29.8.14

Radio Ga Ga...

Queen



Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε ήδη…



Όταν ήμουν 20 χρόνων, οι Ισραηλινοί είχαν πολιορκήσει τη Βυρηττό και σφυροκοπούσαν ανελέητα τους Παλαιστίνιους του Γιασέρ Αραφάτ.
Η διεθνής κοινή γνώμη, και πιο πολύ  αυτή της Ελλάδας ήταν σοκαρισμένη και αναφανδόν υπέρ των Παλαιστινίων.




Ήταν οι εποχές της πλέριας δημοκρατίας, του πράσινου βιβλίου του Καντάφι, των αδέσμευτων, και του σοσιαλισμού για όλους.
Ήταν η εποχή του «οι Άραβες είναι αδέρφια μας».


Η Αμερική και η ISIS.



Οι αποφάσεις που καθόρισαν τη μοίρα όλων των μεγάλων εθνών και αυτοκρατοριών που κατέρρευσαν στον 20ο αιώνα είναι γνωστές.




Για τη Γερμανία του Κάιζερ, έφταιγε η λευκή επιταγή προς την Αυστρία μετά το Σεράγεβο.
Για τη Μεγάλη Βρετανία, η εγγύηση που έδωσε στη Πολωνία το 1939.
Για το Τρίτο Ράιχ, έφταιγε η εισβολή στην ΕΣΣΔ τον Ιούνιο του 1941.
Και για την Αυτοκρατορία του Ηλίου, η απόφαση να επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ.
Όσο για την σοβιετική αυτοκρατορία, την πάτησε με την εισβολή της στο Αφγανιστάν…


Η φυλή των Λωτοφάγων.



Η «αντιδημοκρατική» και «απροσάρμοστη» προς τα ευρωπαϊκώς ισχύοντα Τουρκία εξέλεξε για πρώτη φορά πρόεδρο της Δημοκρατίας –τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– με καθολική ψηφοφορία, αναθεωρώντας την κεμαλική παράδοση που ίσχυε έως τώρα. Διαφανής διαδικασία, καθαρό αποτέλεσμα.



Η εξόχως δημοκρατική Ελλάς, αντιθέτως, βυθίζεται διαρκώς σε μία ζοφερή κομματική συναλλαγή για τον προσδιορισμό υποψηφίου κοινής αποδοχής ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαλύσεως της Βουλής, εάν δεν εξασφαλισθούν οι 180 ψήφοι.

Άντε με το καλό και φτυχιούχος!!!!



Μπορεί οι φετινές βάσεις να χαρακτηρίστηκαν από σημαντική άνοδο για πολλά τμήματα ελέω των καλύτερων επιδόσεων και των ελεύθερων μετεγγραφών για τις ειδικές κατηγορίες, όμως υπήρξαν και τμήματα όπου για την εισαγωγή απαιτήθηκαν βαθμοί λίγο πάνω από το 0. 



Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου ο τελευταίος εισακτέος πέρασε γράφονται 0 ή λίγο πάνω από το 0 στα 6 μαθήματα τα οποία εξετάστηκε.

Για έναν τάφο αδειανό ή για μια Ελλάδα...



Δεν είναι μικρή υπόθεση. Αυτά που η κυβέρνηση που εδρεύει στα γειτονικά Σκόπια πληρώνει για να αποκτήσει σαν απομιμήσεις προκειμένου να στολίσει την φτωχή της επικράτεια, στην προσπάθεια να αποκτήσει ιστορία και μέσω αυτής ταυτότητα (ίσως αν η συγκυρία το επιτρέψει και πρόσβαση στο Αιγαίο), στην Ελλάδα τα ξεθάβουμε στην αυθεντική τους μορφή...



Το ερώτημα είναι, αν ο τάφος της Αμφίπολης ήταν 100 χιλιόμετρα βορειότερα, εντός της επικράτειας της FYROM θα είχε μικρότερη αρχαιολογική και ιστορική αξία για τον ελληνισμό;

Οι μύθοι για την ISIS… Μύθος πρώτος: Η ISIS είναι τρελή και παράλογη.



Αν κάποιος θέλει να κατανοήσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το πρώτο που πρέπει να ξέρει είναι ότι δεν αποτελείται από τρελούς.
Δολοφόνοι και οπαδοί μιας βίαιης μεσαιωνικής ιδεολογίας ναι, τρελοί όχι.




Δείτε το παρελθόν της ανάδυσης της οργάνωσης στο Ιράκ και στη Συρία.
Από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, η ISIS και η προκάτοχός της al-Qaeda στο Ιράκ, είχαν έναν και μόνο ξεκάθαρο σκοπό: Να συστήσουν ένα χαλιφάτο, που θα το διοικούν με βάση μια ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.


Η Ελλάδα στα πάνω της…



Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει με σημασία πως «έξω πάμε καλά». Αυτή η περίφημη φράση σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.




Πράγματι, αν συγκεντρώσει κάποιος και συνεκτιμήσει τους διθυράμβους, τους επαίνους και τα ευμενή σχόλια των προσωπικοτήτων με την τεράστια επιρροή στην παγκόσμια κοινή γνώμη που επισκέπτονται τη χώρα μας, θα αντιληφθεί την βαρύτητα και σημασία που έχουν για την Ελλάδα.
Και η σημασία παίρνει άλλες διαστάσεις, όταν οι προσωπικότητες αυτές καλύπτουν όλους τους τομείς μιας σημερινής κοινωνίας.