαρκώς για απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την υφή, την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος, ο Δημήτρης Νανόπουλος δεν ζει αποκλειστικά στη σφαίρα της επιστήμης.
Μιλά με πάθος για τα κακώς κείμενα, καταδικάζει τις φρικαλεότητες στη Γάζα, παραδέχεται πως η Ελλάδα δεν έχει να προσφέρει όσα το εξωτερικό σε ταλαντούχους νέους που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους και πάνω απ’ όλα, όταν αναφέρεται στη μεγάλη του αγάπη, τη Φυσική, χρησιμοποιεί λόγο τόσο κατανοητό που κάνει και τον πιο αδαή να την κατανοήσει και… αβίαστα να τη θαυμάσει.



Ο επόμενος -ίσως- διευθυντής του CERN, μια μέρα πριν από την ομιλία του στο Νεώριο Μόρο μίλησε στα “Χανιώτικα νέα” για τη Φυσική, το Σύμπαν και την… ανθρώπινη βλακεία.
“Δεμένος” από μικρός σε μια μοίρα που τον “τραβούσε” πάντα προς το συγκεκριμένο επάγγελμα, δεν θεωρεί ότι δουλεύει, αλλά πώς κάνει καθημερινά το αγαπημένο του χόμπι.
Και σπεύδει να τονίσει πως η επιτυχία, σε κάθε τομέα είναι περισσότερο σκληρή δουλειά και ιδρώτας, παρά “άστρο” και τύχη.


Η άνοδος του «πουτινισμού».



Όταν τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος, η Ουγγαρία κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στις επαναστάσεις του 1989.
Ήταν μια από τις πρώτες χώρες σοβιετικής επιρροής που εγκατέλειψε τον κομμουνισμό και ενστερνίστηκε την φιλελεύθερη δημοκρατία.



Σήμερα ξαναβρίσκεται στη πρωτοπορία, ως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαρνείται την φιλελεύθερη δημοκρατία, υιοθετώντας ένα νέο πολιτικό και αξιακό σύστημα, του οποίου το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ρωσία του Πούτιν, αλλά αρχίζει να συναντάται και αλλού…

Ο λαϊκισμός κατέστρεψε τη χώρα...



Χρήσιμος για τον τόπο σήμερα είναι αυτός που σκέφτεται και συμπυκνώνει τον εαυτό του στα ερωτήματα με περιεχόμενο: Και τώρα τι πρέπει να κάνουμε, τι επιβάλλεται να διορθώσουμε ως κοινωνία, για να βγούμε από τα αδιέξοδα;
Πώς θα γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους, για να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον όπου ο διεθνής ανταγωνισμός είναι τεράστιος;




Πώς τέλος πάντων θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της χώρας, όπως τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τον υπόγειο πλούτο, τη γη μας, την κτηνοτροφία; Πώς θα εξάγουμε καλύτερα και περισσότερα προϊόντα, όταν είναι διαπιστωμένο ότι το 73% των προϊόντων που καταναλώνουμε εισάγεται και μόνο το 23% το παράγουμε εμείς;


Ποιοι είναι οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τον φόρο ακινήτων…



Οι ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων ή οικοπέδων με κτίσματα στα οποία δεν έχει καλυφθεί πλήρως ο συντελεστής δόμησης, όσοι διαθέτουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους ή ημιυπαίθριους χώρους είναι οι βασικές κατηγορίες μεγάλων χαμένων από την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).




Στον αντίποδα, ελαφρύνσεις προκύπτουν για όσους διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες σε οικόπεδα όπου έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.