5.9.14

Jinx...

Tuxedo Moon



Αναμένοντας το καινούργιο από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη ΔΕΘ...



Δεν είμαι κάποιος παράγοντας της πόλης της Θεσσαλονίκης, από αυτούς που προσκαλούνται στην ομιλία του Π/Θ στη ΔΕΘ, για να τον ακούσουν καθήμενοι σε καρέκλες με χαρτάκια που φέρουν ονόματα, επιμελώς διατεταγμένες.
Και έτσι, δεν έχω το πλεονέκτημα να μπορώ να εισηγηθώ κάποια πράγματα στον Π/Θ της χώρας, σε κάποια συνάντηση που θα έχω μαζί του, στα πλαίσια μίας σύσκεψης, όπως και αυτής που έγινε εχθές, στην Αθήνα, με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και τον Π/Θ.



Ένας απλός «ανώνυμος» πολίτης είμαι, που προσπαθώ να είμαι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο ασυνεπέστατο κράτος, εκπληρώνοντάς τις όλες, σε σημείο μάλιστα που να νιώθω απελπιστικά ηλίθιος όταν καθημερινά βλέπω γύρω μου πράγματα που βγάζουν μάτια, ακόμη και στη λογική του ελεεινού τσιτάτου «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Το βαρέλι της βλακείας δεν έχει πάτο.



Ως άτομο που ψάχνομαι παιδιόθεν, γεμάτος από έμφυτη περιέργεια, κατά καιρούς με πιάνουν εμμονές και αρχίζω να διαβάζω εντατικά για διάφορα ζητήματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Μέχρι να τα εξαντλήσω ή να τα βαρεθώ, και να πάω στο επόμενο.



Για αυτό και έχω μια (επιδερμική μάλλον) γνώση για πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους ζητήματα.
Από ιστορία μέχρι … ζωοτεχνία.
Μέχρι και με την (εκλαϊκευμένη) κβαντοφυσική ασχολήθηκα κάποτε, χωρίς  όμως να μπορώ ούτε μια απλή εξίσωση να λύσω…


Είναι ο Πούτιν ο νέος Χίτλερ;



Η Δύση αντιμετωπίζει ένα δίλημμα, τώρα που ο Πούτιν εξέφρασε τη βούλησή του να κερδίσει στην Ουκρανία, ανεξαρτήτως κόστους.
Θα του αντισταθεί, ή θα αναδιπλωθεί παραδεχόμενη τη ντεφάκτο κυριαρχία της Ρωσίας επί των γειτόνων της;




Και οι δυο επιλογές είναι δύσκολες, και η σωστή απάντηση στο δίλημμα εξαρτάται από το αν ο Πούτιν θα το πάει ένα βήμα παραπέρα από την υποδούλωση της Ουκρανίας.


Αμφίπολη.



Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη που ιδρύθηκε από τους Αθηναίους το 437 π.Χ. στην Ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα.
Ο κύριος λόγος ήταν η εκμετάλλευση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων που υπήρχαν στο όρος Παγγαίο.




Παρότι στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί πολλά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, η τελευταία εκτεταμένη ανασκαφή στον τύμβο Καστά έχει συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Και τούτο γιατί φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη.
Αυτό προδικάζουν το τεράστιο μέγεθος του ταφικού μνημείου και η εντυπωσιακή του είσοδος.



Αλέξης: Και Τσοβόλας, και … Καμμένος! Δυο σε ένα…



Ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου.
Πώς μπορεί ο Τσίπρας να είναι ταυτόχρονα… Τσοβόλας και Καμμένος;
Πώς γίνεται δηλαδή από τη μια να τάζει τα πάντα σε όλους και από την άλλη να ετοιμάζει κομπρεμί με τους Ανεξάρτητους Εξαρτημένους;



Κι όμως γίνεται όταν ο λαϊκισμός και η βουλιμία της εξουσίας έχουν αντικαταστήσει τη σοβαρότητα που θα πρέπει να έχει ένα κόμμα εξουσίας αλλά και την επαναστατικότητα που θα έπρεπε να έχει ένα κόμμα της Αριστεράς.
Κι όσο περνά ο καιρός αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Αλέξης είναι το χειρότερο υβρίδιο πασοκισμού και λαϊκοδεξιάς, φαινόμενα που έστησαν το μεταπολιτευτικό σάπιο πολιτικό σύστημα.


Οι δυνάστες των πανεπιστημίων…



Τ​​ην περασμένη Τετάρτη, η υπηρεσία ανακοινώσεων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου έστειλε –ως μη όφειλε– μια ηλεκτρονική ανακοίνωση με υπογραφή «Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) ΕΜΠ».




Η ανακοίνωση, τύπου φετφά, έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ».
Οι φοιτητοπατέρες που παριστάνουν τους αριστερούς επιτίθενται με αυστηρό ύφος επιλοχία στην προβλεπόμενη ήδη από τον νόμο Γιαννάκου (2007) διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών.