17.8.14

Hyperventilation...

The Brian Jonestown Massacre




Τι σκαρώνουν στην Αμφίπολη;



Έγραφα τις προάλλες (εδώ)  για τη μεγάλη θλίψη που έπιασε τους μεμψίμοιρους γενικώς συριζαίους, όταν ο Σαμαράς επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, χωρίς κανάλια, και φανφάρες.




Πάνω που ο Αλέξης (νυν Αλέξιος) πήγε να κάνει τη τρίπλα του, παίζοντάς το ευλαβής και θρησκόληπτος, προκειμένου να ξεγελάσει ακόμη μια μερίδα ζαλισμένων ψηφοφόρων, να’ σου ο «μεγάλος» ενώπιος ενωπίω μιας από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών.
Που αν μας κάτσει και είναι ο τάφος κανενός Αλέξανδρου, τότε αλλάζουν πάρα πολλά, και όχι μόνο στον τομέα της αρχαιολογίας…


Το μυστικό του τύμβου...



Βήμα – βήμα και πολύ προσεκτικά οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι οποίες θα τους οδηγήσουν στο εσωτερικό του τάφου και ίσως βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια αποκάλυψη.
Ωστόσο το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο καθώς κάθε 20 εκ. προκύπτει και ένα νέο στοιχείο.




Πάντως διίστανται οι απόψεις για το εάν ο τύμβος είναι συλημένος ή όχι από τυμβωρύχους.
Μερίδα αρχαιολόγων διαβεβαιώνουν ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν έχει συμβεί σύληση, ότι η είσοδος στον τύμβο είναι θέμα μερικών ημερών και ότι αμέσως μετά θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα της προσωπικότητας που ετάφη εκεί.


Η Αμφίπολη και τα παραμύθια…



Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα «ξεσπάθωσε» μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook για όλα όσα ακούγονται αναφορικά με τον τάφο της Αμφίπολης και τους ενοίκους του.



Με ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Η Αμφίπολη και τα παραμύθια», η δημοσιογράφος θέλησε να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα του τάφου, διαψεύδοντας ταυτόχρονα δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που ανέφερε ότι οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να δουν το εσωτερικό με μικροκάμερα.


Εγκαταλείπουν άρον -άρον την Ελλάδα οι οικονομικοί μετανάστες!



Το δρόμο της μεγάλης φυγής δεν ακολουθούν μόνο οι Ελληνες νέοι που εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας μια θέση εργασίας σε Ανατολή και Δύση. Εισιτήριο άνευ επιστροφής εκδίδουν μαζικά και οι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι μένοντας χωρίς δουλειά, προτιμούν τη λύση του επαναπατρισμού παρά την αβεβαιότητα της ελληνικής αγοράς εργασίας.




Το συμπέρασμα στηρίζεται πλέον σε επίσημες στατιστικές και είναι απολύτως μετρήσιμο: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει ραγδαία συρρίκνωση πληθυσμού, η Τράπεζα της Ελλάδος εκροή καταθέσεων και το ΙΚΑ μείωση στον αριθμό των ασφαλισμένων.

Η μοναδικότητα του τύμβου της Αμφίπολης συγκλονίζει!



Κάθε 24ωρο που περνάει η ομάδα των αρχαιολόγων που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη ανακαλύπτει ευρήματα που εντυπωσιάζουν για την ποιότητα του ταφικού μνημείου που ήρθε στο φως έπειτα από περίπου 2.300 χρόνια.



Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχο του στη Μακεδονία και στα Βαλκάνια, ο τύμβος της Αμφίπολης φθάνει τα 23 μέτρα ύψος με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις.
Ολόκληρη κατασκευή δηλαδή, από λευκό καλοδουλεμένο μάρμαρο Θάσου, η οποία συγκρατείται στη θέση της από αντίθημα, δηλαδή αφανή τοίχο από πωρόλιθο έτσι που το συνολικό πάχος της κατασκευής να ανέρχεται σε 130 εκατοστά.


Ποιος κερδίζει από την τουριστική «έκρηξη»;



Είναι ένα παράδοξο ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτής της χώρας μετατρέπονται σε ανέκδοτο.




Χθες, αίφνης, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Κώστας Πανταζής, ομολόγησε ότι οι ελεγχοι σε επιχειρήσεις εκτός εδρας των ελεγκτών προαναγγέλλονται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να δικαιολογηθούν οι εκτός έδρας δαπάνες.


«Γκάζια» από Δευτέρα…



«Γκάζια» από Δευτέρα με ορίζοντα τα κρίσιμα μέτωπα του Σεπτεμβρίου.
Οι είκοσι κρίσιμες ημέρες που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι εκκρεμότητες με ΕΝΦΙΑ και τα μέτρα φοροελάφρυνσης.
Εξόρμηση στην περιφέρεια προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, περνά μερικές στιγμές χαλάρωσης ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο το μυαλό του βρίσκεται στα ανοιχτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.
Το επόμενο εικοσαήμερο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ενόψει του καθοριστικού ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην οποία ποντάρει πολλά το Μέγαρο Μαξίμου.