23.8.14

Walk on the Wild Side...

Lou Reed




Γιατί οι «ιδεολόγοι» θα κόβουν πάντα κεφάλια.



Ο «Τζον», ο πιστός ισλαμιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο, ήταν έξυπνος και ιδιαίτερα καλλιεργημένος!
Αυτό διαβάζω εδώ και μέρες σε διάφορα sites.




H είδηση ανακυκλώνεται και μου θυμίζει τα ρεπορτάζ των ελληνικών καναλιών, όταν κάποιος από τη γειτονιά συλλαμβάνεται για φόνο. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» λένε οι «φιλήσυχοι» γείτονες, «ήταν το πιο καλό παιδί, για όλους είχε ένα χαμόγελο!».

Περί της Ρωξάνης…



Την άνοιξη του 326 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος εκστράτευσε κατά των επαναστατημένων νοτιοανατολικών περιοχών της σατραπείας της Σογδιανής.
H  περιοχή περιλαμβάνει τμήματα του σημερινού Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν). Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη καθώς οι πληθυσμοί των περιοχών αυτών χαρακτηρίζονταν ως ανυπότακτοι και μαχητικοί. Επιπλέον το ορεινό του εδάφους τους προσέφερε πολλά στρατηγικά πλεονεκτήματα.




Πρώτος αντικειμενικός σκοπός του Μακεδόνα βασιλιά ήταν η εκπόρθηση της λεγόμενης «Σογδιανής Πέτρας», μιας ιδιαίτερα δυσπρόσιτης και οχυρής τοποθεσίας στην οποία είχε οργανώσει την άμυνα του ένας τοπικός ηγεμόνας ο Οξυάρτης.
Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για τον Αλέξανδρο ο οποίος ανάγκασε τους αμυνόμενους να παραδοθούν χρησιμοποιώντας στρατιώτες αναρριχητές!
Ο Αλέξανδρος δεν τιμώρησε τον Οξυάρτη για την εξέγερση του.


Περιφερειακός Σύμβουλος, μόνος, ψάχνει...



Στις εκλογές του Μαΐου, ο Κωστής Ψαραδέλλης και ο γράφων, εξελέγημεν (συγγνώμη για τον αρχαιοπρεπή τύπο, αλλά το «εκλεγήκαμε» δεν μου κάθεται καλά...) σύμβουλοι στην Περιφέρεια Αττικής, οι πρώτοι εκπρόσωποι του μεταρρυθμιστικού κεντρώου χώρου σε θεσμικό όργανο της Ελληνικής Διοίκησης. Θυμίζω ότι τον συνδυασμό μας «Δημιουργούμε μαζί» στήριξαν η «Δράση», η «Δημιουργία, ξανά!» και ανεξάρτητες προσωπικότητες από τον χώρο της οικολογίας και των κοινωνικών πρωτοβουλιών.





Περίμενα, κάποια στιγμή να μου έρθει ένα γράμμα, ένα e-mail, κάποιο μήνυμα βρε αδερφέ, από την Περιφέρεια που να λέει «Σας ενημερώνουμε ότι η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει την τάδε μέρα, στο τάδε σημείο.
Σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.
Η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει την τάδε μέρα, στον τάδε χώρο, με αυτά τα θέματα. Μπείτε σε αυτές τις διαδικτυακές διευθύνσεις ή ανατρέξτε σε αυτές τις πηγές για να ενημερωθείτε και διαβάστε εδώ το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και εδώ τον Κανονισμό Λειτουργίας του.
Έχετε αυτά τα δικαιώματα, αυτές τις υποχρεώσεις και αυτοί είναι οι διοικητικοί υπεύθυνοι με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνείτε.
Χρήσιμοι σύνδεσμοι είναι οι εξής...».
Αυτό δεν θα έκανες, φίλε αναγνώστη, αν είχες την ευθύνη της λειτουργίας της Περιφέρειας;


Τρώνε πόρτα στην Αμφίπολη!



Όταν «έσκασε» σαν βόμβα η αποκάλυψη του τάφου της Αμφίπολης, κυρίως μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού, είχα γράψει για το πως σύντομα ο χώρος θα πολιορκηθεί από «περίεργους» και μη, και πως η καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα ήταν οι … καντίνες στη περιοχή.



Πράγματι, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το χωριό Μεσολακκιά έχει κατακλυστεί, λένε, από «αρχαιολάτρες», από τουρίστες, ακόμη και από πούλμαν με Κινέζους επισκέπτες της χώρας, που θέλουν να δουν από κοντά αυτό που πιθανολογείται ως ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου, ή έστω του Βρασίδα.

Η Χρυσαυγίτικη "μαγκιά" σκοτώνει τη νεολαία...



Όποιος έχει παρακολουθήσει την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, όπου θύτες είναι δύο αμούστακα παιδιά και θύματα ένας 25χρονος και ένας 26χρονος, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία ή τουλάχιστον σε ένα μέρος της.




Και δικαιολογεί όλη αυτή η υπόθεση την εκτίναξη της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης που στηρίζεται εν πολλοίς στις ψήφους πολιτών σαν κι αυτούς που συνθέτουν το δράμα των τελευταίων ημερών.
Χωρίς καμιά δόση ασέβειας προς τους νεκρούς αλλά και προς τους δολοφόνους, το όλο σκηνικό είναι αυτό που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει αλλά ποτέ δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει.
Τι είναι αυτό το σκηνικό;

Μετρό Θεσσαλονίκης: Όχι άλλο κάρβουνο…



Δεν διδάχτηκε τίποτε από τους προκατόχους του.
Από το 2006, για να μην πάω μακρύτερα στο χρόνο, όταν στήθηκαν τα πρώτα εργοτάξια, αμέτρητα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι επιχείρησαν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στα θεμέλια του μετρό.

 


Ο καθένας παρουσίαζε τη δική του εκδοχή για την πορεία του έργου και έδινε τα δικά του χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης, μιας και το αρχικό του Σουφλιά για λειτουργία του μετρό το 2012 δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος. Όλοι ανεξαιρέτως διαψεύστηκαν.