4.9.14

Scratch...

Kendall Payne



Η Αμφίπολη, και τα μαύρα κοράκια της παραπληροφόρησης…



Το 1975 ήμουν 14 ετών, και τα πόδια μου έφταναν με το ζόρι στα πεντάλ του αυτοκινήτου.
Γι αυτό, και όταν αποφάσισε ο μπαμπάς μου να μου μάθει να οδηγάω, δεν ήξερα που παν τα τέσσερα.
Και όμως έμαθα, και στη πορεία έγινα καλύτερος οδηγός από κείνον, αφού οι συνθήκες οδήγησης άλλαξαν, η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε, και το ίδιο αυξήθηκαν και οι επιδόσεις των αυτοκινήτων.





Κάτι ανάλογο σίγουρα συνέβη και με τον Νίκι Λάουντα ή τον Άρτον Σένα, ή τον πολύ Σουμάχερ.
Κάποιοι κάποτε τους έμαθαν να οδηγούν. Από το μηδέν.
Και έγιναν αυτοί που έγιναν. Τέλειοι οδηγοί…
Γιατί τα αναφέρω αυτά τα αυτονόητα;
Διότι ακόμη να χωνέψω τις πικρόχολες κακίες της κόρης του Λαζαρίδη σε σχέση με την Κατερίνα Περιστέρη, την επικεφαλής αρχαιολόγο στις ανασκαφές της Αμφίπολης…



Θα σε ξαναβρίσκω πάντα στους μπαχτσέδες…



(ή αλλιώς: Όσο υπάρχουν Έλληνες)

Η 3η Σεπτεμβρίου, επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, μόλις πέρασε με ελάχιστη δόξα (μέρες που ζούμε) αλλά με τεράστιο όγκο αναμνήσεων, συζήτησης ιδίως για τη λεγόμενη εποχή της μεταπολίτευσης που σίγουρα τελείωσε - απλώς ακόμα δεν ξέρουμε τί (θα) την ακολουθεί.



Ωστόσο δεν πρόκειται για τη «βασική» επέτειο της συγκεκριμένης μέρας, που κανονικά υπενθυμίζει τη λεγόμενη «επανάσταση» των Μακρυγιάννη και σία που τελικά οδήγησε στην καθιέρωση του πρώτου Συντάγματος στην Ελλάδα το 1843. Το ξέρουν αυτό αρκετοί, αλλά όχι οι περισσότεροι. Το ότι (και) αυτό το οικειοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι άλλο ένα δείγμα της πολιτικής ιδιοφυϊας του ανδρός…

Μπένυ: Ο άνθρωπος που έκανε τον ΓΑΠ να φαίνεται ηγέτης…



Ο Βαγγέλης αν και διαφημίστηκε επί χρόνια από τα ΜΜΕ ως ευφυής, κάτι σαν παιδί θαύμα της πολιτικής, όταν έφτασε η ώρα του βάλθηκε να τους διαψεύσει όλους.

 
προσπαθώντας να χωθεί στο κάδρο!

Τελευταία κίνηση αυτοκτονίας, που θα τη ζήλευαν και οι Ιάπωνες, ήταν απόφαση του να πάει να μιλήσει στην εκδήλωση της οικογένειας Παπανδρέου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ…


Τι κερδίζει η ISIS με τους αποκεφαλισμούς ομήρων;



Η ISIS αποκεφάλισε έναν ακόμη Αμερικανό όμηρο.
Μάλιστα αναρτήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει την εκτέλεση του δημοσιογράφου Steven Sotloff, που κρατούνταν όμηρος επί μήνες, αλλά που η ομηρία του έγινε γνωστή μόλις πριν από δυο εβδομάδες, όταν εμφανίστηκε στο τέλος του βίντεο με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του James Foley.



Αν και δεν είδα το δεύτερο βίντεο, οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό του πρώτου, με τον άτυχο άνδρα να είναι γονατισμένος στην έρημο φορώντας πορτοκαλί φόρμα, ενώ δίπλα του στέκεται όρθιος ένας μασκοφόρος μαχητής της ISIS, που κρατάει μαχαίρι.


Το ντεκολτέ και η χρεοκοπία…



Άκουσες για το παρελθόν της οικογενείας της.
Έμαθες για τον γάμο της και για την «προίκα» που πήρε.
Ο πεθερός της ήταν πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνήθως αυτό λειτουργεί ως διαβατήριο για να δεις το όνομά σου γραμμένο στα ψηφοδέλτια της εκάστοτε παράταξης.



Έμαθες για τις 293 ψήφους που πήρε και την έβαλαν στη Βουλή.
Μάλλον θα εκνευρίστηκες γιατί τόσους φίλους που θα σε σταύρωναν έχεις κι εσύ και θα μπορούσες να ήσουν στη θέση της, λύνοντας το βιοποριστικό σου πρόβλημα.
Και των παιδιών σου, σε μεγάλο βαθμό.


Ερντογάν: Ο αληθινός αρχηγός των τζιχαντιστών!



Ο φίλος μου ο Σάκης είναι Αλβανός από την Μπολένα, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Φιλότιμος, καλός οικογενειάρχης.
Το κανονικό όνομά του είναι μουσουλμανικό, όμως πριν από χρόνια βαφτίστηκε και βάφτισε και τα τρία παιδιά του, όλα γεννημένα στην Ελλάδα.
Τον ρώτησα γιατί. «Εξω από την Μπολένα», μου είπε, «υπάρχει το Μαύρο Ρέμα. Το λένε έτσι γιατί, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν το χωριό, εκεί πήγαν κι έσφαξαν όσους κατοίκους αρνήθηκαν να κάνουν σουνέτι. Μαύρισαν το νερό κι η γη από το αίμα τους. Αρα επέστρεψα στη θρησκεία των παππούδων μου. Τι δουλειά έχω εγώ με τζαμιά, χοτζάδες και μαντίλες;» 



Μάθημα για ανόητους υπερεθνικιστές και υπόδειξη πολιτικών στόχων για το αφασιακό αθηναϊκό κράτος.

Μόνο για ημέρα πένθους προσφέρεται η 3η Σεπτέμβρη, σύντροφοι...



Σήμερα (χθες) συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με την περίφημη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Η 3η Σεπτέμβρη είναι συνυφασμένη με την ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας μετά τη μεταπολίτευση.




Η ιστορία της Ελλάδας στη μεταπολίτευση αποτελεί υπόδειγμα του που μπορεί να καταλήξει μια χώρα που αφεθεί στη δημαγωγία και το λαϊκισμό.
Το βασικό χαρακτηριστικό του Παπανδρεϊκού σοσιαλισμού ήταν η δημαγωγία, η υπόσχεση των πάντων σε όλους με στόχο της κατάληψη της εξουσίας...