8.9.14

Unarmed...

Marriah McManus



Γιατί το Ισλάμ θέλει πόλεμο;



«Η βία και η σύγκρουση είναι τα μοναδικά μονοπάτια επιβίωσης για τους μαφιόζους τζιχαντιστές, οι οποίοι όμως σήμερα διαθέτουν ισχυρή οικονομική επιφάνεια»
Τιερρύ Βολτόν,
Συγγραφέας, δημοσιογράφος, 
ειδικός στην μελέτη του Ισλάμ.



Ο «Κύκλος των Οικονομολόγων» στην Γαλλία είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν οικονομολόγοι που αρνούνται να βλέπουν την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα με ασαφή κριτήρια και ιδεολογικά γυαλιά, τα οποία στην ουσία τίποτα δεν εξυπηρετούν πέρα από φαντασιώσεις και ιδιοτέλειες πολιτικού χαρακτήρα.
Με πρόεδρο τον καθηγητή Ζαν-Ξαβιέ Λορενζί, ο «Κύκλος των Οικονομολόγων» σήμερα ανησυχεί πολύ σοβαρά και δεν αποκλείει, κάπου προς το 2025, ο πλανήτης να αντιμετωπίσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.


Η Μύκονος είναι δείγμα φοροδιαφυγής…



Πριν από περίπου δύο χρόνια, μια έρευνα έδειξε πως το κόστος των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τη διετία 2012-2014 ήταν ανάλογο της φοροδιαφυγής στη χώρα. Με δυο λόγια, αν είχε αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή θα είχε αποφευχθεί η λήψη μέτρων που γονάτισαν ακόμα περισσότερο την κοινωνία.



Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η έρευνα αυτή είχε αυθαιρεσίες, ακόμα και αν το κόστος από τη φοροδιαφυγή ήταν μικρότερο, ποιος αμφιβάλλει πως μια αξιόπιστη αντιμετώπισή της θα έφερνε γενναία έσοδα στα δημόσια ταμεία και θα περιόριζε τα σκληρά μέτρα;


Το ΠΑΣΟΚ της ελαφρολαϊκής ψυχής…



Μόνο να γράφεις το όνομά σου, κι εκείνο το ’μαθες μισό».
Ο πήχυς, από την αρχή κιόλας είχε μπει χαμηλά.
Οι απαιτήσεις, τουλάχιστον σε ζητήματα γραφής και ανάγνωσης, δεν ήσαν πολλές. Στο κάτω κάτω ο ηγέτης ήξερε αρκετά γράμματα για όλους τους οπαδούς του, για όλους τους ψηφοφόρους του, για όλους τους Ελληνες γενικώς.




Θα μου πείτε, και θα έχετε δίκιο, πως τον μακαρίτη στρατηγό, τον Μακρυγιάννη, στον οποίον αναφέρεται το τραγούδι - ύμνος της 3ης του Σεπτέμβρη δεν τον ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ.
Τον είχε ανακαλύψει ο Βλαχογιάννης, το χειρόγραφό του θαμμένο σ’ έναν τενεκέ, ο Σεφέρης με την περίφημη ομιλία που εκφώνησε στο Κάιρο –αν δεν κάνω λάθος– στη διάρκεια του πολέμου τον ανακήρυξε ούτε λίγο ούτε πολύ σε ιδρυτή της νεοελληνικής πεζογραφίας –ή μάλλον αυτού που θα έπρεπε να είναι ο κανόνας για όσους γράφουν πεζό λόγο στα ελληνικά–, η δε μεταπολίτευση τον αγιοποίησε…


Mικρά, άγνωστα σπαράγματα από την ιστορία της Αμφιπόλης.



Η Αμφίπολη, αυτή η ξακουστή πολιτεία της Ανατολικής Μακεδονίας, η μοναδική αποικία των Αθηναίων, βγήκε, επί τέλους, από τη λήθη στην οποία την έριξαν επί αιώνες, όχι μόνο οι βαρβαρικές επιδρομές, αλλά και η άγνοια κι η αδιαφορία των νεοελλήνων απέναντι στην λαμπρή ιστορία τους.




Το περίλαμπρο μνημείο, που σιγά – σιγά αποκαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη στο λόφο της περιοχής «Καστά» της Αμφίπολης, λίγο έξω από τη σημερινή (Νέα) Μεσολακιά του Δήμου Αμφίπολης, κίνησε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και, ανάμεσα σ’ αυτούς και το ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων.

Επίθεση (εξ αριστερών) στον «δεξιόστροφο» Αλέξη!



Αρκετά στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει το «παρών» στα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ, αλλά και διότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργούς και παράγοντες της Ε.Ε.



Ενδεικτικό είναι κείμενο που ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα rpproject.gr που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» -και ειδικότερα της ΔΕΑ, της συνιστώσας του Αντώνη Νταβανέλου- στο οποίο ασκείται δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι του στην Ιταλία και τη συμμετοχή του στην αποκαλούμενη «ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ»…


Δούρου: Η ώρα της μαγκιάς…



Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες και δημάρχους που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε λίγο προτού ο πρόεδρος πάει να «βασανιστεί» στο πολυτελές ξενοδοχείο στο Κόμο.



Αυτή που έκλεψε την παράσταση, όμως, ήταν για άλλη μια φορά η Ρένα Δούρου...